Ahoj,
studuji na osmiletém gymnáziu. Právě jsem ve druhém ročníku a začínám uvažovat o tom, na jakou vysokou vlastně jít. Chci mít dostatek času se připravit. Z předmětů mě baví dějepis, biologie a zsv (základy společenských věd). Uvažovala jsem o žurnalisitce, protože mě psaní docela baví, ale když jsem si přečetla o přijímacích zkouškách upřímně jsem se zhrozila. Napadla mě ještě humanitní studia, ale nevím jistě, jak bych se poté uplatnila a uplatnění je pro mě velmi důležité. Prosím piště nějaké návrhy na vysokou plus vaše vlastní zkušenosti. Budu vám velmi vděčná. (Pište i klidně na mail.)
Email: anezkaholestovaseznamcz
Nevím na jakou vysokou, co dělat?
17.02.2012 20:36:50, Anežka, zhlédnuto: 2428x, reakcí celkem: 3Reagovat na příspěvek
-
(19.02.2012 19:15:01, Khaalisime) Pokud je pro tebe nejdůležitější uplatnění, tak raději zapomeň na humanitní obory - tam se uplatní jen ti nejlepší z nejlepších plus ti s notnou dávkou štěstí k tomu. Na humanitní obory většinou chodí ti, kteří mají k vybranému oboru hlubší vztah a studují jej primárně proto, že je to baví, a ne pro to, že by očekávali, že se o ně zaměstnavatelé poperou. Já sama studuji humanitní obor (historii) a baví mne to neuvěřitelně, neměnila bych, i když je mi jasné, že potoky peněz mi z toho nepotečou, pokud se nevyšvihnu někam na hooodně vysokou úroveň .
Lepší na uplatnění jsou takové ty technické obory vůbec (i když pokud se na ně každý požene jako mí spolužáci, tak to za nějaký čas také nebude tak horké), ale v tom ti bohužel moc neporadím, protože konkrétně střední školu ekonomiky mám vystudovanou a do konce života už nechci nic z ekonomie, ekonomiky, účetnictví a podobně vidět ani v periferním vidění .
Holt hodně záleží na tom, jestli jsi ochotna se uskromnit a jít studovat to, co tě baví, nebo jestli ti jde hlavně o to uplatnění. Řešením by bylo studovat jeden "techničtější" a druhý humanitní obor, ale to chce pořádně si to rozmyslet, aby toho pak nebylo na člověka moc . reagovat zde
Email: leona7seznamcz-
(19.02.2012 19:46:12, Anežka) Moc děkuju za odpověď. Psala jsi, že studuješ historii. Jak jsem se již zmiňovala jeden z předmětů, který mě moc baví je dějepis. Ovšem musím přiznat, že bych se o hisotrii nějak extra zajímala, to zase ne. Už dřív jsem o tomto studiu uvažovala, ale odradilo mě právě to uplatnění. Na technický obory bych v životě jít nemohla, protože předměty s tím spojené mi absolutně nejdou. Asi mi nezbývá, než řídít se tvou radou a jít doopravdy studovat to, co mě baví. A tak bych se tě chtěla zeptat na pár podrobností. Budu moc ráda, když mi na ně odpovíš. Kde studuješ? Jaké jsou přijímačky? A co předměty? Je to hodně náročné? Děkuju. reagovat zde
Email: anezkaholestovaseznamcz
-
-
(23.02.2012 13:07:32, Jaromír Šrámek) Uvažovala jsi někdy o učitelství? Kombinace biologie+dějepis nebo biologie+zsv se imho otevírají na řadě pedagogických fakult.
Další možností, která by tě mohla zajímat, je teoretická biologie (navazující magisterské studium v programu biologie). To skutečně existuje v Praze na PřF UK, mají velký přesah právě do filozofie a dějin přírodních věd, takže by tě to mohlo zajímat. Pravda, já je moc rád nemám, protože takové existence jako Neubauer pokládám za hodně pochybné a strukturalizmus v biologii za zbytečnou pateorii - ale to neznamená, že by to někoho nemohlo zaujmout a nastartovat mu akademickou kariéru.
Nakonec je ještě jedna možnost, která by tě mohla z kombinací zájmů biologie+dějepis+zsv zaujmout - totiž antropologie, nejlépe tak, jak se vyučuje na PřF MU v Brně. V bakaláři bys získala přehled o fyzické (tj. biologie) i sociokulturní antropologii a teprve v navazujícím magisterském studiu se volí směřování.. reagovat zde
Email: formolmedmunicz
Podobné příspěvky:
- Nevím na jakou vysokou, pomoc ! - Výběr vysoké školy
- Nevím jakou vysokou školu studovat - Výběr vysoké školy
- Na jakou VŠ? prosím poraďte mi :) - Výběr vysoké školy
- Nevím, kam na vysokou. :-( - Výběr vysoké školy
- Jakou vysokou vybrat??? - Výběr vysoké školy
- Co studovat, jakou vybrat VŠ? + Jazyky - Výběr vysoké školy
- Nevím, kam na vysokou :-/ - Výběr vysoké školy
- na jakou vysokou? - Ostatní
- Jakou vysokou školu? - Výběr vysoké školy
- Prosííím o rady, kam na vysokou (>>něco se sportem,zdravou vyživou) - Výběr vysoké školy
Administrace příspěvku
Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.
Pravidla vložení
- Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
- Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
- Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
- Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
- Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
- Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
- Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
- Je zakázáno používat vulgární slova.
- Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
- Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
- Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.
Pravidla zobrazení
- Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
- Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
- Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 09.09.2024 17:01:29.