Ahoj, jsem ve 4.rocniku na PEF CZU, studuji navazujici mgr. obor Economics and management. Bakalare jsem dodelala za 4 roky a krome toho jsem studovala jeste na Karlovce a tam jsem po roce studium ukoncila. Ted mi prislo z PEF oznameni ze pristi rok uz budu muset za studium platit 12 000 Kc za semestr. Neporadi mi nekdo jestli se tomu da nejak vyhnout? Dekuji. Mercy
Email: annickapoboxsk, ICQ: 102496255
poplatky za studium na VS
10.07.2007 00:07:14, Mercy, zhlédnuto: 1839x, reakcí celkem: 3Reagovat na příspěvek
-
-
(30.07.2010 13:13:08, Michaela Lisá) Ahoj. Mám podobný problém, ale ty náhlady trošku větší než původní dotaz. Chci studovat na soukromé VŠ politologii v Kolíně, ale požadují zaplatit před nástupem do 15.9. polovinu školného za ak. rok. tj. 19 900,-Kč. Posléze do dalšího semestru se nechají i udělat splátky po měsíci či čtvrtletně. Myslíte, že ta počáteční suma by se taky nechala rozdělit aspoň na dvě částky, nejlépe rovnou zažádat o splátkáč po měsíci, ale to už budu chtít moc, že??? Ono i pro normálního člověka, kterej maká má co dělat, aby to zvládl. A přece nemůžu chodit do školy, do práce, mít přítele a do toho si ještě přivydělávat, to je prostě fakt už moc....poraďte mi. Třeba z vlastní zkušenosti, jak moc jsou "individuální" a hodní na soukromé VŠ??:-)) moc mi o to jde....díky reagovat zde
Email: redheartcentrumcz
-
-
(31.07.2010 10:07:20, Zdeněk) V této souvislosti je třeba zmínit 2 druhy poplatků.
Podle § 58 odst. 3 zákona o VŠ platí, že "studuje-li student déle, než je standardní doba studia zvětšená o jeden rok v bakalářském nebo magisterském studijním programu, stanoví mu veřejná vysoká škola poplatek za studium, který činí za každý další započatý měsíc studia nejméně jednu čtvrtinu základu." V praxi je to bič na studenty, kteří si záměrně prodlužují studium o rok nebo více a nemají k tomu odpovídající důvody. Poplatek činí cca 10-30.000 Kč za semestr!
Podle odst. 4 dotčeného paragrafu platí, že "studuje-li absolvent bakalářského nebo magisterského studijního programu v dalším bakalářském nebo magisterském studijním programu, stanoví mu veřejná vysoká škola poplatek za studium, to neplatí, studuje-li absolvent bakalářského studijního programu v navazujícím magisterském studijním programu či jde-li o souběh řádných studijních programů nepřesahující standardní dobu studia programu jednoho. Tento poplatek se tedy platí za další studium na VŠ a činí obvykle cca 3.000 Kč za akademický rok, což je zkousnutelné.
reagovat zde
Email: pravo520emailcz
Podobné příspěvky:
- Poplatky na veřejné VŠ - Informace o studiu
- poplatky za studium druhého bakalářského studia - Ostatní
- Poplatky za studium - Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
- Musím platit poplatky za studium, když jsem již neúspěšně studoval? - Informace o studiu
- Poplatky za studium při souběhu - Informace o studiu
- Poplatky za studium další VŠ - Ostatní
- Poplatky za další studium - Informace o studiu
- Poplatky za delší studium - Ostatní
- poplatky - Ostatní
- Poplatky za studium - Informace o studiu
Administrace příspěvku
Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.
Pravidla vložení
- Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
- Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
- Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
- Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
- Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
- Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
- Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
- Je zakázáno používat vulgární slova.
- Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
- Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
- Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.
Pravidla zobrazení
- Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
- Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
- Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 16.01.2025 22:31:53.