Ahojte Ať hledám, jak chci, nedokázala jsem nikde najít nějaký článek, co by mi pomohl se rozhodnout. Mám jisté přijetí bez přijímacích zkoušek do Brna, Olomouce a Prahy (1lf) a nevím, jak se rozhodnout, kam jít. Prahu jsem byloučila, tam se mi nechce. Pocházím z doktorské rodiny a ti mě přesvědčují o Olomouci, protože tam sami studovali, znají to tam, znají ty lidi a myslí si, že bych tam byla spokojená. Znám tam i pár studentů a ti jsou vesměs spokojení. Byla jsem donedávna o Olomouci přesvědčena, ale potkala jsem pár mediků z Brna a ti mi Brno vykreslili ještě v lepším světle - jak si studenti pomáhají a že není pravda, že jsou "jen číslo" u učitelů, jak se povídá.. naopak že v Olomouci panuje větší rivalita a kdesi cosi. Já opravdu nevím. Pocházím z Olomouce, takže Brno mě láká tím, že bych "vypadla" z domu a postavila se trochu na vlastní nohy. Zároveň ale chci jít někam, kde to bude stát za to a něco mi to dá. Vím, že medicína je o tom, si to odsedět, že je to dřina a vesměs je jedno, kde to člověk studuje. Jen jakmile se už rozhodnu, budu tam muset být šest let a nechci udělat špatné rozhodnutí. Původně jsem chtěla studovat v zahraničí, ale po diskusi s doktory jsem usoudila, že bude lepší tady začít a dostat základy. Co jsem četla, tak ani jedna fakulta nemá s vyjetím studentů do zahraničí problémy... Dá mi někdo užitečnou radu?

Vím, že se těžko radí, protože všichni studují jen jednu a nikdo to opravdové srovnání nemá... Budu ale vděčná za vše

Děkuji mnohokrát!

Email:
horsegirllseznamcz