budu si podávat přihlášku na FI MUNI, ovšem stále tápu na jaký obor. Mám již danou jednu na FIT VUT a na Aplikovanou Informatiku na UPOL.
Rád bych se v budoucnu věnoval programování. Můj názor na nabízené obory
Matematická informatika - matika mi sice jde a baví mne, avšak raději bych praktičtěji zaměřený obor
Paralelní a distribuované systémy - jeden z možných kandidátů, jelikož vůbec netuším, co si pod tím představit..
Počítačové systémy a zpracování dat - tam mne neláká ani jedno zaměření. Databáze ani bezpečnost mě nelákají, takže maximálně tak ta Správa počítačových systémů
Počítačové sítě a komunikace - nechci
Počítačová grafika a zpracování obrazu - nechci
Programovatelné technické struktury - další potenciální kandidát, jelikož nevím, co si pod tím představit. Ale zní mi to jako celkem HW zaměřený obor, to by ho vyloučilo
Umělá inteligence a zpracování přirozeného jazyka - to mě láká, avšak nevím, co vše je tam mimo informatiku zapotřebí (např. na bioinformatice se studuje biologie a tak, tak nevím, co všechno zabírá UI), ale každopádně zatím asi vede
No a dále pak je mezi horkými kandidáty Aplikovaná informatika ze studijního programu Aplikovaná informatika

Máte s uvedenými obory někdo zkušenosti a mohli byste mi je přiblížit? Předem děkuji

Email: kozubik.michalseznamcz