Predevším proto, že jsem teď již na rodičovské dovolené a každodenní rutina mimčo/práce, i když svoje miminko miluju, mě naprosto ubíjela. Hledala jsem nový cíl, který by se dal skloubit s prací a s mateřstvím, řekneme si narovinu, kolik škol Vám nabídne takové možnosti formy studia jako VŠEM? Vybrala jsem si formu Kombinovaná II, kdy do školy odcházím jednou za trimestr, ano, VŠEM má tři semestry. Forma mi naprosto vyhovuje, nezanedbavám domácnost ani práci, všechno si naplánuju, jak je potřeba a všechno se dá zvládnout bez sebemenšího problému.
Porovnání se státní školou
Vzhledem k tomu, že mám zkušenost s veřejnou vysokou školou, která byla též skvělá, mám tak možnost porovnat tyto dvě instituce. Za mě jednoznačně vede VŠEM. Na předchozí škole bylo potřeba si vše podrobně zapisovat, nemáš poznámky, nemáš šanci uspět. VŠEM poskytuje videolearningy, on-line knihy, tištěné knihy, Podcasty, prezentace z hodin, nahrávky z hodin a mnoho dalšího. V podstatě VŠEM poskytuje veškeré dostupné zdroje, ze kterých se učit a jediné co je na tobě, je se to naučit. Pak samozřejmě velkou výhodou je výběr formy studia, ty jsou podrobněji popsané na stránkách VŠEM. Co se mi na veřejné škole nelíbilo bylo to, ze si tam většinou každý odprezentoval to svoje a odešel, na VŠEM jsem zatím měla jen předměty, na kterých se jak při on-line výuce, tak při prezenční výuce pokládali otázky a student byl tak zapojen do výuky a mohl přispět svým názorem, samozřejmě pokud chtěl. Zatím byly zkoušky jen písemné, na druhé VŠ byly zkoušky hlavně ústní. Nicméně VŠEM poskytuje v některých případech i volbu, zda konat zkoušku ústně, písemně nebo písemným výstupem. Jediná nevýhoda VŠEM je, tedy kombinovaného studia II, že si student všechno musí hlídat sám, ale jak říkám, když umíte plánovat, jde to bez problému.
Proč jsem váhala?
Téměř na každém fóru byla alespoň jedna špatná recenze o tom, že škola tahá ze studentů jen peníze a není ji vlastně možné udělat bez předpokladu, že si hodně připlatíme. Dost jsem z toho byla na vážkách, jestli mi to za to stojí, přece jen veřejné školy se neplatí, takže to pro mě byla novinka. Nakonec jsem to riskla, jelikož stále převažovali dobré recenze nad těmi špatnými. A teď když do toho vidím mohu s klidem říct, že pokud umíte číst a čtete si vždycky všechno co podepisujete, jako jsem si myslela, že to dělá každý, žádné takové problémy jako mají ti co píší, že je škola bezdůvodně obrala, mít nebudete. Je důležité všechno plnit včas a řádně, umět si naplánovat svůj čas a případně se nebát zeptat, o ničem jiném to není.
Telefon: 792385844, Email: danamatiovaseznamcz