Ahoj ,
VÍm , že už to tady možná zaznělo , ale i po přečtení příspěvků nejsem moc moudrá . Rozhoduji se mezi PEF MENDELU oborem Veřejná správa a VŠE FFU ( tam Účetnictví a finanční řízení podniku nebo daně ) .
Co jsem se tak dočetla , tak VŠE má mnohem lepší pověst , ale podle toho co jsem tam zatím zažila , jak na přijmačkách tak na Dni otevřených dveří , jejich přístup mě naprosto zklamal . Na přijmačkách nám testy zadávala protivná a arogantní ženská , která si asi myslela , že jsme z mateřské školy, vedle mě seděli dvě holky , který se po celou dobu testů bavili a nikdo jim nic neřekl . Celkově všichni nepříjemní atd. Je to tak i normálně ? Máte někdo zkušenosti ? ... Navíc Praha je pro mě 2,5 h cesta vlakem a je pro mě dost drahá . Jediné , co mě tam tedy láká je pověst školy .
O PEFce zase koluje spousta řečí jakože jsou tam zkoušky založené na vyhlazování studentů atd. Navíc se bojím , že bych se neuplatnila .
Důležité v rozhodování je pro mě také to , jaká je kvalita výuky cizích jazyků . Ráda bych se vylepšila hlavně v němčině .
Prosím můžete mi někdo poradit ? Jsem naprosto bezradná a už mi nezbývá moc času ( musím jet na zápis )
Email: adel-gabrielovaseznamcz
VŠE vs. PEF Mendelu
05.06.2015 15:30:22, Adéla, zhlédnuto: 1505x, reakcí celkem: 20Reagovat na příspěvek
-
(05.06.2015 15:47:53, !!!!) Jdi na vše!
proč začínat výrazně horší školou? na přestup na Mendelku je případně času dost....
V Praze je pak více možností jak brigád, tak uplatnění.
reagovat zde-
(05.06.2015 17:26:27, hipster) Už stříkáš, když se řekne VŠE? VŠE = samá aférka, neschopní studenti adaptovat se do reálného života. Říkáš proč? Nemusí se chodit daleko a stačí se podívat na politickou půdu. Řekl bych, že polovina poslanců má VŠE, co dokázali? Nic jen okrádat a mávat čísly ze statistických úřadů. Studenti VŠE znají přesnou definici základního kapitálu z ekonomických knih a učebnic, ale neví jak funguje a k čemu slouží. Vyzrálost získáš na škole kde se všechno musíš učit všechno sama a mas dostatek casu na praxi. Za me PEF Mendelka. reagovat zde
-
(05.06.2015 18:00:12, !!!!) Mendelka pro ekonomii určitě ne, ekonomie se studuje na kvalitní ekonomické VŠ, na zemědělce se studuje zemědělství, lesnictví atd.. reagovat zde
-
(05.06.2015 18:45:58, hipster) Prosim??? Takže např. taková Technická univerzita v Liberci co má všeobecné fakulty typu přírodovědná, zdravotní, pedagogická apod. jsou špatné protože univerzita nese jméno "Technická". To je přece ***ost nemyslíte? reagovat zde
-
-
-
(05.06.2015 19:12:06, ****) Netýká se mě to, nejsem ani z jedné ze zmiňovaných institucí... ale nedá mi to! Kolik znáš politiků z VŠE FFU? reagovat zde
-
-
(05.06.2015 19:33:24, ****) Ti jsou prosím z VŠE NF, nikoliv VŠE FFU. VŠE neni jedna velká fakulta, ale VŠ se 6 fakultami. A překvapivě se ty fakulty odlišují... reagovat zde
-
-
-
(05.06.2015 19:52:29, Troft) Tak jsem si dal tu práci a podíval se na seznam aktuálních 200 poslanců! Našel jsem informace o jejich studiu ke 195 poslancům - z nich jich pouze 9 (tj. méně než 5 %) mělo vystudováno VŠE! A všech 9 promovalo ještě před rokem 1989!!! Myslím, že si každý udělá obrázek sám o kvalitě příspěvku hipstera. reagovat zde
-
(05.06.2015 19:57:24, aha) To je zajímavá informace, mohu se optat, co jinak převažovalo? Soudím, že práva a medicína. Je tomu tak? reagovat zde
-
(05.06.2015 20:04:38, Troft) Tak já jsem dělal jen rychlý průzkum a poznamenával si jen absolventy VŠE, takže si přesný čísla ostatních VŠ nepamatuji, ale máš pravdu - absolventů práv a medicín je mezi poslanci dost. Dál měl překvapilo, že dost poslanců ani VŠ nemá a taky řada z nich má třeba jen Bc z UJAKU nebo něco podobnýho. reagovat zde
-
-
(05.06.2015 20:39:37, hipster) Oukej natřel si mi to, (asi sis potřeboval vymastit ego) ale zároveň i nahrál na smeč. Takže proč člověk např. z mediny se sere do politiky? Pak to vypadá jak to vypadá. Nicméně takový průzkum co sis udělal jsem si udělal pouze z hlavy a obrazně řečeno ti "známější" ksichty v politice mají VŠE. Navíc méně jak 9%, to je docela smutný na velkolepou školu VŠE viz. NF. Těšilo mě mužíku. Jsem teď o něco chytřejší. reagovat zde
-
(05.06.2015 20:40:46, hipster) překlik: 5% (jen abych nedal někomu příležitost se chytit) reagovat zde
-
(05.06.2015 21:03:35, Troft) Tak za prvé, z těch 9 absolventů VŠE považuji za známější pouze 3 (Babiš, Dolejš, Mládek). Za druhé, samozřejmě, že to vypadá tak, jak to vypadá. Proč je mezi poslanci hodně lékařů, právníků a obecně lidí, kteří nemají základní ekonomický přehled? No, protože tam byli zvoleni. Oni za to nemůžou a mám pocit, že to myslí i dobře. Jenže, kdo z nich si uvědomuje to, že když chtějí podpořit nějakou vybranou skupinu, tak ty peníze musí vzít ostatním skupinám? Kdo z nich alespoň intuitivně chápe, co znamená alokační neefektivnost? A obecně nevidím žádný velký vliv mezi odbornými kvalitami a šancí se dostat do parlamentu. Největší šancí dostat se do parlamentu je zavděčit se voličům, a ne prosazovat ekonomicky prospěšný, přesto nepopulární opatření. V tom by mi ani doktorát z financí nepomohl. Proto není podíl ekonomů v politice nijak významný. reagovat zde
-
(05.06.2015 22:03:52, aha) Poslanec ale obvykle (resp. vždy) má tým lidí ( nebo alespon někoho), kteří mu dělají analýzy. A to by bylo zajímavé zjistit, kdo má koho. Asi to někde taky je.
Mj. mezi europoslanci je řada ekonomů, jak z VŠE, tak i odjinud.
Já si vůbec nemyslím, že to vypadá zase tak špatně (... vypadá to jak vypadá..)...ač AB ani MZ nejsou moji favoriti... reagovat zde
-
-
-
-
-
-
-
-
(05.06.2015 16:44:54, Troft) Tak tady je rozhodování jednoduché. Perspektivní obor na kvalitní škole vs neperspektivní obor na méně kvalitní škole -> jednoznačně vol VŠE reagovat zde
-
(05.06.2015 17:08:42, Sindibád) Tak ty peníze, co zaplatíš za dražší studium v Praze se ti do budoucna bohatě vrátí skrze lepší uplatnění a vyšší plat. reagovat zde
-
(05.06.2015 18:15:12, Inkvizitor) Dovolím si pouze poznamenat, že životní náklady Praha vs. Brno jsou zhruba srovnatelné. Tedy pokud dotyčná nemá odpor k bydlení na koleji nebo pokud nemá v jednom městě zázemí. reagovat zde
-
(05.06.2015 18:25:55, Adéla) Praha je pro mě dražší protože to mám dvakrát tak daleko . ( vlak ) , tím pádem je to i méně pohodlné . ... jinak každopádně dekuji za rady . reagovat zde
Email: adel-gabrielovaseznamcz
-
-
Podobné příspěvky:
- Studium ekonomky na MUNI, MENDELU nebo VUT? - Výběr vysoké školy
- ESF MUNI nebo PEF MENDELU? - Výběr vysoké školy
- ESF MUNI vs. PEF MENDELU (Finance) - Výběr vysoké školy
- PEF MENDELU vs VUT FP (finance) - Výběr vysoké školy
- MUNI vs. MENDELU - Výběr vysoké školy
- MENDELU - na které koleji se ubytovat - Ubytování a stravování
- VŠE vs MENDELU - Výběr vysoké školy
- PEF MENDELU vs ESF MUNI - Výběr vysoké školy
- Zdanění - VŠE versus MU-ESF-Veřejná ekonomika versus PeF Mendelu-ekonomicko.manažer. - Výběr vysoké školy
- MENDELU x VUT x ČZU ekonomické obory - Výběr vysoké školy
Administrace příspěvku
Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.
Pravidla vložení
- Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
- Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
- Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
- Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
- Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
- Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
- Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
- Je zakázáno používat vulgární slova.
- Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
- Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
- Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.
Pravidla zobrazení
- Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
- Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
- Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 15.09.2024 09:58:48.