A jak to na škole funguje z mého pohledu?
Co se týče výuky, tak musím ohodnotit kladně. Přednášející jsou přímo z oboru a neučí nás zastaralé informace. Výuka probíhá většinou 2-3 dny v týdnu v moderním prostředí školy a jako výhodu vidím, že vše se nachází v jedné budově a nemusíte mezi přednáškami přejíždět na jiné katedry. Jako další výhodu vidím občasné online přednášky (v každém předmětu máme cca 1-2 přednášky online).
V každém ročníku si volíme praktické aplikace, ze kterých si vybere každý. Je třeba se včas přihlásit, protože ty nejzajímavější jsou téměr hned pryč, ale i přesto, že aktuálně dělám praktickou aplikaci, na kterou jsem se podle popisu bála, tak mě velmi baví a jsem ráda, že jsem zvolila něco jiného a mohla se naučit něco nového.
Písemné práce mi tu dávají trošku zabrat, co se týče formální stránky, ale na webu VŠEM se vyskytují návody, šablony a vzorové písemné práce, které mi velmi pomáhají, takže se to zvládnout dát.
Škola dále nabízí moderní ubytování hned vedle školy, možnost využívat jídelnu, stipendium, přednášky od známých osobností nebo osobností z praxe, možnost zvolit si školné, dle svých preferencí, zkouškové období po celý rok, elektronické učebnice.
Moje rada na závěr: určitě si hlídejte své studijní povinnosti a plňte je včas (na zkoušky ideálně po skončení předmětu, psát písemné práce, co nejdříve, plnit studentské aktivity, správně registrovat docházku) – hlavně studenti KLASIK (vše máte na webu VŠEM detailně popsáno, co je třeba do kdy mít hotové) a určitě si před nástupem rozmyslete, zda opravdu tady chcete studovat, protože v případě ukončení studia se doplácí docela vysoká částka, nicméně pokud umíte číst dokumenty, které následně podepisujete, tak Vás toto nezaskočí

Pokud nemáte problém dodržovat studijní povinnosti, tak formu KLASIK zvládnete bez problému a za sebe musím říct, že jsem ráda, že jsem si tuto školu vybrala a nejspíš tu navážu i magisterské studium.
S.P.
Email: ovecka1523seznamcz