Zdravím,
tak nějak jsem zvažoval co dále po maturitě a nějak jsem si říkal, že když dělám různé kraviny na počítači, že by mě mohlo začít bavit programování, kdysi jsem už nějaké začátky dělal, ale hlavně u webových stránek. Nevěděl jsem tak nějak, do čeho půjdu a byl jsem hodně naivní o tom, jak "lehké" to bude a jak mě to bude bavit. Mám maturitu z oboru Strojírenství a to mě tak nějak bavilo, ale nejsem si jistý, jestli bych to chtěl studovat, jelikož hodně lidí mi říkalo, že je tam matika a fyzika a tyto předměty mě vcelku bavily, ale nechápal jsem, proč jsem vždy dostal nějaké špatné známky z nich, i když jsem vždy chápal před písemkami všechny principy. Nyní se rozhoduji co dál, jelikož prostě vím, že informační technologie (jako obor) nejsou můj šálek kávy a nikdy v životě bych tu školu nedokončil. Baví mě stavět počítače, i když v tom nemám žádnou praxi či zaškolení (spíše jen tak sám pro sebe), učit se nové věci ohledně počítačů (ale né programovat), angličtina (nyní píši příspěvky ohledně jedné hry v angličtině na jednu hodně známou celosvětovou stránku s touto tématikou), což mě také baví, ale vím, že se tím nedá uživit jak teď, tak do budoucna. Strojařina mě také baví a myslím si, že umím zapojit u práce hlavu a ve firmě, kde jsem dělal přes prázdniny byli všichni spokojeni, akorát tam byly hrozně malé peníze, a dokonce pro zaměstnance jsou prý ještě menší. Takže teď jsem vážně zmatený a nevím, co dál, kdy ukončit studium zde na vysoké, případně jestli jít studovat nástavbu zpátky na střední či jít do práce, či úplně něco jiného.
Díky všem za pomoc a přeji krásný zbytek dne/noci. :-)
Michal
Email: pes.812seznamcz
Špatná volba vysoké školy

-
(03.10.2019 05:30:51, x) Ahoj,
nějak ti vypadlo, kde tedy jsi. Z toho, co jsi napsal, to totiž vypadá, že se už někde s nějakým IT oborem potýkáš. To je docela podstatné, protože kvalita a náročnost IT je u nás docela výrazně odstupňovaná. Na jednom konci je informatika na MFF UK nebo FIT ČVUT, na druhém konci jsou "ekono-info" obory na pomocných (soukromých) vysokých školách. Mezi tím jsou informatické obory např. na FSi ČVUT, FIS VŠE, FCHI VŠCHT a vlastně i PEF ČZU. A to jsem jen u Prahy. A to ani nemluvím o variantě učitelství jako kombinace oborů i pro ty, co nechtějí učit, ale chtějí doklad o nějakém přehledu v oboru. reagovat zde
Podobné příspěvky:
- Výběr vysoké školy - Výběr vysoké školy
- Fakulta mezinárodních vztahů - VŠE = Dobrá volba?, FMV×FPH - Výběr vysoké školy
- Fakulta mezinárodních vztahů - VŠE = Dobrá volba? - Vysoká škola ekonomická v Praze
- FIS VŠE nebo ESF MUNI? Dvě výborné školy, má cenu dojíždět? - Výběr vysoké školy
- Učitelství pro mateřské školy - Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem
- Výběr vysoké soukromé školy bez matematiky - Výběr vysoké školy
- Špatná docházka.. - Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
- Prosím o pomoc a radu s výběrem vysoké i oboru - Výběr vysoké školy
- anglické soukromé vysoké školy - Ostatní
- Výbět IT vysoké - MU, VŠE, VUT, ČVUT? - Výběr vysoké školy
Administrace příspěvku
Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.
Pravidla vložení
- Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
- Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
- Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
- Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
- Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
- Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
- Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
- Je zakázáno používat vulgární slova.
- Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
- Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
- Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.
Pravidla zobrazení
- Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
- Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
- Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 07.02.2025 13:29:11.