(11.01.2017 22:44:00, Anule)
Ahojky, já osobně jsem tenhle obor nestudovala, ale na VŠCHT mám několik kamarádů, konkrétně i na oboru chemie, takže něco málo (byť z doslechu) vím Třeba sem něco napíše i někdo, kdo to studoval, ale asi cokoliv pomůže

Je to opravdu hodně elitní obor. Všechny základní předměty (jako matika, fyzika, anorganika, organika, ...) mají svoje "speciální", což se rovná těžší než všichni ostatní. Kamarádka byla celou střední blázen do chemie, jezdila i na chemickou olympiádu, chodila na nějaký chemický kroužek, ale stejně s tím měla problémy, skoro všechno opakovala a dokonce i opakovala ročník. V prváku jich prý bylo 30, v druháku už asi 14, ale to je "problém" všech oborů na VŠCHT
Ale na druhou stranu mají prý i něco extra. Třeba si pamatuju, že každý dostal v prváku notebook s tím, že když dostudujou, budou si ho moct za nějaký směšný peníz od fakulty koupit (jestli se to dělá doteď, netuším). Taky se učili pracovat s matematickým programem (vím, chemika hned nadchne

). A asi je toho i víc.
Nevím, jak moc tě chemie zajímá. Pokud ji máš fakt ráda a zajímala ses o ni trochu víc i na střední, tak bys to podle mě zvládnout měla, ale asi ti to sežere všechen volný čas. Asi nejhorší je (co jsem pochopila) matika a fyzika, takže pokud ti tyhle dva předměty nejdou, měla bys to tam asi fakt hodně těžký (ale asi to není nemožný).
Snad jsem tě neodradila

. Ta moje kamarádka, co to studovala, na to vzpomíná ráda. (A taky říkala, že pro ty, co mají chemii opravdu rádi, je to asi ten nejlepší obor u nás).
reagovat zde