Studium na VŠEM - rozhodně nedoporučuji !!!!!!

Kategorie: Ostatní


Zobrazit reakce: od nejnovější - strom chronologicky

Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) 16.07.2015 09:50:04, Nikola, zhlédnuto: 14803x, reakcí celkem: 62Reagovat na příspěvek
Hlavní obrázekZdravím všechny bývalé, současné ale hlavně budoucí studenty této školy. Jsem bývalou studentkou navazujícího magisterského studia. Ráda bych se podělila o své zkušenosti s touto "prestižní" školou. Co se týče kvality výuky, vyučujících lektorů a profesoru byla jsem naprosto spokojená.

Školu jsem nedokončila, protože jsem byla VYLOUČENA ze studia z důvodu vykonání zkoušky (ve stejné budově školy) během NEPOVINNÉ PŘEDNÁŠKY. Po vykonané zkoušce jsem se opět vrátila do výuky. Důvodem mého vyloučení bylo: hrubé nedodržování vnitřních předpisů VŠEM. Vyloučených studentů bylo přes dvacet. Bylo s námi všemi zahájeno disciplinární řízení, následně jsme sepisovali odvolání proti výsledku disciplinárka, a opět dlouhé čekání na vyjádření rektora. Chci jen ZDŮRAZNIT, že výsledkem disciplinárního řízení NEBYLO napomenutí nebo třeba podmínečné vyloučení, ale natvrdo VYHAZOV. Celé se to táhlo asi 3 měsíce. Ovšem už předem měla škola jasno a rozhodnuto, že nás zpátky nevezme. Nikdo z nás nebyl na školu znovu přijat. Podotýkám, že většina z nás byla vynikajícími studenty s velmi dobrými studijními výsledky.
Mě osobně chyběli vykonat poslední tři zkoušky, v závěrečném trimestru. Do školy jsem chodila poctivě a ráda. Bohužel tohle se asi na VSEM necení.

ZÁVĚREM: Škola vybrala školné (50.000,-), nechala mě tam půl roku chodit, úspěšně složit všechny zkoušky (za dva trimestry) a následně mě vyhodit !!!! Je zjevné, že neviděla z mých a výsledků mých spolužáků možnost prodloužení studia (vidinu dalších peněz za školné) tak nás prostě vyhodili !!!

SMUTNÉ, ALE PRAVDIVÉ. TAKŽE VŠEM URČITĚ NEDOPORUČUJI.

Pokud budete mít zájem na cokoliv se zeptat neváhejte mě kontaktovat: NicoleMcshadowseznamcz

A STUDIJNÍM ODDĚLENÍ SE NEBUDU ANI VYJADŘOVAT VŮBEC. Nikdo nic neví, každý říká něco jiného a když se chcete na něco zeptat odkáží Vás na kontaktní formulář!




Email: NicoleMcshadowseznamcz
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (16.07.2015 11:51:00, ZKA) Mně chyběli 3 zkoušky !!! Jak může být někdo s takovýmto pravopisem výborný studentem ? Evidentně někdo svoji neschopnost hází na někoho jiného.............
    PS. Nepracuji pro VŠEM............. reagovat zde
    • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (17.07.2015 13:19:17, Amelie.002) Věř nebo ne, ale byli jsme výbornými studenty, a jestliže se tu Nicole uklepla, podle mě to bude jedině rozčilením. Nevíš jak se v této situaci cítíme. V zásadě jsme nic neprovedli. A škola nás odstřihla. Naprosto chladné jednání. 50 000 shrábli a kopli nás všechny do ****. reagovat zde
      Email: kapicka.002seznamcz
      • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (17.07.2015 14:17:48, Rafal) Pokud o sobě prohlašuje, jak jste kvalitní, tak v tom případě byste nikdy nemohli nastoupit na nekvalitní vysokou školu, to je v zásadě protimluv. reagovat zde
      • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (05.08.2015 08:42:02, T.) Paradoxně vaším nedoporučením, po přečtení o co šlo a zhodnocení vašeho pravopisu, jste škole udělali spíše reklamu - je vzácné, aby se soukromá škola zbavovala studentů. Nejsem fanda soukromého školství, ale je to právě cesta tímto směrem, kdy školy musí uvažovat v dlouhodobém horizontu ve vztahu ke svojí pověsti a následné atraktivitě pro uchazeče.
        Chápu, že se vám to jako potrefeným husám nelíbí, ale dokud budou soukromé školy tolerovat pochybné a podvodné praktiky, neschopné studenty a vše řešit jen dodatečnou fakturací, jejich pověst se nikdy nezlepší a budou nadále produkovat neschopná individua s bezcenným diplomem. reagovat zde
        • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (13.09.2015 08:58:28, homo) Běž si ho vymastit na *** a neotravuj tady svýma přechytralýma řečma. reagovat zde
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (17.07.2015 13:16:41, Amelie.002) Zdravím,
    přidávám se k NicoleMcshadowseznamcz. Jsem také jedna z těch, kterou škola pro porušení vnitřních předpisů vyloučila. Způsob jakým se k nám škola zachovala je neomluvitelný a šokující. Každopádně všichni jsme byli studenti s výbornými výsledky. Někteří z nás absolvovali úspěšně bakalářský program. Jsem jedna z těch, která o VŠEM mluvila pozitivně a kdykoliv se mne někdo ptal na názor na tuto školu, vždy jsem jim svým přátelům doporučovala. VŠEM pro mne nebyla jen soukromá škola jako každá jiná, byla to škola, která mi dala i spoustu praktických znalostí a zkušeností, naučila mne psát reporty, odborné práce nebo i fungovat v praktickém životě. O to víc mne mrzí, jakým způsobem byly řešeny prohřešky nás všech. Jsme jen lidi, a lidi dělají chyby. Trest měl rozhodně přijít, o tom žádná. Ale myslím si, že tu měla být alespoň druhá šance, abychom měli možnost svůj čin napravit.
    Rozhodně TUTO ŠKOLU NEDOPORUČUJI. Věřím, že je spousta jiných soukromých vysokých škol, které se ke svým studentům budou chovat mnohem lépe. Jak NicoleMcshadow napsala. Studijní oddělení říká pokaždé něco jiného a nebo univerzální odpovědi - najdete to na webu, pošlete si žádost. A nazdar. Přístup a fungování této školy se za posledních pár měsíců velmi výrazně změnil k horšímu. Nevím jestli je to mladým vedením, které dostalo moc a tak si teď hraje na hrdiny, nebo něčím jiným. Každopádně VŠEM chce v očích budoucích potencionálních studentů vypadat dobře - NEDEJTE NA PRVNÍ DOJEM. Jde JEN O PENÍZE.
    reagovat zde
    Email: kapicka.002seznamcz
    • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (05.08.2015 21:47:26, absolvent VSEM) Jako absolvent VŠEM tvrdím, že správný nadpis tohoto „příspěvku“ měl být, „PODVODNÍCI NA VŠEM, UŽ NIKDY VÍCE.
      VŠEM vyloučila studenty, kteří podváděli se zkouškovými testy, respektive docházkou, která na uvedené měla vliv (uvedené je ve vnitřních předpisech školy, které jsou opravdu všem přístupné, takže i lehce dohledatelné, zároveň je tam i uvedeno, že za hrubé porušení vnitřních předpisů se navrhuje vyloučení ze studia, stačí se tedy před zahájení studia s danou skutečností seznámit, aby pak člověk nebyl možná nemile překvapen).
      VŠEM si dovolila pouze to, co každá jiná instituce (soukromá), či člověk, pokud nejsou dodržována stanovená pravidla, zákony nebo dané podmínky. Jako zaměstnavatel propustím zaměstnance, který podváděl s docházkou do zaměstnání, takže mu byla neoprávněně vyplacena mzda, která mu nepatřila, tak jako studentům body ke zkoušce, které je jim nenáležely (jsem jako zaměstnavatel vinen a zaměstnavatelé nikdy více?). Rozvedu se s manželkou, či rozejdu s přítelkyní, protože mne v manželství, či vztahu podvádí (jsem jako podvedený vinen a manželství a vztah tedy již nikdy více?). Zabavím neplatiči předmět splátek, protože nesplácí své závazky (jsem jako banka, která utrpěla finanční újmu, vina a půjčky nikdy a nikomu?).
      Všichni v našem státě halasně brojí proti korupčnímu jednání, všichni chtějí mít poctivou společnost, řádné a spořádané okolí, či spoluobčany, kteří tato pravidla budou respektovat, každý zároveň chce, aby se s ním jednalo čestně, spravedlivě a podle platných zákonů, či pravidel. Pokud ovšem nastane situace, že dotyčný tyto hranice překročí, tak by ona hranice přísnosti neměla být najednou přece tak přísná, že? Nejednou se vždy vyrojí téměř nevinní až svatí provinilci, kteří si rádi přihřejí svou populistickou a ublíženeckou polévku, a to jen proto, že se snaží o zkreslování, lhaní a mystifikaci, aby svůj čin, nejen před svým svědomím, ještě snad i veřejně ospravedlnili. Tyto adorující diskuze podvodníků, jsou více než trapné a osobně mne doslova uráží, když lidé jako vy, se snaží na podvodu ještě „vytřískat“ nějaký ten společenský kapitál. Proto se také podobným, naprosto irelevantním diskusím u nás tak daří, právě díky lidem jako jste vy, kteří jsou neobjektivní, podvádějí a ještě se snaží být miláčkem davu, i když by bylo pro ně lepší spíše nevylézat z "nor", takže PODVODNÍCI NA VŠEM, NIKDY VÍCE!!
      reagovat zde
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (04.08.2015 20:25:05, VŠEM) 1) Pokud někdo veřejně říká "A", měl by kvůli objektivitě sdělit i "B", i když frustrace a snaha co nejvíce škodit a uškodit je v textu jednoznačně dominující a dotyčnému zatemňuje mysl:

    - Uvedené studentky (šlo celkem o 20 studentů) byly vyloučeny za hrubé porušení vnitřních předpisů školy, a to na základě podvádění při registraci své vlastní docházky na výukových soustředěních (pozn. přednášky na žádné vysoké škole nejsou povinné), kdy při 100% účasti na výuce se studentům jako bonus může připočíst určitý počet bodů k výsledku zkouškového testu z daného studijního předmětu (jde o motivační prvek pro samotné studenty a registrace docházky je zcela dobrovolná a pouze na samotných studentech, kdy je ovšem následně nutné dodržovat stanovená pravidla).

    - Pokud tyto "plusové" body za docházku (získané jednoznačně a prokazatelně podvodným jednáním dotyčných) následně odečteme, tak uvedení studenti již nejsou těmi výbornými, jak se zde snaží prezentovat, ale již jen pouze průměrnými, se svými "trojkami".

    - Přehlížení podobných praktik (podvádění u zkoušek, plagiáty, tj. opisování a kopírování cizích textů u seminárních a závěrečných pracích) na soukromých VŠ, je asi i jedním z důvodů jejich "špatného" jména napříč veřejností, protože např. veřejné vysoké školy si luxus toho, že studenty netrestají a za podvody de facto nevylučují, mohou prostě dovolit (obecně jsou považovány za zdroj poctivosti a až téměř svatosti, i když paradoxně největší skandál v dějinách ČR, proběhl právě na jedné veřejné VŠ) s tím, že VŠEM šlo vždy prvé řadě o jméno školy, respektive toho, aby se budoucí absolventi za svůj diplom nemuseli v budoucnu stydět, právě kvůli podvodným praktikám některých studentů, vydávající se následně za vzorné a výborné.

    - Na VŠEM si student kupuje za své školné pouze studijní místo, ne možnost obcházet vnitřní předpisy VŠEM nebo možnost beztrestně a kdykoli podvádět, jen proto, že si zaplatil školné, protože na VŠEM je student v prvé řadě studentem a pokud si plní své studijní a administrativní povinnosti, tak až pak oním zákazníkem, za které se někteří studenti na soukromých vysokých školách považují. Bohužel některé SVŠ, toto pravidlo obracejí, takže se nemůžeme divit jaké renomé soukromé vysoké školství v ČR má, i když tvoří necelých 8% všech vysokoškolských studentů, přesto je některými považováno téměř za zdroj všeho současné zla...

    - Za uváděné školné každý student prokazatelně čerpá maximální studijní a administrativní servis tak, jako zde podvádějící studentky, takže litovat mohou pouze svého podvodného jednání, které následně vedlo k vyloučení ze studia. Pokud by VŠEM zvolila jinou alternativu potrestání, tak bude následně druhou skupinu studentů obviněna, že nám jde zase jen o ty peníze, protože studenty chceme na VŠEM udržet za každou cenu kvůli školnému, které platí.

    - Pokud by VŠEM opravdu šlo jen a jen o ty zmiňované peníze na školném, tak nebude sama vylučovat 20 studentů a připravovat se tak o dosti vysokou částku na školném ve stylu uchazeč = absolvent, tak jako se to děje nejen na soukromých VŠ, ale i těch veřejných, a to jen kvůli finančním normativům na studenta, které dotyčná škola dostává od státu.

    2) Pracujeme na VŠEM, ale z hlediska objektivity, férovosti a hlavně poctivosti, která dotyčným jednoznačně chyběla, je tato skutečnost ve výsledku absolutně nepodstatná:

    - Již absolvované zkoušky u nás (tedy klasifikace očištěné od bodu získaných podváděním), Vám velmi mile rádi uznají na jiných vysokých školách, a to opravdu i těch veřejných.

    - Exemplární trest vyloučení byl zvolen také proto, že se dnes vyloučení z vysoké školy nepovažuje za životní tragédií, která by dotyčnému zmařila budoucí studijní nebo profesní život jako v minulých letech (před rokem 1989), a to právě díky vysokému konkurenčnímu prostředí v ČR v oblasti vysokých škol (dotyční přestoupí jinam, což už většina z těch vyloučených dle našich informací stejně učinila), kde budou pravděpodobně i spokojenější, než na samotné VŠEM, když jim VŠEM stála de facto jen za podvádění.

    - Studenti, tak jako na jiných VŠ přicházejí a odcházejí, kdy důvodem jsou např. prostředí školy, atmosféra v rámci studia a studijních skupin, kvalita akademického sboru, administrace studia, ale někteří i kvůli skutečnosti, že je studijní oddělení na VŠEM nevede pokaždé za ručičku, když si dotyčný "dupne nebo pískne".

    3) Ohledně závěrečné a zdůrazněné poznámky o SO, která je standardně nic neříkající a jednoznačně se nese v duchu výše popsané studentské frustrace, respektive zájmu hlavně škodit, tak k tomu jen můžeme dodat, že většina nepochopení ze strany studentů pramení pouze a jen ze skutečnosti, že se dotyčný neumí ani správně na SO zeptat, přichází zmaten, není schopen objektivně popsat svůj administrativní a studijní problém, a to i proto, že tito nejistí studenti většinu informací získávají místo z ověřeného zdroje (stránky VŠEM, vnitřních předpisy a pokyny), od svých spolužáků, kteří jsou většinou stejně "informovaní" jako dotyční, takže následně student získává pocit, že když mu je sdělena relevantní a pravdivá informace, které se liší od jeho zprostředkované, viníkem je právě a jednoznačně SO, protože na sociálních sítích přece všichni mluví pravdu, tak proč na SO říkají něco jiného, než chci slyšet.

    - Zároveň vždy platilo a platí (zvláště na VŠEM je to prokazatelným pravidlem), že každý opravdu alespoň dobrý student, žádné studijní oddělení za celou dobu svého studia na VŠEM ani nepotřebuje (systém administrace studia je tak nastaven), protože na SO se chodí ptát a dotazovat opravdu jen ti nesamostatní, problémoví a neschopní jedinci (věčných remcalů je z celkového počtu studentů cca 10%, ale zaměstnávají právě oněch 90% kapacit celého SO) si informace vyhledat, analyzovat a následně správně i aplikovat, tak jak se tomu učí právě na vysokých školách, respektive je takové získávání a práce s informacemi základem pro každého budoucího absolventa vysoké školy.

    - Bohužel studenti, kteří odcházejí buď kvůli své studijní neschopnosti VŠEM vůbec vystudovat (jako důvod zanechání studia takovou skutečnost nikdo z nich v rámci dané žádosti nikdy nepřizná, tj. končím, protože na to nemám), nebo byli donucení odejít, většinou svou frustraci prezentují právě na podobných diskuzních fórech, a to jen za účelem škodit, ne přinášet objektivní informace ostatním. Je to sice smutné, ale v naší společnosti bohužel pravdivé a reálné... reagovat zde
    • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (05.08.2015 07:26:13, ZKA) Se VŠEM nemám nic společného, učím na jiné VŠ, ale s tímto názorem se ztotožňuji. Je dobře, že jste ty "lumeny" vyhodili, na žádné VŠ nemají co dělat............... reagovat zde
    • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (05.08.2015 09:35:27, dr. Sternau) Jako vyučujícího na technické vysoké škole mě vaše rozvleklé výmluvy spíše utvrdily v tom, že VŠEM je hodně špatná škola nejen co se týče kvality výuky, ale i co se týče lidského a administrativního zázemí. Pokud je možné si pouhým odseděním na výuce zajistit tolik bodů, že je tím pokryt rozsah mezi nejlepším a nejhorším úspěšným hodnocením zkoušky, je to neklamná známka toho, jak chabé požadavky jsou kladeny na studenty a jak mizerné znalosti postačují ke studijnímu úspěchu. Pokud je možné v tomto ve velkém podvádět, je to známka dosti špatného administrativního zázemí, protože zajistit důslednou kontrolu lépe než kolováním podpisového archu je velmi snadné, stačí jedna úřednice kontrolující doklady. Zdá se mi pravděpodobné, že dotyčné se zapojily do praxe obvyklé na VŠEM a nejspíše i neoficiálně tolerované, ale byly obětovány, aby se mohla VŠEM ve zprávě pro Akreditační komisi vykázát jistou tvrdostí vůči nepoctivým studentům. reagovat zde
      • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (05.08.2015 12:49:28, VŠEM) 1) 20 studentů z téměř 3.000, není žádné katastrofické číslo, ale na rozdíl od většiny ostatních VŠ se VŠEM snaží podvody studentů alespoň řešit a nezavírat nad nimi oči, i když to následně někteří mohou prezentovat jako "administrativně lidský přístup".
        2) Kontrola docházky na VŠEM se neprovádí kolováním podpisového archu, ale systémově, tj. elektronicky, kdy nasazení úředníka na kontrolu dokladů studentů, kteří chodí nebo nechodí na výuku, je typické řešení veřejné instituce, která si uvedené může finančně dovolit, když je placena z veřejných prostředků.
        3) Současná kvalita VŠ v ČR je taková jaká je a SVŠ na uvedeném mají minimální podíl, který je jen mediálně nafouknutou bublinou nebo opravdu těch necelých 8% studentů ze SVŠ leží tolika lidem v ČR v žaludku, když např. právě technické "prestižní obory" už kvůli finančním normativům, žádné přijímací zkoušky ani nedělají, prostě vezmou každého, kdo si přihlášku podá a splňuje zákonné podmínky. Zároveň spousta VVŠ zrušila kredity pro uzavírání ročníku, a to jen z důvodu udržení studentů na škole co nejdéle, takže pak ony kredity "dojdou těsně" před státními zkouškami.
        4) Počet vyloučených studentů se do akreditačních materiálů neuvádí, a to nejen z důvodu, že takové údaje nejsou AK požadovány (tím se kvalita studijního programu nebo náročnost neprokazuje, ale je pravdou, že tohle bylo dříve praktikováno právě na veřejných VŠ, které svorně tvrdily, podívejte, jak hlídáme kvalitu vysokoškolského studia, když se k nám tolik lidí nedostane, přitom dnes kvůli demografické křivce jen tiše posunují "čáru přijetí" níž a níž, rok co rok ), ale uvedené nemáme ani zapotřebí.
        reagovat zde
        • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (05.08.2015 14:38:16, dr. Sternau) Vaše tvrzení o Akredirační komisi jsou "lehce nepřesné a zavádějící". Lze pochopit, že jako zaměstnanec mající za úkol pět chválu na zaměstnavatele máte nejspíše i takové zadání, ale vaše služba je spíše službou medvědí. reagovat zde
          • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (05.08.2015 14:53:05, DM) Nejde přece o žádné adorování SVŠ a už vůbec ne něčí chvalozpěv (je to jen část realistického názoru na vysoké školství v ČR), kdy údaje o ukončení studia, tak jako ostatní statistické údaje o studentech, uchazečích a absolventech, se posílají do SIMS (veřejné VŠ uvedené musí posílat hlavně kvůli finančním normativům, které dostávají od státu na každého studenta), ne na AK (ta sleduje maximálně jen dodržování počtu studentů v jednotlivých oborech dle předložené akreditace), takže informace zavádějící nejsou, a to ani lehce. VVŠ prostě musí mít "vždy navrch"... reagovat zde
          • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (05.08.2015 15:28:50, jdu.kolem) Úkoly a cíle AK jsou opravdu poněkud jiné. Stačí se podívat na stránky AK a na zápisy, je to mé oblíbené čtení. To, že některé VVŚ zlehčují studium až k nemožnosti, jen aby studenty ( tedy peníze) udržely co nejdéle, je pravda. Proč si to nepřiznat. Opakování předmětu 3 krát, přerušení víckrát, atd...studentů obecně málo, a někdo musí ty budovy za evropské peníze nastavěné živit... reagovat zde
        • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (05.08.2015 16:28:21, Veronika) Jsem byvalou studentkou VSEM. Byla jsem take vyhozena ze studia na zaklade zneuziti registracniho systemu tzn. ucast na zkousce behem vyuky. Skolu jsem navstevovala pravidelne, nikoliv za ucelem ziskani plusovych bodu, nybrz protoze jsem se chtela neco noveho naucit. Bohuzel jsem byla vhozena do stejneho pytle se studenty, kteri podvadeli umyslne. Byla jsem potrestana naprosto stejne jako oni a to: VYHAZOVEM. Ja jsem pouze chodila poctive do skoly. Takze si nemyslim ze VSEM reagovala spravedlive jak uvadi a brani se.

          Dokonce vim, ze ma byvala spoluzacka udelala stejny prohresek jako ja, a ve studiu na vsem pokracuje dal. A to pouze z toho duvodu, ze tam jiz vystudovala bakalarsky program.

          Dale co se tyce kontroly dochazky a rozdavani jiz jednou zminovanych 20 plusovych bodu... Za celou dobu meho studia na skole, moji spoluzaci vedome podvadeli, cipovali dochazku a prochazelo jim to bez problemu. SKOLA NIC NEKONTROLOVALA A NIKDO NIC NERESIL. Body samozrejme rozdavali a pricitali zvesela :) Az do osudneho dne, kdy jeden student pipal dochazku dalsim 10 studentum. Do te doby byla kontrola nulova.





          reagovat zde
          • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (05.08.2015 17:54:50, vsem) Registrace docházky je a byla vždy dobrovolná, kdy si stačilo přečíst nejdříve pokyny pro Docházkový a registrační systém (něco jako návod na použití), respektive se v budově školy v rámci své výuky neregistrovat, když jsem na dané výuce nebyl jako student přítomen. Kontroly probíhají vždy namátkově a uvedené "podvádění" není první případ, kdy se podobná záležitost již řešila a v nejbližší době bude i znovu projednávat. VŠEM vyloučila i své bývalé absolventy. Obecně někteří studenti mají tendenci podvádět a velmi těžko se dá tato skutečnost na vysokých školách (veřejných, státních nebo soukromých) asi zcela potlačit. Je to podobné jako s korupčním jednáním nebo klientelismem v naší společnosti, kdy někteří takové jednání berou jako samozřejmost (ostatní také, proč ne já) a ani si nepřipouštějí, že jde o něco "protiprávního nebo podvodného (viz oblíbené Ctrl Cizí a Ctrl Vlastni). Takže ano, podvádí se, podvádělo se a dál se bude asi i podvádět, ale v zásadě jedinou obranou dotyčného je, nesmí Vás přitom chytit. Při silničních kontrolách v síti PČR také neuváznou pravděpodobně všichni, kteří páchají dopravní přestupek, kdy jedinou možností je opravdu asi jen prevence a i ty drakonické tresty, které stejně některé jedince neodradí. reagovat zde
          • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (05.08.2015 18:18:24, j. vrtulka) Jeden nejmenovaný donedávna prominentní a mediálně stále slavný politik, ale rovněž tak absolvent prestižního studijního oboru, byl nejvíce frustrován ze skutečnosti, že chytili zrovna jeho a přitom prý věděl o dalších svých známých, kteří dělali nebo ještě stále dělají to samé a nic. Podle toho vypadala i následná část jeho obhajoby, respektive omlouvání daných činů ve stylu, „ostatní to samé dělají také, tak proč zrovna já mám být potrestán“. Je tedy špatné, že byl dotyčný potrestán, i když podle svých slov nic neprovedl (v zásadě má i pravdu, protože rozsudek je nepravomocný) a ostatním to, nejen podle něj, stále prochází... reagovat zde
          • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (05.08.2015 21:47:55, absolvent VSEM) Jako absolvent VŠEM tvrdím, že správný nadpis tohoto „příspěvku“ měl být, „PODVODNÍCI NA VŠEM, UŽ NIKDY VÍCE.
            VŠEM vyloučila studenty, kteří podváděli se zkouškovými testy, respektive docházkou, která na uvedené měla vliv (uvedené je ve vnitřních předpisech školy, které jsou opravdu všem přístupné, takže i lehce dohledatelné, zároveň je tam i uvedeno, že za hrubé porušení vnitřních předpisů se navrhuje vyloučení ze studia, stačí se tedy před zahájení studia s danou skutečností seznámit, aby pak člověk nebyl možná nemile překvapen).
            VŠEM si dovolila pouze to, co každá jiná instituce (soukromá), či člověk, pokud nejsou dodržována stanovená pravidla, zákony nebo dané podmínky. Jako zaměstnavatel propustím zaměstnance, který podváděl s docházkou do zaměstnání, takže mu byla neoprávněně vyplacena mzda, která mu nepatřila, tak jako studentům body ke zkoušce, které je jim nenáležely (jsem jako zaměstnavatel vinen a zaměstnavatelé nikdy více?). Rozvedu se s manželkou, či rozejdu s přítelkyní, protože mne v manželství, či vztahu podvádí (jsem jako podvedený vinen a manželství a vztah tedy již nikdy více?). Zabavím neplatiči předmět splátek, protože nesplácí své závazky (jsem jako banka, která utrpěla finanční újmu, vina a půjčky nikdy a nikomu?).
            Všichni v našem státě halasně brojí proti korupčnímu jednání, všichni chtějí mít poctivou společnost, řádné a spořádané okolí, či spoluobčany, kteří tato pravidla budou respektovat, každý zároveň chce, aby se s ním jednalo čestně, spravedlivě a podle platných zákonů, či pravidel. Pokud ovšem nastane situace, že dotyčný tyto hranice překročí, tak by ona hranice přísnosti neměla být najednou přece tak přísná, že? Nejednou se vždy vyrojí téměř nevinní až svatí provinilci, kteří si rádi přihřejí svou populistickou a ublíženeckou polévku, a to jen proto, že se snaží o zkreslování, lhaní a mystifikaci, aby svůj čin, nejen před svým svědomím, ještě snad i veřejně ospravedlnili. Tyto adorující diskuze podvodníků, jsou více než trapné a osobně mne doslova uráží, když lidé jako vy, se snaží na podvodu ještě „vytřískat“ nějaký ten společenský kapitál. Proto se také podobným, naprosto irelevantním diskusím u nás tak daří, právě díky lidem jako jste vy, kteří jsou neobjektivní, podvádějí a ještě se snaží být miláčkem davu, i když by bylo pro ně lepší spíše nevylézat z "nor", takže PODVODNÍCI NA VŠEM, NIKDY VÍCE!! reagovat zde
            • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (06.08.2015 10:43:22, Veronika) Bývalý absolvente VSEM, určitě se nesnažím být miláčkem davu, a určitě také nemám zapotřebí někoho špinit či být litována. Uvádím pouze věci na pravou míru, pro případné budoucí studenty VSEM. Aby věděli na co si dát pozor, případně čeho se vyvarovat :-)

              Jak uvádíte ve svém příspěvku: "Všichni v našem státě halasně brojí proti korupčnímu jednání, všichni chtějí mít poctivou společnost, řádné a spořádané okolí...."

              A taky jste zapomněl dodat, že všichni drží hubu když jde o takové jednání, třeba i nespravedlivé jednaní, tím vlastně onu korupci vědomě podporují a nechají si s prominutím *** na hlavu !! Ano, to je náš národ ovci!

              Takže shrnula bych to pouze tím, že pokud budete chtít vykonat na VSEM zkoušku během přednášky, tak si to dobře rozmyslete, možná budete vyhozeni ze studia za hrubé porušení vnitřních předpisů VSEM, a nebo Vám to prostě projde :) Kdo ví podle čeho škola rozhoduje a jak to kontroluje ....



              reagovat zde
          • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (05.08.2015 22:35:48, jdu. kolem) Tak jste tam byla nebo nebyla?
            Pokud nebyla, smůla, asi jste měla být...
            tyhle řeči..tamten podváděl a já ne..a bla bla bla... fakt nesnášim
            pokud byla nějaká pravidla, měla jste je dodržet
            pokud ne..smůla
            pokud vím, tak VŠEM patří k tomu lepsímu mezi SVŠ
            reagovat zde
    • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (02.09.2017 18:08:10, Jan Kovar) Dekujeme VSEM za emotivni reakci. Rad bych dostal verejne vyjadreni ohledne snahy skoly menit studentum v prubehu studia jejich smlouvy o zajisteni studia, kdy VSEM v rozporu s dobrymi mravy pozaduje po studentech, kteri se rozhodnou studia predcasne zanechat zaplaceni skolneho za vsechny roky studia, tj. i tech let, ktere student uz studovat dal nechce. reagovat zde
      Email: J.d.kovarseznamcz
    • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (22.11.2017 16:45:44, Karolína) Ráda bych dodala k souvětí, že kdyby VŠEM nešlo o peníze, tak nevyhodí 20 studentů.... Ano to je možná pravda, ale VŠEM si ty peníze naopak zpět získá tím, že nechá spoustu studentů prodlužovat studium, kvůli seminárním pracem. Ty jsou bohužel velkým kamenem úrazu na této škole. Není mi totiž jasný jiný důvod, proč se na této škole řeší každá tečka, čárka. Neoznámkujete seminární práci tak, jak ji student odevzdá, ale dokola to vracíte někdy i kvůli maličkostem. Psala jsem se bohužel i na jiných soukromých školách a ani u nich se toto nepraktikuje. Vy jste prostě výjimka, ale nám studentům je jasné, že škola toto bohužel nepřizná..... Další trošku velké fópa školy je, že když si zvolíte nižší školné 40 000kč, a rozhodnete se třeba v prvním ročníku ukončit studium, musíte tak i tak doplatit celé studium, jako kdyby jste ho absolvovali, což mi vůbec milá školo nepřijde, že Vám nejde o peníze. Zkuste se nad tím vším trochu také zamyslet a ne celou dobu jen házet vinu na studenty. reagovat zde
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (06.08.2015 00:19:17, x) Ale je tu hezky nablito od PR eksprtů z VŠEM... reagovat zde
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (06.08.2015 07:45:28, x) Takže jestli to dobře chápu:

    1. Studenti jsou naštvaní, protože je škola vyrazila za porušování pravidel.

    2. Škola je asi tak na půl cestě k tomu, dávat tituly za docházku. Tak aspoň "bonus 20 bodů pro ty, kdo chodí na přednášky" vnímám já: na normální škole 20 bodů odpovídá 40% požadovaného minima pro projití, nebo také dvěma stupňům v závěrečném hodnocení.

    Jestli je to tak, tak se k sobě dobře hodí. reagovat zde
    • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (06.08.2015 10:21:10, Veronika) Já jsem nepodváděla, pouze jsem byla během přednášky na zkoušce, ve vedlejší místnosti !! Po zkoušce jsem se vrátila zpět na přednášku. O tom, že se během přednášky nesmí student vykonat zkoušku není ve VNITŘNÍCH PŘEDPISECH VŠEM ani slovo !!!
      reagovat zde
      • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (06.08.2015 12:52:10, absolvent VSEM) V pokynech pro započtení docházky, respektive bodů z ní, ke zkouškovému testu, se uvádí, že je nutné mít splněnou 100% účast na výuce daného předmětu dle rozvrhu, který má student uveden v SIS. O žádném "odskakování na zkoušky" jako o možné vyjímce, stejně jako např. k lékaři, do práce nebo do hospody, se tam nikde nepíše. Pokud si tedy student pravidelně "odskakoval" na zkouškové termíny v době své výuky a neodhlašoval se u daného registračního terminálu, tak byl pro systém veden jako 100% účastník výuky, takže jde jednoznačně o podvodné a vědomé jednání dotyčného. Samozřejmě čekám, že tady někdo zase napíše, že jim to nikdo neřekl, tak jak to měl dotyčný vědět, ale příčinou možná bude jen ona absence logického myšlení u některých studentů, bohužel. reagovat zde
        • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (06.08.2015 15:33:39, Pepa) To je pravda, na VŠEM je mezi studenty hodně ***ů (viz jeden můj známý s IQ okolo 90 - ve studiu nemá problém, a to se učí dosti málo). Měli byste být na ně tvrdší. reagovat zde
          • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (20.08.2015 21:37:46, josef) To, že je někdo zapsán jako student, ještě neznamená, že studuje, tak jako ten, který studuje, není ještě absolventem. Inteligenční testy nejsou součástí kontroly studia na žádné vysoké škole, kdy v České republice je určitě hodně studentů a i absolventů, jejichž IQ nedosahuje standardizované úrovně. Dle zde přítomných textů, respektive množství pravopisných chyb a neschopnosti sestavit větu s ucelenou logickou a myšlenkou vazbou, která by vyústila v určité relevantní sdělení, to platí bohužel i o této debatě. reagovat zde
        • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (15.08.2015 19:55:47, JAKUB) To asi ano, ale celou dobu téhle diskuze je opravdu všem jasné, že slečna pro některé "podvodnice" byla na nepovinné přednášce dobrovolně!??!!! A to jen proto, že chtěla být vzdělanější v životě!! Jestli tedy to chápu Já, tak rozhodnutí majitele, jistě akademika, bylo zřejmě jen necitlivé,že! Co je to zničit iluzi u mladého člověka o spravedlnosti a nerozhodovat, jestli je někdo více (pípači cizých příchodů) či méně (v nepovinném předmětu návštěva zkoušky v budově školy) vinnen!! Nezlobte se na mě, drazí akademici a mentorové, ale nemůže být měřeno stejným metrem ***ům a mladý holce, která má chuť studovat a 50 000 kč si nejspíš půjčila na nemravnej úrok v našich skvělých bankovních instutech!! Jsem taky akademik a chytrák s diplomem, ale vidím, že se tenhle "spravedlivej" svět chová jen arogantně a hloupě! Platí a platit bohužel bude stále JSME SI ROVNI, ALE NĚKDO JE ROVNĚJŠÍ! A "uctivá poklona" chytrákům co jí odsoudili za chybu v Y!!!!
          A hlavně, není náhodou celé to studium na VŠEM možné absolvovat bez návštěv přednášek???? Takže ona šla na přednášku DOBROVOLNĚ, a vy jste jí za to vyhodili?? Tak tohle je opravdu k zamyšlení!!

          (A zamyslete se nad tím co píšu, místo hledání chyb v textu!!) reagovat zde
          • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (15.08.2015 20:05:24, Kvalitní ekonom) Slovní spojení..."půjčila na nemravnej úrok v našich skvělých bankovních instutech"... dokazuje, že nemáš ani elementární ekonomickou gramotnost, kterou by měl každý absolvent vysoké školy (i neekonomického oboru) disponovat. Takže v případě, že máš vystudovanou vysokou školu, tak navrhuji, aby ti byl příslušný diplom odebrán, neboť vykazuješ typické znaky simplexního člověka nehodného vysokoškolského titulu. reagovat zde
            • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (17.08.2015 22:20:06, Jakub) Ano, je to tak, má jednoduchost je už v tom že odepisuji takovému kvalitnímu ekonomovi jako jsi Ty ( tykám neboť tvá neomalenost to zřejmě vyžaduje) SOUDRUHU!! A psal jsem, aby vážení čtenáři věnovali pozornost textu o příkoří, a ne hloupostem! Plantážníku jeden!:D :D :D reagovat zde
      • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (09.10.2015 19:40:27, Ája) Tak o tom, že se nesmí během přednášky dělat zkouškový test byl posílán informační email. Vím to, protože jsem se přesně rozčilovala kvůli tomu, že nevidím důvod proč bych si nemohla odskočit. Je mi líto, že jste byla vyloučena. Se spoustou nařízení na VŠEM nesouhlasím. Ale pravidla jsou od toho, aby se dodržovala. reagovat zde
        Email: alena.jonakovaseznamcz
        • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (28.10.2015 22:28:08, Veronika) No samozřejmě bych pravidla dodržovala, kdyby mi takovýto e-mail, informace byla sdělena na ZAČATKU studia. Na zkoušky jsem chodila pravidelně během vyuky a nic se půl roku mého studia se nic nedělo. Žádné upozornění od školy, od studijního.... Až ten OSUDNÝ DEN, kdy to byl už to byl problém!! Poté byl zaslán onen slavný e-mail, který škola studentům rozeslala ale až po mém (našem) hromadném vyloučení!!!! Takže určitě chápu, že teď si nikdo nedovolí již odskočit na zkoušku během výuky :-) reagovat zde
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (16.08.2015 22:51:10, Marek) Podvádět se nemá, to je jasné. Na druhou stranu, pokud někdo podvádí a je vyhozen a ostatní podvodníci se tomu vyhnou, to je taky nonsens. Pro školu určitě není problém odchytnout všechny podvodníky, kteří budou mít ve studijním systému (např. STAG) body za přednášky a také splněný termín (datum+čas) zkoušky. Další věc, administrátoři můžou systém nastavit tak, aby se podvádět nedalo. Například je-li někdo přihlášen na termín zkoušky a například se "zapomněl" (ať už úmyslně nebo neúmyslně) odregistrovat z přednášky, automaticky mu body odebrat, nebo, pokud má ve stagu zapsaný termín zkoušky, mu body ani neumožnit načíst. Pak se vyhnete tady této klauniádě. reagovat zde
    Telefon: 8469120, Email: aaaanapismicz
    • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (17.08.2015 13:50:01, Ondřej K.) Naprosto souhlasím s Markem, škola určitě může tento systém "kontroly" ve svém, ať už docházkovém nebo registračním systému zavést. Otázkou je, proč tomu ještě není tak??? Důvod?? Existuje reálné vysvětlení ze strany školy ???

      Podle přečtení této diskuze - škola nechává podvádět své studenty a ještě jim za to dává plusové body. A pak výstražně vyhodí pouze opravdu hrstku 20-studentů, kteří byli ve špatnou chvíli na špatném místě. A Ti ostatní podvodníci??? Těm to projde?? HNUS!!!!

      Škola si hraje na velmi prestižní, ale bohužel skutek utek.
      reagovat zde
      • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (17.08.2015 17:48:40, dr.Sternau) Vysvětlení je prosté. Škola si prostě buduje zásobu obětí, na kterou poukáže v případě problémů s Akreditační komisí. Je velká škoda, že tyto materiály nejsou veřejné, protože na tím, co jsou schopni zástupci těchto institucí spáchat jako vážně míněnou a především oficiální obranu, člověk váhá, zda se má smát, nebo zda by měl spíše plakat. reagovat zde
        • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (17.08.2015 21:10:42, ????) A Vy jste člen AK? reagovat zde
          • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (17.08.2015 22:46:13, dr.Sternau) Ne, já nejsem člen AK. Členem je osoba dejme tomu z užšího rodinného kruhu a ta neváhá dát k lepšímu některé zvláště neobratné myšlenkové kotrmelce. reagovat zde
            • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (19.08.2015 19:28:39, ????) Zajímavé...., oni nemají členové AK povinnou mlčenlivost? reagovat zde
              • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (21.08.2015 08:44:27, dr.Sternau) Ne tak striktní, jak si asi myslíte. Nesmí například vystoupit v médiích s tím, že škola XY nemá ani na to, aby zajistila výuku učebního oboru zedník-přidavač, ale totéž kulantněji formulované se objevuje ve veřejně dostupném zápisu. reagovat zde
        • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (20.08.2015 22:13:43, josef) V rámci akreditačních, respektive reakreditačních řízení, se žádné oběti nemusí budovat, či vykazovat), protože akreditační komise ze zákona tyto věci nekontroluje, nehodnotí a nepřehlíží k nimi (AK zajímá počet a složení pedagogického sboru, jeho publikační a vědecko - výzkumná činnost, dodržování akreditovaných studijních plánů a obsahu závěrečných zkoušek, materiální a prostorové zabezpečení výuky, u soukromých VŠ i finanční zabezpečení (položka počet "vyloučených studentů" pro evidenci MŠMT neexistuje, vykazují se pouze ukončená a přerušená studia a absolventi), kdy o své akreditace bojují jak veřejné, státní (tady jde o mld. Kč, takže velmi tvrdě), tak i soukromé vysoké školy (zápisy ze zasedání AK jsou veřejně přístupné).
          Naplňování a dodržování vnitřních předpisů, je již ze zákona věcí dané vysoké školy, respektive součástí zákonem stanových akademických svobod, jenže diskutujícím nejde evidentně o racionální diskuzi, když tedy uplatňování předpisů je špatně (vyloučení studentů za porušení VP), neuplatňování předpisů vlastně taky špatně (nevyloučení studentů za porušení VP), ale také je špatně, že nedošlo k vyloučení studentů, u kterých porušení předpisů nebylo prokázáno (samotné sdělení, že někdo také podvádí, není pro důkazní řízení žádná relevantní argumentace).
          Absolvování mateřské, základní, střední (u některých i vysoké školy), či dokonce autoškoly, nedělá z dané člověka, respektive absolventa automaticky odborníka na terciální vzdělávání, kdy evidentně zde chybí znalost akreditačních podmínek nebo vysokoškolského zákona. V ČR nejsou žádné elitní vysoké školy, jen několik elitních absolventů, takže podobné diskuze nad kvalitou veřejných, státní a soukromých VŠ jsou spíše úsměvné, ke všemu bez znalosti dané problematiky, zákona, či podmínek samotné akreditace, takže jakákoli snaho o smysluplnou diskuzi se po nějako době stejně zvrtne do stylu "jedna známá paní povídala". reagovat zde
          • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (21.08.2015 08:57:39, dr.Sternau) To skutečně není jasné, že hovořím o situaci, kdy AK shledá závažné nedostatky a navrhne omezení nebo odnětí akreditace nebo dokonce odnětí oprávnění působit jako vysoká škola? I k tomu poslednímu se AK odhodlala i u jedné ze známějších škol (UJAK). V tuto chvíli už nejde o standardní formuláře a standardní sledované parametry, škola se snaží na každou výtku najít byť i jen zdánlivý protiargument. Takové texty sice dosti baví část AK, ale někteří je berou vážně. No a právě na jakoukoliv výtku z okruhu nízké kvality studia, nestandardního studia, nedohledatelných prací, nedodržování akademických standardů, práce na hraně plagiátu a podobných může být použito tvrzení typu "ale my jsme velmi přísní v zajištění kvality, tady jsme dokonce za malé pochybení vyhodili několik studentů".

            Nabízí se jen jedna otázka: To nepochopení kontextu je skutečné, nebo pouze je pouze předstírané. Takže si ještě jednou přečtěte svůj poslední odstavec a popřemýšlejte sám o sobě. reagovat zde
          • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (21.08.2015 16:18:06, lola) další chytrolín - prý terciální!!! reagovat zde
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (09.10.2015 23:23:26, lukla) Studoval jsem mimo jiné tuto školu taky a po zkušenostech mohu s klidem říct že je to dobrá škola s kvalitními kantory. reagovat zde
    • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (10.10.2015 11:25:19, Edoslav) A máš srovnání s jinou školou? Já ano, proto můžu zodpovědně říci, že VŠEM je fraška. reagovat zde
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (28.10.2015 19:42:32, Aneta) Jsem studentem VŠEM a mám i porovnání ze studia na jiné vysoké škole (konkrétně VŠE) a musím říci, že VŠEM je opravdu seriózní školou. Předpisy jsou dané (i když se často mění) a to se musí dodržovat. Kvalita studia je vysoká, ve většině předmětů učí odborníci z praxe. Pokud je někdo pomalejší, nedokáže udžet tempo s měnící se dobou a čtení předpisů mu není blízké, nedivím se, že s tím má potom takové problémy. reagovat zde
    • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (28.10.2015 22:21:20, Pavel) Myslím, že přispěvek úplně mimo mísu. Kvalitu výuky a vyučujících nikdo nekritizoval ani nezpochybňoval ba naopak!!! Řeší se tady přistup a chování vedení školy!! reagovat zde
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (20.02.2016 09:41:36, Lana) Zdravím a předem se omlouvám,že to se vkládám.
    Vím,že to sem nepatří,ale na forech a diskuzích o tomhle tématu jsem se moc nedozvěděla a příjemní zrovna nebyli.

    Věřím,že se tu dočkám kladné odpovědi.

    Jde mi o jednu půjčku...nechci nic velkého.Jen malou částku.Chtěla bych poradit od někoho kdo má zkušenost s http://www.penizeprolididneska.cz/a/br2

    Nepůjčují miliony,ale to já nepotřebuji.Spíš by mě zajímalo jak to tam funguje.

    Předem děkuji za odpovědi a ještě jednou se omlouvám. reagovat zde
    Email: mrazkovam23seznamcz
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (01.07.2016 16:56:56, Jaroslav Mojžiš) Ať si říká kdo chce co chce, jako bývalý student mohu s klidným srdcem napsat ta škola je prostě H.R.O.Z.N.Á. Arogance, přístup "z patra", ROBOT, vysoké finanční nároky, neosobní prostředí. Zkrátka ZA HODNĚ PENĚZ MÁLO CVRKOTU reagovat zde
    Email: jaroslav.mojzisemailcz
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (01.03.2017 21:31:37, Martin) Jsem bývalým studentem VSEM, a také bych tuto školu dále NEDOPORUČOVAL!!!!!! Škola schválně vrací a prodlužuje přijetí seminárních prací. (seminární práce jsou na VSEM s formálními náležitostmi jako BP nebo DP) --Na kontrolu seminární práce jsem čekal i 3týdny (bylo nás v ročníku více), práci jsem opravil a čekal další 3týdny na zpětnou vazbu !!! - díky této rychlosti jsem nestihl termín a musel jsem prodlužovat studium - tj. další SPLÁTKA ŠKOLNÉHO !!!! V ROČNÍKU JSEM NEBYL JEDINÝ. ŠKOLU NEDOPORUČUJI - OKRÁDÁ STUDENTY O PENÍZE. NIKDY VÍC. PS: člověk neustále musí sledovat vnitřní pravidla VSEM - neustále se mění pravidla, podmínky atd... nikdy nic neplatilo více jak půl roku!!! NEDOPORUČUJI reagovat zde
    Email: mvpartnerservisemailcz
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (14.03.2017 13:39:21, VŠEM) Dobrý den,
    termín odevzdání SP (BP/DP) ke kontrole je vždy v plné kompetenci studenta, samotná VŠEM tedy nemá možnost jakkoli "prodlužovat přijetí SP".
    Studenti VŠEM musí na bakalářském stupni vypracovat 2 SP během 3 let, kdy je čistě na jejich uvážení, kdy práci odevzdají, pokud však někdo odevzdá SP až na konci studia, musí počítat se 30 denní lhůtou pro opravu, viz http://www.vsem.cz/pokyny-pro-sp.html, kdy jak sám uvádíte, na VŠEM studuje "více studentů", jsou jich dokonce tisíce, kdy lektoři VŠEM samozřejmě nemohou opravit práci za 1 den.
    Ano, SP práce musí splňovat nároky závěrečných prací. Snahou VŠEM je produkovat pouze kvalitní absolventy, kdy studium na vysoké škole se nemusí rovnat automaticky absolutorium. Každý má právo zahájit vysokoškolské studium, nicméně dokončit ho může jen ten, který má k uvedenému předpoklady, případně věnuje dostatečnou píli a snahu samotnému studiu. Smyslem studia na vysoké škole je to, abyste se něco naučil a překročil své hranice, nikoli odevzdával výstupy stažené z internetu, mnohdy podprůměrné úrovně.
    Zároveň by studenti dle doporučeného harmonogramu měli vypracovat 1 SP/rok tak, aby v závěru zvládli napsat a obhájit závěrečnou práci bez sebemenších potíží.
    reagovat zde
    Email: vsemvsemcz
    • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (17.03.2017 01:09:47, Katka) Jste naprosto nejhorší soukromá škola. Tím, že tady reagujete na komentáře studentů jen poukazujete na to, že máte černé svědomí. Jinak by jste si to ani nevyhledavali a nesnažili se to omlouvat. Vaše negativní pověst se stále zvětšuje a bude kolovat dál. Ono špatný business se nedá dělat věčně. A na soukromých facebookovych stránkách se objevují i jména bývalých profesorů, kteří vaší školu komentují a radí studentům tuhle školu nevolit. A to už fakt síla. Takže asi tak... reagovat zde
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (18.03.2017 14:43:01, Anička) Naopak - VŠEM je nejlepší škola na které jsem kdy byla a těm věcech, které tady píšeš nevěřím. Spíš jsi jen zhrzená, že si to nedala, ale to je život holka. S09 reagovat zde
    Email: anicka.dlouhaseznamcz
    • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (18.03.2017 23:13:09, Nikola) Ahoj. Kdokoliv bude mit zájem nebo potřebu nahlédnout do teto kauzy, nemam nejmenší problem dodat veškerou dokumentaci, kterou mam k dispozici. Včetně vyjádření pana rektora, ze se nic zásadního nestalo a ze me jiste na jiné vysoké skole přijmou :-) Stalo me to jen 50tisic a rok zbytečného studia - Respektive zkoušek na PC (odklikavani a,b,c,D možnosti) Opravdu nemam potřebu si vymyslet, ale budoucí studenti by měli vedet do čeho chtějí investovat svůj čas a penize!!! reagovat zde
      Email: Nicolemcshadowseznamcz
      • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (22.03.2017 23:15:43, Míša) Evidentně se dva roky nemůžete přenést přes to, že jste byla vyloučena ze studia za podvod, což vidí každý. To co tu předvádíte, je kontraproduktivní, kdy mě naopak utvrzujete v tom, že na téhle škole chci studovat, protože se nebudu muset stydět za to, že stejný diplom mají i podvodníci. Hodně štěstí při studiu na jiné škole! reagovat zde
        Email: misa.misaseznamcz
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (07.06.2019 18:06:09, Jiří) Přátelé, věřte, že vaše zkušenosti nejsou vůbec ojedinělé.

    Sepsáno pěkně a hromadně zde: https://dluznici-podvodnici.info/kdo-dluzi-podvadi/vysoka-skola-ekonomie-a-managementu-zkusenosti/ reagovat zde
    Web: https://dluznici-podvodnici.info/kdo-dluzi-podvadi/vysoka-skola-ekonomie-a-managementu-zkusenosti/
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (08.06.2019 06:08:05, Lenka Bolkova) Ahoj,
    Abych vám pomohl propagovat vaše aktivity nebo prekonat financní potíže, poskytuji spolehlivý a bezplatný kredit bez protokolu od 5 000 do 1 000 000 EUR, který je k dispozici všem podle vašich potreb po dobu 300 mesícu. Zájem se pohybuje od 2% do 4%. Schválení je rychlé a efektivní se 100% zárukou. Pro více informací prosím kontaktujte email: leni.bolkova01gmailcom. Zaregistrujte svou prihlášku online a behem 48 hodin je váš kredit k dispozici na vašem úctu bez zbytecného odkladu.
    E-mail: leni.bolkova01gmailcom
    Dekuji.
    Srdecne.
    Lenka Bolková reagovat zde
    Telefon: 420779774193, Email: leni.bolkova01gmailcom
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (31.01.2020 10:57:59, Petaimram) I já jsem bývalou studentkou VŠEM, rozhodně se neprohlašuji na nejlepší studentku.

    Studovala jsem kombinovanou formou magisterské studium, protože po mě v zaměstnání vyžadovali dokončené magisterské studium.

    První rok mě studium velice bavilo.

    V průběhu druhého ročníku jsem si našla jiné zaměstnání. A začala jsem narážet neustále na problémy ze strany studijního oddělení (nefungovali mi cvičení a nikdo něměl zájem semnou tuto záležitost řešit - odpoveď studijního oddělení bylo, že si mám pořídit nový počítač i přesto, že jsem se zkoušela přihlásit ze různých počítačů a vyučujícího jsme stále neslyšela). Nakonec jsem přestala chodit do školy. Na konci druhého ročníku jsem otěhotněla a tak jsem si už neplatila další ročník, aby mi bylo umoženo prodloužení studia.

    Netušila jsem, že mi VŠEM prodloužila studium automaticky. Jaké bylo nemilé překvapení když jsem po asi po 9 měsících našla ve schránce informaci o dlužném školném, které už nečinilo 40 000, ale 51 000 Kč díky pokutám za nehrazení. Okamžitě jsem kontaktovala VŠEM s vysvětelním proč mi bylo studium prodlouženo, aniž bych o to jakkoli žádala. Bylo mi odpovězeno, že jsem si nepodala žádost o ukončení studia. Ihned jsem tedy poslal žádost o ukončení kterou jsem zaslala doporučenou poštou. Načež jsem obdržela odpověd, že požádat o ukončení je možné pouze přes portál školy.

    Do dnes řeším vymáhanou částku 51 000 Kč, která aktuálně vystoupala už na téměř 60 000 Kč za poplatek za vymáhání. Stále si stojím za tím, že jsem nesplnila podmínky pro prodloužení studia a tudíž mi škola neměla prodloužit studium samovolně bez mého vědomí.

    Nejde mi o tu částku jako spíš o to, že jsem mohla být informována dřive a čáska nemusela narůst do takové výše. Nehledě na to, že vzhledem k rizikovému těhotenství bych nemohla školu studovat i kdybych chtěla. I tuto informaci jsem škole sdělila s žádostí o přezkoumání vymáhané částky. Vzhledem k tomu, že během jednoho školního roku jsem 2x potratila očekávala jsem, že k tomuto bude aspoň částečně přihlédnuto. Ale zdá se, že škole jde jen o to aby dostala zaplaceno a to, že studenti jsou obyčejní lidé ke kterým by mohli přistupovat někdy dle jejich životní situace jim asi nic neříká.

    Osobně pracuji se zákazníky ve velké firmě a vím, že osobní přístup je to nejdůležitější co lidé vždy ocení. Bohužel u studijního oddělení na VŠEM jsem se tohoto přístupu nedočkala. Což mě velice mrzí. reagovat zde
    Email: petaimramcentrumcz
    • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (29.03.2020 14:21:42, Markéta) Dobrý den, Petaimram,
      Vaší zkušenost s "automatickým" prodloužením nemám, ale vím, že zhruba měsíc před koncem akademického roku studijní oddělení posílá email, ve kterém jednoznačně vysvětluje, do kdy má být žádost o přerušení studia podána. Často se setkávám s námitkou, že studenti emaily nečtou, proto se nemohou divit. Sama jsem loňský rok prodlužovala studium a instrukce mi byly jasně řečeny emailovou zprávou.
      Hezký den.
      Markéta reagovat zde
      Email: nekolnakgmailcom
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (19.02.2020 03:23:24, Michaela Benešová) Ani ja nic neprovedla. Chtěla jsem studovat,ale po rozpadu rodiny místo titulu nebudu mít ani na čem spát. .
    reagovat zde
    Telefon: 605027711, Email: michaela.henisovaseznamcz
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (10.08.2021 21:12:25, Vlado) Já tomu nerozumím... :) Celé mi to přijde jako, že autorka není schopna sebereflexe a škola taky...

    Škola by měla vychovávat. Student se učit. Tresty by měli být naučné, ne fatální. Právně dokazatelné, obhajitelné a ne jen tak udělené. Já hlavně na tom celém nechápu proč bych nemohl dělat zkoušku v průběhu výuky? Co je tam za podvod? Nebo proč existuje takové nařízení?

    Jsem jen potencionální uchazeč... Ale nevím co si mám o tom celém myslet... reagovat zde

Podobné příspěvky:
  1. Studium na VŠEM - Informace o studiu
  2. Hodnocení VŠEM - Výběr vysoké školy
  3. Zkušenosti na VŠEM- ANEB PROČ JSEM SI VYBRALA TUHLE ŠKOLU - Ostatní
  4. Druhým rokem na VŠEM - Vysoká škola ekonomie a managementu, a.s.
  5. VŠEM - Vysoká škola ekonomie a managementu, a.s.
  6. Zkušenost studenta z VŠEM - Vysoká škola ekonomie a managementu, a.s.
  7. Upřímná recenze na VŠEM - Vysoká škola ekonomie a managementu, a.s.
  8. Recenze VŠEM - Ostatní
  9. Druhým rokem na VŠEM - Vysoká škola ekonomie a managementu, a.s.
  10. Za mě VŠEM ano! - Ostatní

Reakce na příspěvek

Tvé jméno:
Heslo:  pro možnost budoucí úpravy, obnovy nebo odstranění
Potvrzení hesla:
Tvůj email:   chci být emailem informován o reakcích na tento můj příspěvek

:) :D :( S04 S05 S06 ;) S08 S09 S10 S11 S12 S13 S14 S15
Tučnékurzívapodtržené  klikni a následně nahraď výraz TEXT. Např. [tucne] Toto bude tučným písmem [/tucne]

Telefon: Web: ICQ: Skype:

  Souhlasím s pravidly uvedenými níže.


Administrace příspěvku

Heslo:  pokud chceš administrovat reakci klikni u ní nejprve na "reagovat zde"

  

Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.

Pravidla vložení

  1. Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
  2. Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
  3. Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
  4. Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
  5. Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
  6. Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
  7. Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
  8. Je zakázáno používat vulgární slova.
  9. Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
  10. Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
  11. Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.

Pravidla zobrazení

  1. Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
  2. Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
  3. Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 12.03.2024 23:05:05.