VS, ktera nauci podnikat :)


Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) 29.09.2015 12:39:46, Ondra, zhlédnuto: 374x, reakcí celkem: 5Reagovat na příspěvek
Zdravim,

hledam vysokou skolu, ktera mi opravdu neco da. Momentalne jsem v UK v programu IB (stredni skola) a nemuzu si vynachvalit zdejsi vzdelavaci sytem. Chci se zeptat, zda u nas je nejaka vyska, ktera neni jen o teorii. Byl jsem na nekolika prednaskach (ktere byly pod MU) o podnikani a kdyz se prednasejicich ptali, zda studovat podnikatelske obory na MU nebo VSE, tak odpovedeli, ze to vyjde na stejno, ale v tom spatnem slova smzslu. Pry vetsina profesoru nema prakticke zkusenosti a je to vpodstate cteni z ucebnic.

Jinak podnikani bych se rad venoval, mam za sebou par malych projektu, zatim nebyla odvaha a cas pustit se do neceho vetsiho.

Budu vdecny za Vase zkusenosti na techto skolach, popripade zda vas napada nejaka alternativa...a nebo proste studovat v zahranici.

Diky, Ondra

Email: ondrejholub202gmailcom
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (29.09.2015 13:34:32, Inkvizitor) Zdravím,
    vidím, že jsi asi nepochopil smysl vysokých škol. Vysoká škola není primárně alchymistické učiliště, které předává znalosti tajemných receptů, vysoká škola je především o tom, že se naučíš, jak si takový recept sám vymyslet nebo alespoň pochopit, jak takový recept funguje. Podle typu školy je výuka více orientovaná na obecnější koncepty (typicky univerzity) nebo na spíše konkrétnější poznatky téměř pro praxi (typicky techniky). Drobnou nevýhodou je to, že absolvent není ready-to-use, výhodou je flexibilita a nezávislost na tom, co se naučil. Ve vzdělávacím systému jsou i "alchymistická učiliště" - vyšší odborné školy, ale vzhledem k tomu, jak široká je nabídka vysokých škol a jak malou kvalitu některé mají, jsou nejspíše VOŠ koncept odsouzený k nezdaru.

    Pokud je tvým cílem podnikat, tak ti může vysoká škola nabídnout ucelený přehled v teoretických základech ekonomiky, managemetu, práva nebo třeba technických základů oboru, ve kterém chceš podnikat. Až budeš mít větší zkušenosti, uvědomíš si, že není nic praktičtějšího než kvalitní teorie. Kvalitní teorie totiž znamená, že nemusíš vymýšlet to, co již bylo objeveno, případně si koriguješ myslné postřehy/zobecnění z blogů (poslední dobou častá nemoc). A vysoká škola tě naučí (by měla naučit) ještě několik věcí, např. formulovat a prezentovat své myšlenky jasně a srozumitelně, nepodléhat tak snadno povrchním dojmům (viz tvé "Pry vetsina profesoru nema prakticke zkusenosti a je to vpodstate cteni z ucebnic."), používat kritický přístup ke zdrojům informací (bacha! píše ti to někdo na internetu - třeba kecá...) a analyzovat data (statistika nekončí aritmetickým průměrem a metodou nejmenších čtverců).

    Hodně záleží i na tom, jaké máš představy o tom, v jakém rozsahu budeš podnikat. Pokud je tvým cílem mít "řetězec" tří zverimexů nebo pěti stánků s pečivem, bude pro tebe jakákoliv vysoká škola jen ztrátou času. Pokud chceš naopak prorazit na trhu s moderními technologiemi, nejspíš se neobejdeš se bez hlubšího náhledu do techniky, který nejsnáze získáš studiem "ekonomického" oboru na příslušné technice, podle okolností by bylo vhodné i PhD. reagovat zde
    Web: https://www.youtube.com/watch?v=5ZegQYgygdw
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (24.11.2020 23:48:32, Daniel) Celou dobu co jsem byl na vysoké škole, jsem dával dohromady plán na podnikání. Když jsem školu dodělal, tak jsem si koupil už hotovou firmu s.r.o. od www.officetime.cz a začal okamžitě podnikat. Využívám i výhodný pronájem virtuálního sídla. Kdyby se někdo chystal podnikat, tak je opravdu rychlejší a bezpečnější koupit již založenou firmu, která je správně zapsána reagovat zde
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (27.02.2021 10:42:11, GAbriela) Ahoj Ondro,
    zaujal mě tvůj dotaz ohledně výběru vysoké školy, která tě naučí podnikat. V říjnu jsem nastoupila na magisterské studium na VŠEM (Vysoká škola ekonomie a managementu), na kterou jsem se hlásila především v závislosti na recenze, které jsem o škole získala. Škola je především prakticky založená. NAbízí skvělé předměty, ale také praktické aplikace, ve kterých se studenti přiučí praktickým znalostem, které během běžných přednášek není zcela možné předat. Dle mého nejlepší volba, jakou jsem v ohledu na praxi mohla udělat. (V dnešní online době jsou skvěle vybaveni online technikou vyučování, takže dle mého skvěle zvládají ICT.) reagovat zde
    Email: sachovagabriela84gmailcom
    • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (08.08.2021 16:08:11, Tenchytrej) Viděla jste vůbec ty předměty? Jsou v podstatě totožné s veřejnými školami typu VŠE a týkají se převážně teorie, která se snaží tvářit jako praxe. To je vše.
      Jenom proto, že Vy věříte nebo Vám někdo nakukal, že se učíte praktické věci neznamená, že tomu tak je. reagovat zde
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (02.03.2021 12:17:59, Riky) Možná mě za to ostatní budou kamenovat, nicméně řekl bych, že taková škola, která tě naučí vyloženě podnikat neexistuje. Určtiě se na VŠ můžeš naučit schopnosti, které se k tomu hodí-vedení účetnictví, propagace, odkud se ty drahé papírky berou.......ale vyloženě podnikat. Za mě nejlépe podnikat se naučíš podnikáním a učením se za pochodu. reagovat zde

Podobné příspěvky:
  1. Začít rychle podnikat zmínka - Ostatní
  2. VŠE nebo soukromá VŠ, která škola má hlubší zaměření v oboru, možnost studia v zahraničí? - Výběr vysoké školy
  3. Která škola je dobrá záchrana - Výběr vysoké školy
  4. Která škola je lepší???? - Ostatní
  5. Která je ta správná? - Výběr vysoké školy
  6. poradíte, která je nejlepší? - Ostatní
  7. Která škola je lechčí - Výběr vysoké školy
  8. Která škola je narocnejsi co se tyka studia? - Ostatní
  9. Která fakulta je lepší ? - Informace o studiu

Reakce na příspěvek

Tvé jméno:
Heslo:  pro možnost budoucí úpravy, obnovy nebo odstranění
Potvrzení hesla:
Tvůj email:   chci být emailem informován o reakcích na tento můj příspěvek

:) :D :( S04 S05 S06 ;) S08 S09 S10 S11 S12 S13 S14 S15
Tučnékurzívapodtržené  klikni a následně nahraď výraz TEXT. Např. [tucne] Toto bude tučným písmem [/tucne]

Telefon: Web: ICQ: Skype:

  Souhlasím s pravidly uvedenými níže.


Administrace příspěvku

Heslo:  pokud chceš administrovat reakci klikni u ní nejprve na "reagovat zde"

  

Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.

Pravidla vložení

  1. Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
  2. Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
  3. Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
  4. Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
  5. Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
  6. Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
  7. Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
  8. Je zakázáno používat vulgární slova.
  9. Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
  10. Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
  11. Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.

Pravidla zobrazení

  1. Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
  2. Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
  3. Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 12.03.2024 23:05:05.