(03.07.2008 13:45:15, Hanka)
Tak já už naposled

Chodila jsem do přípravky od ČZU, matika+AJ.
M: Kantoři byli skvělí, vysvětlovali to naprosto srozumitelně - byli tam i lidi ze zdrávky a tam to s matikou není nejlepší, přesto ty zkoušky nakonec udělali. Z každé hodiny jsme dostávali úkoly na doma, mohlas je udělat a nemusela, ale bylo lepší je dělat, aspoň se člověk přinutil připravovat průběžně. Opravený úkol jsi dostala na další hodině. Pak se psali 1x měsíčně testy z probrané látky, výsledky jsi odevzdala, ale zároveň se ten test hned opravil na cvikách, takže jsi věděla, kdes udělala chybu a jak na to. Byly tam typové otázky, podobné, jaké se pak v přijímačkách opravdu objevily. Navíc u přijímaček na ČZU máš na každý příklad jen 2,5 minuty, tak nás učili, jak se vypořádat s chytáky, jak leccos vyřešit jen úvahou atd. Na úplný závěr kurzu bylo kompletní opakování a test ze všeho učiva. Takže každý věděl, jak na tom asi tak je, a na čem ještě zapracovat.
AJ: Celou dobu jsme dělali testy a opakovali gramatiku. Je pravda, že z těch cvičebních testů se u přijímaček i dost otázek objevilo.
Na takové ty komerční přípravné kurzy jsem slyšela taky dost rozporuplné názory, ale myslím, že pokud "tvoje" škola pořádá nějakou přípravku sama, tak by to nemuselo být špatné. Mně to určitě pomohlo, mám 15 let po maturitě, nematurovala jsem ani z matiky, ani z angličtiny, před kurzem jsem nic neuměla - a zkoušky jsem dala na 80%.
reagovat zde