Dobrý den,
pracuji jako učitelka v Ostravské Mš již druhým rokem.
Mám vystudovanou Sš Soc. Výc***u činnost a každý rok se hlásím na Vš- obor Učitelství pro Mš- bohužel konkurence je veliká, (loni se na dálkové studium hlásilo skoro 700 uchazečů a příjmali jich 20) a tak jsou mé snahy dostat se na Vš každý rok marné.
Našla jsem na internetu, že Střední pedagogická škola Svaté Anežky České nabízí ABSOLVOVÁNÍ POMATURITNÍHO SPECIALIZAČNÍHO KURZU A SLOŽENÍ MATURITNÍ ZKOUŠKY Z JEDNOHO PŘEDMĚTU, díky kterému se má kvalifikace rozšíří a mohu učit v Mš jako kvalifikovaná učitelka.
Kurz je určen právě pracujicím učitelkám, které si chtějí doplnit odborné vzdělání.
Nadšená představou, že jsem se konečně někam "pohla" jsem se na kurz přihlásila a odpověď Pedagogické Střední školy zněla- že kurz pro mě není vhodný.
I když mám příbuzný obor, maturovala jsem z identických předmětů, konala praxi na Sš také v Mateřských školách, nebyla mi pro další studium má škola uznána, jen proto, že není v evidenci Ministerstva školství jako pedagogická škola, ale jako škola střední.
Prosím tedy o radu, jak pokračovat dál. Je možné se na jejich odpověď odvolat? Je možné, bránit se a odkazovat na maturitní zkoušku z mé Sš, která se skoro na chlup podobá zkouškám na pedagogických školách?
Děkuji za odpověď, s pozdravem Katka
Email: Benovakaterinaemailcz
Jak si doplnit dále doplnit vzdělání?
05.12.2011 13:12:30, Katka, zhlédnuto: 622x, reakcí celkem: 5Reagovat na příspěvek
-
(19.12.2011 20:15:08, katka) Zkuste napsat přímo na ministerstvo školství a zeptat se jich jestli splnujete nebo ne potřebné podmínky abyste mohla chodit na kurz. Případně zkuste tam zajít na školu osobně a prodiskutovat svou situaci s někým adekvátním. Hodně štěstí reagovat zde
-
(19.12.2011 20:36:42, katka) ještě dodávám, že pro práci učitelky v mateřské škole je uznáván i obor speciální pedagogika.
reagovat zde-
(19.12.2011 21:21:31, katka) jen ted si nejsem jistá, jestli to platí i pro normální školky nebo jen pro speciální školky pro dětí s nějakým zdr. postižením... reagovat zde
-
(21.12.2011 07:59:24, Katka) Ano i u klasických Mš je uznáván obor Spec. Pedagogika. Na ministerstvo sem psala, je to více jak 2týdny a nikdo mi neodepsal. reagovat zde
Email: BenovaKaterinaemailcz
-
-
-
(22.12.2011 20:34:45, Elis) Já mám tedy speciální pedagogiku předškolního věku (Bc. studium), nemám problém s prací "normální" učitelky v klasické MŠ. Jinak nevím, jak moc jsi ochotná "opustit" Ostavu v rámci kombinovaného studia. Já jsem dojížděla (cca každých 14 dní - víkendy) cca 60 km. Zkusila bych případně přijímačky i na jiné VŠ, kde je možné studovat předškolní pedagogiku/ speciální pedagogigku předškolního věku, atd. Jinak další možností je studium na VOŠ podobného směru.
Držím palce, ať to vyjde. reagovat zde
Podobné příspěvky:
- VŠ - obor český jazyk se zaměřením na vzdělání + speciální pedagogika se z. n. vz. - Informace o studiu
- Uznání vzdělání z VOŠ na VŠ - Ostatní
- celoživotní vzdělání - Ostatní
Administrace příspěvku
Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.
Pravidla vložení
- Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
- Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
- Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
- Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
- Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
- Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
- Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
- Je zakázáno používat vulgární slova.
- Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
- Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
- Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.
Pravidla zobrazení
- Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
- Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
- Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 20.09.2024 06:15:05.