práva

-
(28.12.2006 21:24:07, alena hnátová) chtěla jsem ti říct že bejt tebou tak to neskoušim jelikož těko de zvládat jedna na to dvě já studuju ve třetim ročníku práva a stačí mi to
zvládat dvě to dá zabrat ale bejt tebou tak to dost zvážim
reagovat zde
-
(29.12.2006 11:04:02, Kristy) Ahojky,
tak to fakt zvládnout nejde, ale třeba kombinovaně na VŠKV bys to mohla zkusit,to je mnohem snazší.(je to právní specializace na Bc.) reagovat zde -
(29.12.2006 16:34:05, ivka) ale jo myslím, že to de určitě zvládnout, já teda dělám 2 prezenčně a dá se to, záleží hlavně na tom jaký vejšky kombinuješ. práva + ekonomka je hodně častá reagovat zde
-
(29.12.2006 20:03:30, marky) díky za názory;o)) ....sem teďka trošku na vážkách
a na právech se učíte jenom o zkouškovym nebo se dřete celej semestr? reagovat zde
-
(20.07.2008 17:45:59, Ariana) Taky by mě zajímalo jak se to dá zvládnout. Nicméně studium dvou vejšek je teď v módě a spousta studentů to skutečně to dělá - a co je hlavní, stíhají to, i když nevím, jak vlastně. Ekonomka a práva je častá kombinace, znám člověka, co dělá práva a politologii nebo práva a historii.
Musí to být extra nadaní jedinci anebo mít zaopatřené rodiče, aby u toho nepracovali.
Určitě je to pro budoucí uplatnění velká výhra.
Ale chápete, jak se to dá zvládnout? reagovat zde -
(20.07.2008 18:00:37, Bára) No, jednoduše (práva, psychologie). Prostě chodíš do školy na co má smysl chodit (práva se dají zařídit tak, aby měl člověk výuku třeba i jen jeden den v týdnu, co se týče seminářů). Brigída pak třeba na pátek, na víkendy reagovat zde
-
(20.07.2008 18:24:00, Martin) Jee, pokud někoho znám, kdo stíhal dvě školy, tak to bylo v kombinaci práva a něco či VŠE a něco. Je to dáno tím, že práva i VŠE jsou školy ne příliš náročné
. N práva většinou chodili studenti jednou týdně, pak vysedávali v kavárnách. Na VŠE si tak taky můžeš zařídit. Pokud chceš studovat přírodovědu, medicínu apod., tak to nezvládneš. Medici a učitelé mají nejvíce povinných hodin (až 30 hodin týdně), seminářů a laborek, na kterých musí být, tam to je nemyslitelné. Takže závisí asi hodně na škole. reagovat zde
-
(20.07.2008 18:41:07, Jitka) Ne nadarmo se říká, že VŠE je nejtěžší střední škola v česku.
reagovat zde
-
(20.07.2008 18:48:52, Ariana) Díky za povzbuzení, to jsem ráda, že to teoreticky jde... I když někdy se asi musí skoro čarovat, abychom si navolili rozvrh, kde by se nikde nic důležitého nekrylo... Chystám se na dva fil. programy na FF UK, a pokud se budou krýt přímo jazykové semináře, tak je to v ***i.
Přednášky se snad dají zvládnout, když tak na ně chodit na střídačku... Každopádně klobouk dolů před těmi, kteří to zvládají.
reagovat zde
-
(20.07.2008 20:48:21, Bára) Nerozumím tomu, proč by práva měla být "lehká" jen proto, že tam člověk nemusí chodit (upozorňuji,že to neznamená, že se tu látku nenaučí,ale že se ji naučí doma z učebnic). Být dobrý právníkem dá setsakra zabrat.
Stejně tak bych těm pipinkám,co tu prohlašují cosi o Vše, doporučila jít na některou lepší fakultu a zkusit si tam pár těch zkoušek z matematiky,financí apod.Sklaplo by jim
Skoro každá škola se dá proflákat,snad až na matfyz a medicínu. Záleží taky na studentovi
A jinak, každý má hlavu a žaludek na něco jiného.O medicích se říká,jak to mají těžké,ale v podstatě jsou to cvičené opice, které se naučí a zase látku za chvíli zapomenou.Vím to, protože jsme mluvila s některými absolventy a zapomněli i to,co jsem věděla já. Já bych zase nevydržela na medicíně, mám raději logiku,myšlení. reagovat zde -
(20.07.2008 20:49:20, bára) A to Martin, který sebevědomě hlásí snad všechno o všem...znám asi tři lidi, kteří vystudovali práva a medicínu
reagovat zde
-
(20.07.2008 23:10:35, Ariana) Práva a medicínu, no hergot. :-) Postupně by se to dalo zvládnout, třeba na jednom být ve čtvrťáku a v druhém v prváku, ale souběžně... To musejí být supermachři.
reagovat zde
-
(21.07.2008 00:29:44, Eqw) 2 Martin: ohradila bych se proti tomu, že práva v Praze jsou "ne příliš náročná". Sice po nás nikdo nechce, abychom přes semestr chodili do školy, ale o zkouškovém si to pak vynahradíme. Třeba vloni bylo z prváku odejito nějakých +- 60 lidí, řada dalších jich v následujících letech neprojde přes síto státnic, apod. reagovat zde
-
(21.07.2008 01:12:20, einy) Ariana: taky se chystám na 2 fil. obory na FF UK, tak doufám, že to půjde zvládnout, spousta oborů je povinně dvouoborových, tak snad je to sestavené tak, aby se nepřekrývaly. Já mam jeden povinně dvouoborový a ten druhý je jedno- nebo dvou- reagovat zde
-
(21.07.2008 10:17:38, Ariana) Einy: tak to držím palce na Ff Uk. Já se vlastně dostala na 3, 1x jednooborový + kombinace 2 dvouoborových, a je mi líto se jednoho hned vzdát - tak zkusím oba a po prváku přerušení jednoho, uvidíme... Vůbec nevím, jestli se to zvládnout takto studovat dvakrát, ale uvidím... Když někdo dokáže studovat práva a ekonomku najednou, proč ne dvakrát Fildu. :-) reagovat zde
-
(21.07.2008 10:20:18, Milan) Spíš si myslim, že práva a ekonomku jde studovat proto, že se příliš nevyžaduje prezence. Na FF se ti to asi v rozvrhu bude krýt a navíc na některých seminářích budeš mít povolenou jen 20% absenci atd. Ale zkus to, s jedním můžeš praštit vždycky... reagovat zde
-
(21.07.2008 10:42:41, Ariana) Jo díky moc, no toho se právě bojím nejvíc, že se to bude výrazně překrývat, to by se pak nedalo dělat... Kdyby se to moc nepřekrývalo, tak by to snad i šlo... Kéž by vyšel alespoň společný prvák a pak se uvidí... V nejhorším musím jednu variantu pustit a zkusit udělat znovu přijímačky za 2 roky, až budu v toho prvního oboru ve třeťáku. No nějak bude. :-) reagovat zde
-
(21.07.2008 11:41:52, Jitka) Prostě to zkusíte holky a uvidíte. Když to obojí nepůjde, vyberete si to lepší. Aspoň máte z čeho vybírat, spousta lidí se nedostalo vůbec nikam. :-( reagovat zde
-
(22.07.2008 00:27:39, Ariana) Koukám, jak se studium dvou vejšek rozmohlo, asi nějaká nová móda či co... Na diskuzi VŠE se řeší totéž, spousta se jich dostalo na dvě školy a nevědí, kam jít... Jak to ti lidi zvládají, to je mi záhadou, ale asi to fakt jde.
reagovat zde
Podobné příspěvky:
- Prijimacky na prava - Informace o studiu
- ČZU ekonomka a práva na UK současně - Česká zemědělská univerzita v Praze
- Práva Olomouc - Ostatní
- Práva v Olomouci - Ostatní
- jak se dostat na UK práva - Přijímačky, přípravné kurzy
- body na práva - Přijímačky, přípravné kurzy
- práva v Plzni - Ostatní
- Práva UK - Ostatní
- Prijimacky na prava -Praha - Přijímačky, přípravné kurzy
- UK Práva - Přijímačky, přípravné kurzy
Administrace příspěvku
Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.
Pravidla vložení
- Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
- Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
- Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
- Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
- Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
- Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
- Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
- Je zakázáno používat vulgární slova.
- Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
- Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
- Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.
Pravidla zobrazení
- Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
- Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
- Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 05.12.2023 22:58:45.