Ahoj, už nějakou dobu mám jasno, že chci skončit na medicíně, rozmýšlela jsem si i zaměření, konkrétně by mě nejvíce lákala endokrinologie, ale mou největší ambicí je atestace z gynekologie a endokrinologie. K tomu všemu mě ale velmi zajímá molekulární biologie a biochemie, lidský metabolismus. Myslíte, že by se to dalo propojit a jít na bakalářský obor Molekulární biologie a biochemie organismů na PřF (případně vás napadne lepší alternativa?) a využít nabytých znalostí a laboratorních zkušeností na pozdějším studiu medicíny? Nebo už je to moc zdlouhavé? Jak jsem už zde četla, údajně na medicíně trpí nedostatkem praktických zkušeností z laboratoře, tak se mi to zdá docela zamysluhodné.
Díky za odpovědi
Email: irenakacinska98gmailcom
Biochemie před medicínou

-
(30.01.2017 20:53:03, x) Pokud chceš pracovat v laboratoři nebo dělat laboratorní vědu, tak bude lepší jít jen na biologii (molekulární) nebo na biochemii a na medicíně se ukázat až na doktorském studiu (PhD).
Pokud ti jde o znalosti, možná by byl užitečnější obecně chemický bakalář, případně fyzikální chemie (nabízí VŠCHT), případně matematika nebo informatika (je to na delší dobu, na požádání vysvětlím).
Tato cesta by byla mimořádně zdlouhavá. 3 roky na PřF, 6 let na medicíně, 5-6 let atestace endokrinologie, 5-6 let atestace gynekologie (jde o natolik vzdálené obory, že je vzájemná uznatelnost praxe malá).
Mimochodem, klinická medicína ti tuhle "teorii" v hloubi dost často zastře, nakonec stejně budeš vidět "dekompenzované diabetiky", "další Addisonovu chorobu" a "zase udělali jen kyselinu vanilmandlovou v moči a jsou za mistry světa". Pokud ti jde o poznání, tak je studium medicíny jednou z dobrých cest, ale následně byl měla směřovat spíše na vědeckou dráhu na ústavech normální nebo patologické fyziologie. Cesta jen přes přírodovědeckou fakultu (biochemie, molekulární biologie, fyziologie /na PřF UK je takový magisterský obor/,..), případně i přes matematiku, matematickou biologii (PřF MU v Brně) nebo další a další obory, případně spojené s antropologií (spíše pro dobrý pocit), představují snazší cestu k vědě. reagovat zde-
(30.01.2017 22:18:26, x) Ještě soukromá poznámka: Ale cesta přes studium medicíny je mnohem zábavnější. Jen vyžaduje mnohem větší motivaci, protože objem učiva je velký... reagovat zde
-
Podobné příspěvky:
- MolBio a biochemie / Biochemie UK - Výběr vysoké školy
- Biologie nebo Molekulární biologie a biochemie organismů na UK? - Výběr vysoké školy
- UK Biochemie a co dál? - Výběr vysoké školy
- Molekulární biologie a biochemie organismů - Informace o studiu
- Co je lepší: Biochemie vs. Zdravotní laborant - Informace o studiu
- Biochemie - Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
- Jaké mám uplatnění po studiu biochemie? - Informace o studiu
- Medicína, biochemie? - Výběr vysoké školy
- VŠCHT - obor Biochemie a biotechnologie a Syntéza a výroba léčiv- jaký si vybrat ? - Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
- Aplikovaná Biochemie MUNI - Informace o studiu
Administrace příspěvku
Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.
Pravidla vložení
- Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
- Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
- Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
- Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
- Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
- Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
- Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
- Je zakázáno používat vulgární slova.
- Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
- Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
- Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.
Pravidla zobrazení
- Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
- Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
- Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 13.03.2025 14:16:20.