Ahoj je tu někdo, kdo má zkušenosti s Filosoficko-přírodovědeckou fakultou v Opavě?? Zajímalo by mě jakou má škola úroveň, vzali mě a rozhoduju se jestli tam jít nebo ne...
Email: 2alenseznamcz
Slezská univerzita
28.05.2008 12:24:43, Nela, zhlédnuto: 2115x, reakcí celkem: 9Reagovat na příspěvek
-
(28.05.2008 19:56:16, Andrea) Jo já se připojuji. Mám stejný problém. Zajímá mě kombinované studium, specielně Němčina pro školskou praxi. Najde se někdo? reagovat zde
-
(08.07.2008 21:46:03, Lenka) Ahoj já tam studovala veřejnou správu a regionální politiku a bylo to v pohodě, ale slyšela sjem, že jazyky tam jsou dost náročný reagovat zde
-
(08.07.2008 21:58:27, ada) Ahoj, no já jsem se tam dostala na sociální patologii a prevenci, ale slyšela jsem že tedy nic moc... od známých reagovat zde
-
(21.07.2008 22:21:47, Nela) Ahoj Leni můžeš mi prosím napsat něco podrobnějšího? Třeba co se ti na té škole líbilo a co naopak ne? A měla jsi i praxe? Díky za odpověď reagovat zde
-
(22.07.2008 08:29:00, peter) SU - jazyky jsou tu tezke; stredne je na tom informatika a robotika; matematici jsou uznavani solidni vyuka a bohate zazemi pro cesty do zahranici; verejna sprava a politika je asi lehka; stredni by melo byt osetrovatestvi a maji cesty do zahranici; pedagigika by mohla byt nejlehci; ucitelstvi netusim; historie je tez uznavana a ma solidni vybaveni a zrejme i dobrou vyuku; fotografove maji dobre zazemi vyuku netusim. ... tento nazor berte z povzdali, nestudoval jsem tu, jen znam ty lidi a drby kolem.
Osobne bych si vybral historii, matematiku, jazyky, mozna fotografii, mozna informatiku, mozna osetrovatelstvi. Mrknete na weby jednotlivych ustavu. ... Doporucceni: Podle bohatosti a prehledneho usporadani muzete soudit na kvalitu vyuky. (treba muzu rici, ze informatici neumi s webem pracovat, ale robutci tu obcas behaji po chodbe a posledne probehla mezinarodni konference o dna pocitacich; pro obe oblasti najdete bohate webove stranky, jen ta uvodni je nic moc) reagovat zde
Email: peter.mlichvolnycz, Web: http://www.volny.cz/peter.mlich/-
(06.09.2010 09:21:43, Martin J.) Názor Petra, který na SLU dělá správce stránekmusím mírně doplnit.... Osobně jsem na SLU dělal bakaláře (odstátnicoval jsem bez nejmenších problémů po klasických 3 letech), ale na navazující studium jsem šel ihned jinam udělat si Ing (taky už mám úspěšně za sebou)... Pokud bych měl srovnávat úroveň SLU s jinými školami, kde jsem měl tu čest studovat nebo působit....tak musím bohužel konstatovat, že SLU="děs a hrůza" a upřímně nechápu, že SLU ještě má akreditaci v celé řadě oborů...
Nemohu než uvést pár postřehů k jednotlivým oborům a studiu celkově:
Informatika - velmi teoretická, za přínosné bych považoval hodiny lektorů (akademické tituly si již nepamatuji a hledat je nemíním, snad jmenovaní prominou ) Sosíka, Kajzara a Kelemena. To, že jako absolventi budete umět něco praktického, ale moc nepočítejte...
Angličtina- většina lektorů má vystudováno učitelství pro střední školy rovněž na SLU, jejich angličtina mnohdy velmi hrozná, o vstřícnosti vyučujících si můžete nechat jen zdát
Schválně se zkuste zeptat na jiné vysoké škole, zda by vám umožnili přestup ze SLU, v 99% se moc vesele tvářit nebudou, protože znají úroveň. (snad kromě Ostravské univerzity, se kterou se dělí o některé lektory)
Dějepis- shrnul bych to asi takto- otázky vám nedáme a učte se to z čeho chcete.... Státnice připomínají komedii - ráno se sejdou páni zkoušející na papírek strojem naťukají dvě otázky (pochopitelně, které předem nejsou k dispozici - dostupné jsou jen skutečně velmi rozsáhlé okruhy- které v podstatě říkají - musíte umět vše, podrobnost a materiály jsou na vás) a proto většina lidí studuje bakaláře i 6 let, mnohdy i pak neúspěšně... (a osobně si nemyslím, že by to bylo více ve studentech než v systému a lektorech).
Schválně se zkuste také zeptat na jiné vysoké škole, zda by vám umožnili přestup ze SLU, v 99% se moc vesele tvářit nebudou, protože znají úroveň (schválně zkuste například Olomouc)
Matika - zde musím souhlasit je známá a má úroveň (za určitě stojí slečna Čiklová - která je skutečně úžasná vyučující a člověk na svém místě a rovněž pana Stolína, nicméně kvalitní jsou téměř všichni)
Fyzika - zde musím souhlasit je známá a dle doslechu má úroveň, nicméně nemám bližší zkušenost
Hnihovnictví- chcete mít titul zadarmo, běžte sem, úrovní bych to srovnal snad jen s nějakým učňákem (doufám, že teď nějakému učňáku nekřivdím... )
K ostatním oborům nemám dostatek informací ...
Jako důležitou informaci pro všechny případné zájemce bych však uvedl fakt, že SLU snad jako jediná škola v ČR dává studentům pouze dva termíny zkoušek - 1řádný a 1 opravný (na jiných školách je běžné 1řádný 2 opravné) což dost komplikuje studium.
Nicméně, abych neházel celou SLU do jednoho pytle, v Karviné je údajně kvalita výrazně vyšší. :-)
Snad jsem někomu pomohl při rozhodování a dal mu také názor "z druhé strany" reagovat zde
Email: jurecinmailcz-
(22.02.2012 16:42:02, beny) Tomu teda nevěřím, že by to bylo např. v Ostravě s úrovní studia lepší než v Opavě, spíš naopak. Znám celou řadu studentů a absolventů prezenčního i postgraduálního studia např. na VŠB FAST Ostrava, kteří nic neumí, dávají jim to zadarmo apod. Jinak je na VŠB Ostrava, ale i jinde dost běžné, že si drží studenty co nejdéle, aby měli co nejdéle prachy na provoz a rozvoj školy a pak je vyhodí od státnic bakalářského studia dost nevybíravým způsobem. Ostrava ješ kapitola sama pro sebe. Musí pokud jde o vysoké školství hlavně vyžrat v daném regionu všechny možné obory (viz např. stavební fakultu, nově vzniklou medicínu a nevím co ještě), jen aby žádné jiné město v okolí nemělo už šanci nějakého rozvoje a potenciální konkurence. Viz např. zrušení Vyšší pedagogické školy (která se měla stát vysokou školou) v Opavě a její náhrada za Pedagogický institut a posléze Vysokou školu pedagogickou v Ostravě v 50. letech minulého století. Vznik vytoužené vysoké školy v Opavě v podobě Slezské univerzity před 20-ti lety je jistě ostravákům dodnes velkým trnem v oku a je otázkou, kdy ostraváci zajistí i její zrušení, když se jim podařilo prostřednictvím svého VŠ pedagoga Mrázka, dosazeného oblastním vedením ODA za primátora města Opavy v devadesátých letech zablokovat prosazení Opavy jako krajského města. (Připomínám, že v parlamentu tehdy 17 krajů včetně opavského o jeden hlas neprošlo a pak bylo smeteno ze stolu). Ostrava bohužel dodnes vidí v bývalé metropoli českého Slezska konkurenci, což nemůže dopustit. Výsledkem je úbytek pracovních míst a veškerých možností rozvoje v Opavě a její pozvolný posun mezi provinční díry typu Kravař apod. A o to jde hlavně, ne? Jinak mezi námi, myslím, že nikdo z nás by se nechtěl do rukou lékaře vystudovaného na nově vzniklé Ostravské medicíně. Beny reagovat zde
Email: benediktvanekseznamcz
-
-
-
(13.06.2012 11:37:20, Hanka) Zdravím,
najde se tady někdo, kdo studoval/studuje Němčinu pro školskou praxi na SLU?
Díky reagovat zde -
(18.01.2018 15:00:11, Terka) Ahoj, má někdo zkušenost s fakultou veřejný politik s oborem všeobecná sestra ? prezenční či dálkově ? reagovat zde
Podobné příspěvky:
- Slezská univerzita - Informatika komb. - Slezská univerzita v Opavě
- Jak je na tom Slezská univerzita v Karviné dnes? - Slezská univerzita v Opavě
- Slezská univerzita v Opavě, CŽV - VSRP - Informace o studiu
- Slezská univerzita v Opavě - Celoživ. vzdělávání - Slezská univerzita v Opavě
- Západočeská univerzita - ANO x NE? - Informace o studiu
- Jihočeská univerzita - Ostatní
- Česká zemědělská univerzita v Praze - Ostatní
- Slezská univerzita v Opavě - Slezská univerzita v Opavě
- Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích - Ostatní
- Percentil Univerzita Palackého - Právo - Ostatní
Administrace příspěvku
Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.
Pravidla vložení
- Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
- Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
- Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
- Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
- Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
- Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
- Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
- Je zakázáno používat vulgární slova.
- Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
- Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
- Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.
Pravidla zobrazení
- Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
- Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
- Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 09.09.2024 17:01:29.