(24.01.2016 09:08:46, Marek)
No.. mám tu prax zo zahraničia (konkrétne Anglicka - a nespravil som si tam výšku len kvôli tomu, že som chcel študovať fulltime, na štipendium nemám vôľu sa toľko textu učiť a ináč by som to finančne neutiahol) a tam majú trošku iné zmýšľanie.. ďaleko pokrokovejšie. Veď aj preto sú tam koľkokrát lepší programátori ako u nás

Nehovorím, že FIS je zlá voľba, ale je URČITE zlá voľba v prípade pokiaľ chce človek robiť niečo s programovaním. Pokiaľ chce teda software predávať, tak je to super. Má prehľad čo je schopný programátor za nejakú dobu spraviť a má/mal by mať znalosti ako najúčinnejšie produkt ponúknuť a dostať sa k zisku. Ale to niekto, kto nikdy neochutnal nič iné ani vedieť nemôže.

Hlavná chyba VŠE je tá, že som očakával naozaj nejaké praktické rady a vychytávky. Houby, houby zlatá rybka. Absolútne nič! Všetko len tie typické textové veci, nauč sa to a môžeš to rovno po skúškach zabudnúť. Napríklad predmet "Základy odbornej práce" - prednášky najprvo etike, potom o druhoch odborných prác, na cviku sme robili projekt, kde do Afriky si mal nastrkať krajiny iných kontinentov a spraviť o tom prezentáciu (to ako fakt nič normálnejšie na zadanie nejde?), potom sme písali v LaTeX (kto pre boha dnes píše v Latexu?) a jediná dobrá vec čo tam bola bol Word a základy Wordu. Ale také základy, že to je vlastne zbytočné, lebo každý čo trochu robil s počitačom takú prácu vo Worde spraviť vie. Výsledok 6 kreditov (WTF?! Za právo na ktoré sa treba dosť učiť je 5). Matematika jeden semester (matice, determinanty, limity, derivacie, integraly, funkcie 2 premennych, diferencialne rovnice).. za jeden semester?! Asi nechápu význam matematiky a toho, že keď je niekto zbehlý v matematike, tak vie docela dobre rozmýšľať aj o iných veciach. Mohol by som ísť ďalej, ale hlupákovi, že je hlupák nevysvetlíš. Tým nemyslím, že dotyčný je hlupák, ale zrejme jeho názor proste nezmeníš ani praktickými/faktickými argumentami
reagovat zde