Ahoj, je mi 21 a rozhodla jsem se, že nakonec bych ráda na vysokou, jenže od maturity již pracuji a doma mi dost rázně řekli, že mě nehodlají na studiech živit a bohuže obor, který chci studovat dálkově nelze. Vim, že ubytovací stípko činí něco kolem 670 na měsíc, ale neni mi jasné, zda je automaticky dáno každému, kdo nebydlí v okresním městě a taky by mě zajímalo, co dalšího lze čerpat, když to tak řeknu, jaké mají studenti výhody, zda jsou pro studenty nějaké sociální podpory, i když už člověk neni na střední a je po 18 roku, já se v tomto totiž vůbec nevyznám a jelikož budu bez prostředků, aspon než se na škole rozkoukám a v cizím měste - než si najdu nějakou brigádu, tak abych věděla, zda mohu počítat s nějakou finanční pomocí, co vše lze čerpat..díky moc Lucka
finanční výpomoc na vysoké
09.02.2008 17:54:52, Lucka, zhlédnuto: 589x, reakcí celkem: 9Reagovat na příspěvek
-
(09.02.2008 18:42:30, marta) ahoj, pokud vim, tak si musis o ubytovaci stipendium zazadat a v zadosti dolozit prijmy rodicu, protoze i ubytovaci st. je socialni st., takze na nej nema narok kazdy.. vyplaci se vzdycky zpetne za tri mesice a neprideluje se automaticky, takze pokud se dostanes, s predstihem si vyzvedni formular a odevzdej ho asi na studijnim oddeleni nebo tam nekde.) reagovat zde
-
(09.02.2008 18:44:32, marta) jo, a jeste, pokud si dobre pamatuju, musis bydlet v urcite minimalni vzdalenosti od mesta, kde hodlas studovat, tusim, ze to bude neco kolem sto kilometru, ale nevim presne reagovat zde
-
(09.02.2008 19:48:42, miky) Ahoj, chodím na vysokou v Praze, zde dostane ubytovací stipendium každý, kdo tady nebydlí. Sto kilometrů platí pro tto, aby studenti dostali kolej reagovat zde
-
(09.02.2008 22:15:38, Pavel) pro ubytovací stipendium není třeba příjmy rodičů. to je potřeba pro sociální stípko. reagovat zde
-
(10.02.2008 02:55:12, zuza) aspoň na UK to funguje tak,že obyč ubytovací stípko dostane každý,kdo si o něj na podzim požádá,klidně i když je Pražák,jeho výše se pak řídí počtem žádostí...pak je ještě nějaká sociální kategorie ubytovacího stipendia,tak už se příjem ?rodičů? dokládat musí..ale o tom moc nevim... reagovat zde
-
(10.02.2008 09:22:03, lucka) hmm..to je pech, otec vydělává 15 000 měsíčně, takže na soc. asi nárok mít nebudu..jenže k čemu mi je jeho plat, když jsem mu uplně ukradená..
reagovat zde -
(10.02.2008 13:52:19, tomy) čau lucko, já studuju informatiku na pef czu a bydlim hned vedle prahy -> ubytovací stýpko mám, je stejný pro všechny, co na něj maj nárok. Ale kámoš co studuje v brně říkal, že jim to dávaj dle vzdálenosti, takže to má každá škola jinak reagovat zde
-
(10.02.2008 18:51:14, marta) s tim ze to ma kazda skola jinak, to je mozny, ja sem se zajimala o olomouc UP, a tam to bylo podmineny urcitou vzdalenosti, tak doufam ze sem lucku nejak nemystifikovala reagovat zde
-
(17.02.2008 10:40:56, Lucka) Ahoj Lucko, určitě studovat začni! Jsem v úplně stejné situaci jako ty, začala jsem studovat před necelým rokem po 2 letech práce a rodiče bohužel na to, aby mě finančně podporovali nemají. Jelikož ale bydlím v Praze a v Pze mám i škole, na ubyt. stipendium nárok nemám, na soc. stip. také ne. Vyřešila jsem to tak, že jsem si našla stálou brigádu a přizpůsobila si rozvrh tak, abych mohla chodit jak do školy, tak na brigádu. Dá se to, do školy nemusíš chodit úplně na vše, dle oboru co si zvolíš si můžeš i přizpůsobit většinou rozvrh ( já studuju VŠE ). Zezačátku to bylo těžké, pravda, protože jsem nemohla sehnat ani práci a rozvrh jsme 1. semestr měli daný, ale teď mám i jak práci co mě hodně baví, tak školu co mě baví, k tomu studuju dálkově ještě jednu.. ...takže se to dá Držím palce. reagovat zde
Podobné příspěvky:
- Výběr vysoké soukromé školy bez matematiky - Výběr vysoké školy
- Výběr vysoké - Výběr vysoké školy
- Matfyz: Finanční matematika vs Obecná matematika - Univerzita Karlova
- Studium na Vysoké škole zdravotnické v Praze - Vysoká škola zdravotnická, o.p.s.
- Pomoc při výběru vysoké školy - Výběr vysoké školy
- právnické vysoké školy - Informace o studiu
- Výbět IT vysoké - MU, VŠE, VUT, ČVUT? - Výběr vysoké školy
- Špatná volba vysoké školy - Výběr vysoké školy
- Vysoké školy a uplatnění - Výběr vysoké školy
- Podniková informatika, finanční a pojistná matematika - Masarykova univerzita
Administrace příspěvku
Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.
Pravidla vložení
- Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
- Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
- Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
- Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
- Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
- Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
- Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
- Je zakázáno používat vulgární slova.
- Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
- Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
- Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.
Pravidla zobrazení
- Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
- Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
- Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 09.09.2024 17:01:29.