1) Po maturitě jsem šel studovat na veřejnou VŠ. Ovšem po prvním semestru mi bylo jasný, že to není nic pro mě. Proto jsem druhý semestr už na školu nechodil a připravoval jsem se na přijímačky. Pak mi přišel dopis o ukončení studia. Mezitím jsem se dostal na novou VŠ, kde jsem nyní ve 2. ročníku. Zjišťoval jsem si, že už se mi ten první "nepovedený" rok započítává do standardní délky studia a tudíž musím (abych neplatil) dodělat tuto školu do 3 let bez prodlužování.
A já bych se chtěl zeptat jak je to se státnicema? Jelikož jsou tři termíny (jarní, podzimní a zimní). Nevím když už budu ve svém 4. roce Bc. studia (1+3) jestli musím jít hned na první termín státnic nebo jestli musím prostě státnice dodělat v tom roce co jsem skončil studium, abych nic neplatil za prodloužení. Nevíte někdo, jak to prosím je?
2) Jelikož jsem ve 2. ročníku začínám přemýšlet kam dál, ale zatím si nejsem jistý. Proto se chci zeptat. Když ukončím řádně Bc. studium a rozhodnu se, že na Mgr. studium hned po škole nepůjdu, mohu pak kdykoliv začít studovat Mgr. studium aniž bych za toto studium pak platil (i když mi bude v té době třeba přes 26let)???
Děkuji za odpověď a pomoc

Email: airnemagmailcom