Zdravím všechny, jelikož jsem letos maturoval, rozhodl jsem se dát rok pauzu na rozmyšlenou, avšak mě napadlo, že bych si zkusil podat přihlášky na pár vysokých škol, s technickým zaměřením, avšak se tu vyskytl problém a to je samotná matika, se kterou jsem měl převážně čtyřky a dokonce mi zní hrozilo ve třeťáku a ve čtvrťáku propadnutí a co se týče fyziky té jsme na naší škole měli pouze letmo v prváku jen základy.
Stojím před rozhodnutím, zda má cenu a zda je možné a stojí za to se pokusit našrotit na přijímačky veškerou gympláckou matiku a fyziku do 7 měsíců, anebo jestli to už radši mám podle vás vzdát tuto utopii s vysokými školami, a jít rovnou do práce?
VŠ zvažuji, kvůli lepšímu uplatnění na trhu práce.
Jako SOŠ mám vystudovanou železniční průmku.
Má cenu pro mě jít na VŠ nebo pracovat?

-
(14.10.2023 21:50:46, x) Matematika je jazykem kvalitních technických oborů, takže bez matematiky - a to matematiky mnohem obtížnější, než je matematika na střední škole - to nepůjde. Být na SOŠ na propadnutí z matematiky může znamenat dvě věci: Buď na studium techniky naprosto nemáš, nebo jsi měl smůlu na hodně špatné učitele matematiky, kteří ti vypěstovali odpor k matematice. To druhé mohlo být, i když to není moc obvyklé, čistě individuální, z nějakého důvodu jste si nesedli a už se to vezlo.
Takže pokud to myslíš vážně, měl bys nejdříve zkusit, jak moc se ti podaří začít se středoškolskou matematikou znovu. Pokud máš čas a prostředky, můžeš zkusit individuální doučování, např. studenti pedagogické fakulty si tak mohou chtít přivydělat. Pokud to pro tebe není možné (cena, daleko od pedagogické fakulty), můžeš zkusit těžší cestu a vrhnout se na to sám. Dobrou cestou mohou být videa Marka Valáška, když to proložíš učebnicí, se kterou budeš zápasit, a tím, že se budeš v případě nejasností ptát na matematických fórech. Když ti to začne jít, máš na to a chyba byla v učitelích. reagovat zde
Web: https://youtu.be/1tDZl_wj8Fo?si=MRCP4yKIC12wsaGc
Podobné příspěvky:
- Studovat neco co me nebavi XX pracovat? - Výběr vysoké školy
- Má cenu se ještě hlásit na práva? - Výběr vysoké školy
- FIS VŠE nebo ESF MUNI? Dvě výborné školy, má cenu dojíždět? - Výběr vysoké školy
- FIS VŠE - Matematické metody nebo Statistické metody nebo Statistika a ekonometrie? - Vysoká škola ekonomická v Praze
- Má cenu jít na koleje teď ? - Informace o studiu
- Co studovat, abych mohla pracovat v lékárně - Výběr vysoké školy
- Má cenu chodit na přípravné kurzy VŠE? - Přijímačky, přípravné kurzy
Administrace příspěvku
Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.
Pravidla vložení
- Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
- Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
- Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
- Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
- Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
- Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
- Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
- Je zakázáno používat vulgární slova.
- Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
- Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
- Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.
Pravidla zobrazení
- Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
- Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
- Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 14.02.2025 10:19:30.