Zdravím všechny, hledám radu. (ježíšek tomu nerozumí) Jde mě o to jakou koupit kalkulačku, aby byla vhodná pro studium na VŠ ekonomický směr (tedy předměty, jako ekonomie, statistika atd.) Co používáte? Chci kvalitu . Něco co bude ulehčovat výpočty. Díky.
Kalkulačka
23.11.2006 10:14:32, Markéta, zhlédnuto: 403x, reakcí celkem: 10Reagovat na příspěvek
-
(23.11.2006 12:04:12, Lenka) Hlavně bych ti radila, aby jsi si zjistila, zda-li ti jí u zkoušek vůbec dovolí. Taky jsem si jednu super koupila - umí toho opravdu hodně, ale na zkoušky jí
mít nemůžu - v pokynech je, že jsou zakázány všechny kalkulačky...... To se týká matematiky...... U statistiky tomu bude asi jinak..... reagovat zde -
(23.11.2006 12:24:53, Radek) Já tedy zrovna nevím nějaký konkrétní typ či značku která teď frčí. Důležité je co umí. Já jsem 5 let na VŠ v oboru finance, statistiku jsem měl také, takže ti tady teď napíšu co by měla určitě umět: závorky(psaní složitějších příkladů), sin, cos, tan(a k nim také možnost dopočítat se úhlu když víme kolik je sin), n-tá mocnina a n-tá odmocnina(možnost zvolit na kolikátou umocňuji..), logaritmy dekadické a přirozené(log, ln), e na x tou, a velmi se hodí když se dá od výsledku dostat zpět do příkladu (napsaného vzorce) a něco tam změnit. A taková praktická věc - některé kalkulačky jsou poháněny solárním panelem - hodí se když mají i možnost baterie (páč jinak když je tma, tak to můžete zabalit). V obchodě vám poradí, ..když budete vědět co chcete. Teď jak pokročila technika, rozmáhají se i kalkul. s grafickým displejem kde vám to nakreslí grafy a tak, ale to ani moc na eko nevyužije,$$. reagovat zde
-
(23.11.2006 12:43:30, Radek) Co se týče toho povolování kalkulaček. Přijímací zkoušky to je jak kde. Pak při předmětech na škole povolené samozřejmě jsou. Matematici na ekonomce neradi vidí ty grafické displeje - když se v testu zkouší zda člověk umí třeba průběh funkce a on si tam zadá jen vzorec té funkce a má to bez práce (a bez potřebných znalostí). Rovněž tak nejsou akceptovány ty "kalkulačky" do kterých se dá i něco psát a ukládat coby tahák (databanky), či dokonce komunikovat (kalk. v mobilu). reagovat zde
-
(23.11.2006 12:55:22, Lenka) No, nevím jak na VŠE, ale já jí na zkoušku mít nemůžu - při přijímáčkách jsem mohla, ale teď při zkoušce už ne..... reagovat zde
-
(23.11.2006 13:54:18, Radek) Lence: no u nás s tím při matematice problém nedělají, i když je pravda že probíraná látka moc numerických výpočtů nevyžaduje.. (např. výpočty s maticemi asi člověk zvládne z hlavy) -těžko říct co tím sledují když to zakazují - možná aby si někdo nespočítal že třeba sin 90° je 1 a musel si tedy všechno pamatovat). určitě jsou na škole předměty ve kterých se kalkulačka využije víc. reagovat zde
-
(23.11.2006 16:59:16, Lucik) Mně se na ekonomce velmi osvědčila Casio s NaturalDisplay (typ fx-82ES), pro mou ženskou logiku jako stvořená, obsahuje vše co psal Radek (grafy ne) plus ještě možnost vkládat zlomky (u složitějších příkladů fakt k nezaplacení) .Zkrátka první kalkulačka v životě, která se mnou kámoší a nedělá mi naschvály!!!
(Cena před rokem a půl asi kolem pětikila, v různých akcích i za 350,-) reagovat zde -
(23.11.2006 17:04:42, Lucik) Něco málo sa o ní dočteš zde. (Jo, jinak já nepochopila kalkulačky značky HP, ale nejspíš budu ojedinělý případ)
http://www.ok-shop.cz/index.php?src=goods_detail&good=244003-kalkulator-kalkulacka-ca sio-fx82es.html reagovat zde -
(23.11.2006 17:28:52, Radek) pozn. Kdyby se někdo chtěl podívat na ten odkaz, nechť napíše slovo casio (ke konci odkazu) dohromady - mezera se tam udělala automaticky. reagovat zde
-
(24.11.2006 07:34:34, Markéta) Díky všem za odpovědi. Já na kalkulačky od Casia taky koukala. Jen právě nevím, jestli se raději držet v té kategorii matematicko-vědecká a nebo v kategorii finanční kalkulačka. reagovat zde
-
(24.11.2006 10:14:33, Radek) Já bych se držel vědecké - ta fx z odkazu nevypadá špatně. Finanční zjednoduší možná některé vybrané výpočty, ale já moc nemám rád tu "černou skříňku" - tzn. zmáčknu jedno tlačítko a vyjede výsledek a nevím zda: jsem správně zadal všechno co jsem měl(parametry), zda používám správnou funkci pro to co řeším (nejistota jaký vzorec tvůrci použili a jestli v mém případě není potřeba nějaká odlišnost). Někdo se naučí tu finanční dobře používat a je mu ku prospěchu někdo zase nechce přemýšlet nad tím jak kalkulačku (funkce) použít a zadá ten výpočet raději ručně. reagovat zde
Administrace příspěvku
Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.
Pravidla vložení
- Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
- Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
- Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
- Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
- Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
- Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
- Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
- Je zakázáno používat vulgární slova.
- Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
- Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
- Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.
Pravidla zobrazení
- Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
- Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
- Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 21.01.2025 23:05:14.