(22.09.2010 10:26:23, bublina)
Ahoj Leni,
čtu tady více těch příspěvků o VŠEM a teda jen zírám jak ji někdo může chválit nebo dokonce zas schazovat tím, jak je příšerně lehká ....
Já chodím prezenčně na VŠEM do třeťáku, ano ještě teď do třeťáku, jelikož obhajoby jsou až v říjnu ... které stejně stíhá tak 20 lidí z 200 no nic
K samotnému studiu, testy jsou jen písemné abcde ... jo řeklo by se pro blbce ale když se odpovědi liší ve slovíčku je to fakt bezvadný.
Ohledně seminárek, máš tři pokusy+rektorský termín na odevzdání, vypadá to taky jako kravina, ale nemysli si, že ti lektoři seminárku nevrátí ať už s tím, že máš špatně udělaný citace, nebo dokonce vyhazov za plagiátorství (když citaci zapomeneš uvést).
No a nejhorší část jsou státnice VŠEMky ... dělají se až ve třeťáku, teda jen my a druháci po nás, nyní zas mění systém jako již milionkrát za tu dobu co jsem tam (jsem totiž v prvním jejich prezenčním ročníku :-)) )
Státnice jsou tři - každou musíš nejdřív napsat písemný test a když ho uděláš jdeš na ústní .... Termín je každou první středu v měsíci = jedna státnice na dva měsíce když ji dáš na první pokus => 3 státnice => půl roku na škole
Jasně můžeš si dát třeba všechny tři najednou, ale z vlastní zkušenosti nedoporučuju :-( sama VŠEMka nám řekla, že státnici z ekonomie máme dvakrát tak těžkou, než co mají na VŠE, aby prý měli jméno ... bohužel na ni vylítalo ve třeťáku většina lidí
Jakmile nedáš třeba i třetí státnici, hoděj tě do prváku, neuznaj ti seminárky, ani hotový státnice, který máš a co je největší pecka, propadne ti bakalářka, kterou máme téměř všichni napsanou ...
OPRAVDU NEDOPORUČUJU NA TUHLE ŠKOLU CHODIT, VYHODILA JSEM PŘES STO TISÍC A TED JEN ČEKÁM A DOUFÁM, KDY DODĚLÁM A JESTLI VŮBEC STÁTNICE A BUDU MOC OBHÁJIT SVOJI PŮL ROKU NAPSANOU BAKALÁŘKU ....

reagovat zde