Zdravím všechny a poprosím o radu. Jsem ročník 1983 (tzn. nyní 31 let).
Celkově jsem na VŠ studovala tři semestry v průběhu devíti let (šlo o celkem tři samostatná studia) - nyní mám poslední škole zaplatit poplatek. Jde tu o celkovou dobu studia (v průběhu devíti let), za kterou mám zapltatit? Na školách jsem strávila coby evidovaný student cca 13 měsíců celkem.
Díky za ujasnění
Email: peppoliseznamcz
Delší a další studium - musím skutečně zplatit?
20.02.2014 08:17:03, Gogol, zhlédnuto: 377x, reakcí celkem: 7Reagovat na příspěvek
-
(20.02.2014 21:46:44, Inkvizitor) Poplatek za delší studium se platí až po odstudování standardní doby studia navýšené o jeden rok (dva semestry) a po odečtení neúspěšně ukončených studií, tedy u tebe tři semestry. Tedy správně bys měl platit až za poslední semestr.
Ovšem, a to může být zrada, tohle vychází z předpokladu, že jsi předešlé studium skutečně včas ukončila. Některé školy jsou v samovolném ukončování studia poměrně laxní a tak jsi mohla být studentem celý rok. No a tak se ti v nejhorším možném případně může odečíst až šest semestrů.. To jen pokud je těch 13 semestrů tvůj výpočet a nikoliv údaj z matriky studentů. reagovat zde-
(20.02.2014 22:19:52, Gogol) Diky moc za reakci. Nad timhle jsem pak taky uvazovala. Kazdopadne jsem uz napsala na prvni skolu, pry je mozne zazadat si o potvrzeni o studiu, kde by snad melo vse byt (tedy na muj jasny dotaz mi bylo takto odpovezeno, takze doufam, ze nepujde pouze o nejaky papirek se stemplem, ze jsem nekdy nekde studovala a smitec). No mozna bude trochu prekvapko a mozna ne uplne pekne.
Nijak jinak to zjistit asi nepujde, ze..
Jeste jednou dik
reagovat zde
-
-
(25.02.2014 18:37:10, Gogol) Tak jsem chytřejší. Po výpisu z první školy mám po sečtění doby studia nějakých 850 dní a na druhé (která po mě chce poplatek), cca 500 dní. To mi pořád dává tři a třičtvrtě roku, tzn těsně pod hranici bezplatné délky Bc. studia (3 roky + 1). Hodně doby jsem prošustrovala díky výše popsanému včasnému neukončení studia.. Nebo to všechno počítám ***ě?
Pro přesnost píšu doby studia
9. 9. 2002 - 28. 2. 2003
19. 7. 207 - 29. 2. 2008
29. 9. 2008 - 21. 12. 2009 (po přerušení, pak jsem se nedostavila na zápis, ale asi jsem byla brána jako student i bez zápisu..?)
A druhá škola
zápis začátek července 2011 - 16. 11. 2012 (studentem už od zápisu, přes léto, počítám..)
Takže asi musím zaplatit, co .. uff
reagovat zde
Email: peppoliseznamcz-
(25.02.2014 18:45:53, Inktizitor) Ono se to sice počítá po měsících, ale pokud se nemýlím, nakonec se zaokrouhluje na semestry směrem nahoru. Takže ano, platit musíš... reagovat zde
-
(25.02.2014 21:59:22, com) ja musel kvuli jednomu mesici navic platit za celej zapocatej semestr, tedy 15000.. ale kazda skola to ma jinak, to ti reknou na studijnim reagovat zde
-
-
(26.02.2014 19:10:52, Gogol) Tak se v tom porad trochu hrabu. Skola, ktera chce zaplatit, mi poslala vysvetleni a vycet doby studia, odpovida to potvrzeni o studiu od skoly prvni. ALE - na prvni me soucasne ubezpecili, ze po dobu preruseni nema clovek statut studenta a tato doba se nezapocitava. Druha skola to pocita presne naopak. V prvnim pripade bych se do "bezplatne" doby studia vesla, v druhem nikoli.. Tak ted jak to je. reagovat zde
Email: Peppoliseznamcz-
(26.02.2014 20:36:11, Inkvizitor) Přerušení se rozhodně započítávat nesmí. Po dobu přerušení studia totiž nejsi studentem - viz Zákon o vysokých školách, § 54 odstavec 4. Tedy rozhodně podej odvolání proti rozhodnutí, ve kterém uvedeš, že ve výpočtu délky předešlého studia nebyla odečtena doba přerušení. Pokud chceš mít jistotu, k odvolání přilož i nějaký doklad o tom, že jsi měla přerušené studium. reagovat zde
-
Podobné příspěvky:
- Poplatky ze delší studium při dalších studiích??? - Ostatní
- Placení za delší studium - Ostatní
- Poplatek za delší studium - odvolání - Česká zemědělská univerzita v Praze
- Poplatky za delší studium - Ostatní
- FIT/FEL + další / fyzika - ale hlavně jaký program? - Výběr vysoké školy
- Poplatky za další studium - Studentské výhody
- Šance na přijetí na VŠCHT + další tipy - Výběr vysoké školy
- Předpoklady pro studium IT/Další škola - Výběr vysoké školy
- Příprava na NSZ od SCIO (právnické fakulty a další) - Přijímačky, přípravné kurzy
- Studium medicíny jako další školy - Informace o studiu
Administrace příspěvku
Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.
Pravidla vložení
- Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
- Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
- Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
- Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
- Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
- Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
- Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
- Je zakázáno používat vulgární slova.
- Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
- Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
- Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.
Pravidla zobrazení
- Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
- Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
- Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 03.10.2024 16:35:07.