Na čem škola opravdu bazíruje, jsou seminární práce. Musíte je napsat v TOP kvalitě a dokonce je obhájit před porotou. (Ano, slyšíte dobře, obhájit seminární práci. Občas slýchávám výsměch kamarádů i z kvalitních státních vysokých škol). A to je největší kámen úrazu. Spousta žáků si proto práce nechává psát. A víte proč? Škola očekává kvalitní práci, ale nedá žádnou šanci, kde se práci naučit psát - skupinová seminárka, apod. Chce pokročilé statistické metody, ale vy se učíte jen základní. Škola neustále mění podmínky, takže se vám může stát, že práci, na které rok pracujete, už vám po změně podmínek vůbec neuzná, natož, aby vás "pustili" k obhajobě. Že jste na práci poctivě pracovali rok? Nezájem. K práci není přiřazen lektor, který ji vede. Práci vám může konzultovat více kantorů, ti ale nenesou žádnou odpovědnost. Více názorů, větší jistota, myslíte si. Tudíž, když Vám "poradci" poradí něco, co se při obhajobě někomu jinému nelíbí, máte smůlu. Nemluvě o tom, že projít všemáckým molochem, tedy napsat seminární práci, v systému ji odeslat na kontrolu, čekat na výsledek, nedejbože konzultovat a opravit a poté ji odeslat k obhajobě a nedejbože konzultovat a opravit a znovu odeslat k obhajobě - tady se bavíme o časovém rámci min. dvou až tří tremestrů, ale spíše více. Čtvrtý semestr je k dispozici pouze u nejdražšího programu. Přihlášení k obhajobě provádíte 2-3 měsíce dopředu, atakdále, atakdále. Už chápete? Nedoplatíte se nebo nedokončíte. Nebo si práci necháte napsat a studium možná ukončíte. Nebo odejdete jinam.
Celý řád školy se svým studijním oddělením je maximálně nepřívětivý a jeho přimárním účelem je zisk. Škola má nastaveny pravidla opravdu neflexibilním způsobem, takže si budete pořád za něco připlácet. Bohužel budí dojem, že studium je za výhodnou cenu. A na tom staví.
Zkoušky jsou formou testů s vícero možnostmi odpovědí. Kapitola sama pro sebe, ale vím, že po škole kolují vzory a zkoušky udělá téměř kdokoli. Máte tři pokusy, dále si připlácíte.
Přednášky nezáživné, většina žáků na ně nechodí. Vaše přidaná hodnota? Tady právě uniká...
Úroveň žáků je spíše podprůměrná.
Já jsem začala školu studovat s nadšením a opravdu se chtěla něco naučit. A byla to pro mne akorát hořká zkušenost. Možná nejsem pro VŠEM dostatečně "kvalitní" a jsem si jistá, že se tady tato reakce objeví. To netvrdím. Ale pravda také je, že mi VŠEM neukázala absolutně žádnou snahu podat pomocnou ruku jakožto studentu, který má snahu, má ambice a chce něčeho poctivě dosáhnout. VŠEM to prostě nezajímá. Zaplať a buď projdeš nebo ne. Jejich cíl není vzdělaný člověk, ale pouze jeho cash.
Email: oglioglipostcz