Zdravím, jsem nyní ve 4. ročníku střední školy a rozhoduji se závěru zda má nebo nemá cenu pokračovat ve studiích po maturitě.
I když jsem nejsem žádný velký šprt a většinou mám ve škole za známky vetšinou trojky popřípadě i čtyřky, tak většina známých a rodina mi říkají, abych pokračoval dál na vysokou, že s pouhou maturitou z dopravní průmyslovky prý žádnou kariéru a ani úspěšný život prý mít nebudu jako například strojvedoucí, že je to prý povl povolání, a taky proto že prý má v dnešní době maturitu každý ***ec v tomto státě. Podle jejich představ jsou mi i ochotni platit jakoukoliv vysokou soukromou školu za cenu toho abych měl titul, jelikož to zní ve společnosti víc in. Chtěl bych se zeptat z vašich zkušeností, která cesta je popřípadě lepší zda rovnou jít do pracovního procesu anebo dálších 5 - 6 let dřepět na studíích.
Děkuji
Jít či nejít na vysokou? Výhody a nevýhody
![Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM)](/images/html/spam.png)
-
(01.04.2023 20:56:22, Jiří) Asi nejlepší volba je jít do práce po maturitě, pokud nejsi úplně studijní typ, jak sám píšeš. Ale neházel bych flintu do žita. Nic ti nebrání pracovat a k tomu zkusit kombinované studium na VŠ. reagovat zde
-
(02.04.2023 18:21:46, Riky) Já bych si tu vysokou udělal. Dříve, či později tě může a pokud nebudeš OSVČ pravděpodobně bude limitovat úroveň tvého vzdělání. Za mě papír navíc se hodí vždycky, plus máš výhody státního zdravtoka a tak. Hlavně se daleko jednodušeji studuje za mlada, když tě netrápí děti nebo manželka. Pokud tě škola nebaví, najdi si to nejvíce jednoduchý a dělej si nějakou práci u toho.
P.S. Čechy jsou státem, kde vzdělání má největší vliv na tvůj život v celé EU. reagovat zde -
(06.04.2023 18:02:59, x) Rozhodni za sebe, co chceš dělat. Pokud máš zajištěné zázemí, tak klidně i jako koníček. Nakonec "titul ze soukromé školy" je stejně jen okrasa na vizitce a způsob, jak udělat radost babičce, ale jinak takové školy poskytují vesměs hodně chabé vzdělání na úrovni v lepším případě VOŠ.
Pokud není nic, co by tě bavilo - a může to být i něco z hlediska dopravní průmyslovky dost exotického, třeba teologie - nemá cenu to lámat přes koleno. Pokud časem dospěješ k tomu, že bys přece jen chtěl něco studovat, stále je dost fungujících kombinovaných oborů. reagovat zde
Podobné příspěvky:
- Dálkové studium VŠ - výhody a nevýhody? - Výběr vysoké školy
- Podniko.-Finance-Mezinárodní obchod-ZČU,výhody a nevýhody? zkušenosti ?? - Výběr vysoké školy
- Nevím na jakou vysokou, pomoc ! - Výběr vysoké školy
- Nevím kam na vysokou školu, střední kosmetička - Výběr vysoké školy
- Prosííím o rady, kam na vysokou (>>něco se sportem,zdravou vyživou) - Výběr vysoké školy
- Jakou vysokou školu? - Výběr vysoké školy
- Nevím, kam na vysokou. :-( - Výběr vysoké školy
- Poraďte prosím kam na vysokou - Výběr vysoké školy
- Máš na vysokou? Máš na VŠEM? - Ostatní
- Testy na vysokou školu ekonomickou - Přijímačky, přípravné kurzy
Administrace příspěvku
Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.
Pravidla vložení
- Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
- Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
- Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
- Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
- Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
- Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
- Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
- Je zakázáno používat vulgární slova.
- Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
- Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
- Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.
Pravidla zobrazení
- Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
- Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
- Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 16.01.2025 22:31:53.