Ahoj chci se zeptat, jestli když půjdu nakombinované studium, zda budu ještě podle zákona student??Díky za odpověď.
Email: pavlincacentrumcz
Kombinované studium - student??
15.04.2009 08:52:25, Pavlína, zhlédnuto: 8971x, reakcí celkem: 8Reagovat na příspěvek
-
(15.04.2009 14:06:48, alena) jen na některých fakultách ti potvrdí průkazy např:ISIC kartu,ale většina ne,ale pro sociálku a zdravotní pojištění neuznávají statut studenta na kombinované studium, protože pracuješ,ale pokud budeš soubežně studovat VŠ prezenčně,tak ti bude od této školy uznán statut studenta reagovat zde
-
(10.01.2011 12:11:53, SmartSissy) Není pravda. Studuji kombinovaně a je to takto - do 26 let máš i na kombinovaném studiu státem uznaný statut studenta, tzn. hlavně zdravotní a sociální pojištění za tebe hradí stát. Ovšem to je asi tak vše, co z toho plyne za výhody, protože na ISIC mají nárok jen deňáci, stejně tak různé slevy, vedení studentského účtu zdarma a jiné výhody pro studenty, které jsou většinou vázány orávě na ISIC, pro kombinované studium neplatí. Tedy - statut studenta a z toho plynoucí státem garantované úlevy máš. Víc nic. Ale i tak dobrý, ne? reagovat zde
Email: SmartSissyinMailcz-
(10.01.2011 12:35:09, Petr) To dle mne taky není úplně pravda.... Některé školy mají kombinované studium a dávají studentum status studenta, nekteré ne (záleží myslím na frekvenci výuky). Overoval jsem si to u ZP i na pracáku před cca 2 lety. U mne byl napriklad problém prave v tom ze skola status studenta na kombinovaném studiu nemela a musel bych být na pracáku nebo zároven denne studovat. Ruku do ohne za to ale nedám po zkusenostech se státními úředa a ZP se nedá verit nicemu co reknou :-D reagovat zde
-
(10.01.2011 18:04:38, Lucka) Presne, zalezi skolu od skoly. A taky zalezi, co si pod tim "statutem studenta" predstavujes. Ja studuji kombinovane (UK) a skola za mne plati zdravotni, ale socialni uz ne. Ale potvzreni o studiu atd a na prukazku atd mam take. reagovat zde
-
(27.01.2016 18:07:02, Ondra) Sociální pojištění stát už mnoho let neplatí jak u denáků tak dálkařů, jiné tomu bylo před 20 lety. reagovat zde
-
(31.01.2016 14:17:23, rh) Od 1.1.2010 nehradí stát sociální pojištění za studenta, pokud chce student tuto dobu mít započtenou na důchod, musí si platit sociální sám
zdravotní hradí do 26 let reagovat zde
-
-
-
-
-
-
(23.07.2011 07:05:50, Rinnoa) Zdravím =) Statut studenta zůstává i v případě kombi studia = sociální a zdravotní skutečně dále hradí stát. I možnost pobírání přídavků na "dítě" tu je. ISIC mi nabídnut také byl (na UK i UJEP). Studentské účty převedeny na běžné účty (GE a ČS kombi v tomto případě neuzná, ale když se nic nehlásí, studentské účty většinou běží do 26let=o)
Díky studijnímu průkazu jsem mohla využít i slevy na Petřínské rozhledně =oDD
Jediné, co díky kombi studiu asi nikde nedostanete, je hlavně sleva na Dopravním podniku a u ČD, ale ISIC dráhy jistí =o)
A na VZP se mě ptali, co to je za školu - státní nebo soukromá, když jsem se předem chtěla informovat, zda se musím hlásit na pracák,než najdu prci, ale státní jsou O.K., tak je asi možné, že některé soukromé nejsou v tomto případě státem uznávané pro tyto nároky...Alespoň to tak vyznělo no nevím... reagovat zde-
(23.07.2011 07:07:44, Rinnoa) Ups, chybí mi tam "á", tak samozřejmě bylo myšleno práci....=oDDD reagovat zde
-
Podobné příspěvky:
- Kombinované studium - Ostatní
- Je student kombinovaného navazujícího studia brán jako student? - Informace o studiu
- Kombinované studium FSS - Masarykova univerzita
- kombinované studium - Informace o studiu
- Šance na přijetí - kombinované studium VŠPJ - Vysoká škola polytechnická Jihlava
- kombinované studium na UTB Zlín fame - Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
- Přejít v oboru z denního na kombinované - Česká zemědělská univerzita v Praze
- student - Ostatní
- Prezenční nebo kombinované studium na VŠEM a MBA pro absolventy? - Informace o studiu
- Denní vs. dálkové (prezenční vs.kombinované) studium???? - Informace o studiu
Administrace příspěvku
Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.
Pravidla vložení
- Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
- Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
- Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
- Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
- Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
- Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
- Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
- Je zakázáno používat vulgární slova.
- Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
- Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
- Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.
Pravidla zobrazení
- Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
- Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
- Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 10.10.2024 13:20:23.