Dokončuji na VŠEM první rok studia (bc.-obor marketing) a tímto příspěvkem bych chtěla zhodnotit můj dosavadní průběh studia na této škole.
Navázala jsem na studium na VŠEM ihned po maturitě na všeobecném gymnáziu. Věnuji se vrcholovému sportu a vystudovat při tom gymnázium bylo časově velmi náročné, proto jsem se rozhodla studovat na VŠEM, protože škola nabízí opravdu flexibilní rozvrh. Díky mým výsledkům ve sportu jsem obdržela sportovní stipendium, které mi velice pomohlo. Jedním z výhod je nepovinná školní docházka, takže se mému sportu můžu opravdu věnovat na 1OO%. Samozřejmě mám také pár povinností, které musím plnit, abych si stipendium udržela. Stipendisté a cenové úrovně klasik a standard musí plnit školní aktivity, za které následně dostanou bodový zisk. Vím, že se to hodně studentům moc nezamlouvá, ale za mě musím říci, že je to dobrý nápad. Například jsem jako dobrovolnice pomáhala na festivalu Jeden svět a musím uznat, že mě tato aktivita opravdu bavila. Navíc jsem mohla zhlédnout pár filmů zadarmo . Student může také získat body i za seznamovací kurz, který byl také skvělý. Výhodou také je, že sama škola rozesílá různé nabídky na tyto studentské aktivity, takže výběr z aktivit není vůbec malý. Zkrátka si myslím, že získávání bodů za tyto aktivity není problém.
Na škole se mi nejvíce líbí a baví praktické aplikace (PA), které jsou součástí výuky a jsou pro každého studenta povinné. Za řádné ukončení PA musí student splnit podmínky lektora, které jsou vždy odlišné. Každý lektor si určuje podmínky za řádné ukončení PA sám. Za splnění praktik získává student určitý počet kreditů. Hodiny PA se skládají z menších počtů studentů, takže jsou praktika osobnější, než normální přednášky. Vyučující PA je vyloženě odborník z praxe a studenty se snaží učit hlavně z vlastních zkušeností a dlouholeté praxe. Jediné, co je nevýhodou je to, že student musí doslova bojovat o přihlášku na své PA, které si předem vybral. Počty studentů jsou totiž na jednotlivé PA omezené, takže většinou jsou oblíbené PA hned pryč. Může se i stát, že se student nestihne přihlásit nikam.
Další výhodou na VŠEM je to, že si zkoušky během AR může každý student plnit, kdy chce. Může se přihlásit na zkoušku pár dní předem, když si je jistý, že je opravdu naučený. Student tak nemusí být vystresovaný, že by zkoušky nestihl a nemusí se na ně přihlašovat dlouho dopředu kvůli omezenému počtu studentů.
Studenti (včetně mě

Vím, že se mi to snadno píše, nemám zdaleka ani půlku studia za sebou, ale doufám a věřím, že také vše splním v řádných termínech.
Pro mě je tato škola jasná volba, a to hlavně pro lidi, kteří jsou časově vytížení. Studovat a zároveň pracovat na VŠEM rozhodně jde.
Chtěla bych všem studentům a zájemcům VŠEM doporučit hlavně to, ať dělají co mají v řádných termínech a nenechávat si vše na poslední chvíli. Pak bude studium mnohem příjemnější a student se nemusí ještě více stresovat.

Email: kerbachovaemailcz