Ahoj všem!
Chtěla bych vám předat mé zkušenosti s vysokou školou VŠEM. Mám za sebou první ročník magisterského studia, bakaláře jsem dělala na jiné VŠ. Co se týče časové organizace studia, na VŠEM nejsou klasické semestry, ale 3 trimestry v jednom ročníku. Mne osobně tato změna vyhovuje. V rámci jednoho trimestru máme nanejvýš 4 předměty, kterým se během výuky lektoři intenzivně věnují a plnění zkoušek je lépe rozloženo. Zkouškové máme v podstatě celý školní rok (školné premium a exclusive můžou skládat zkoušky i o práznidnách). Co se týče výuky, na VŠEM je mnoho osobností z praxe, kteří dokáží skloubit teorii s reálnou praxí. Za normální situace probíhají přednášky ve škole a cvika probíhají online formou. Výuka je doplňována mnoha zajímavými přednáškami, workshopy a semináři. Veškeré studijní materiály a knihy máme dostupné online. S porovnáním s předchozí školou, kde jsme neměli téměř žádné materiály a museli jsme čerpat pouze z přednášek a doporučené literatury, je toto mnohem pohodlnější a rychlejší řešení.
Než jsem nastoupila na VŠEM, měla jsem obavy ohledně skloubení pracovních a studijních povinností. Na bakaláři (na jiné VŠ) jsem měla výuku každý den a práci jsem musela dohánět po škole, což bylo značně vyčerpávající. Na VŠEM mám výuku 2-3 dny v týdnu, takže mám i spoustu času na práci. Na VŠEMce se mi líbí, že se snaží naučit studenty kriticky přemýšlet. Klade se zde velký důraz na odborné práce, které učí studenty vyhledávat informace, argumentovat a přemýšlet.
Hodně lidí nejspíš budou zajímat i různé stupně školného. Škola nabízí 4 úrovně školného - klasik, standard, premium, exclusive. Ceny školného se liší hlavně podle "volnosti" a administrativní pohodlnosti studia. Například klasik a standard musí plnit určité podmínky (např. docházka, plnění studijních povinností v rámci školního roku), premium a exclusive mají více volnosti - mohou plnit zkoušky i o prázdninách, nemusí si hlídat docházku a mají k dispozici tištěné studijní materiály. Veškeré informace o školném jsou dostupné na stránkách školy. Mám školné standard, a plnění studijních povinností zvládám lehce i s prací, vyžaduje to však více disciplíny a time managementu.
Celkově bych hodnotila VŠEM velmi kladně. Splnila nad rámec mé očekávání a jsem zde spokojená. Díky interaktivitě se školou se cítím více motivovaná a škola mi dává mnohem víc. Na předchozí škole jsem si odchodila semestr, naučila se na zkoušky, ze kterých si dnes stěží něco pamatuju. V případě, že byste měli dotazy, neváhejte napsat, případně se s Vámi ráda spojím .
Email: luccy.weissseznamcz
Hodnocení VŠEM
Kategorie: Výběr vysoké školy
18.05.2021 10:32:22, Lucie, zhlédnuto: 713x, reakcí celkem: 0Reagovat na příspěvek
Podobné příspěvky:
- Hodnocení VŠEM - Výběr vysoké školy
- Studium na VŠEM - Informace o studiu
- Hodnocení Ing. studia na VŠEM - Výběr vysoké školy
- Recenze na VŠEM po 3 letech studia - Výběr vysoké školy
- První rok studia na VŠEM - Ostatní
- Upřímná recenze na VŠEM - Vysoká škola ekonomie a managementu, a.s.
- Zkušenost studenta z VŠEM - Vysoká škola ekonomie a managementu, a.s.
- Studium VŠEM - Vysoká škola ekonomie a managementu, a.s.
- VŠEM - Vysoká škola ekonomie a managementu, a.s.
- Zkušenosti na VŠEM- ANEB PROČ JSEM SI VYBRALA TUHLE ŠKOLU - Ostatní
Administrace příspěvku
Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.
Pravidla vložení
- Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
- Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
- Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
- Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
- Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
- Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
- Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
- Je zakázáno používat vulgární slova.
- Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
- Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
- Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.
Pravidla zobrazení
- Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
- Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
- Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 13.12.2024 16:29:10.