potřebovala bych poradit. Jsem v prvním ročníku na právech a zatím mám dost špatný pocit z toho, že mě ta škola ale vůbec nebaví. Sice je to jen zatím asi měsíc, ale od první chvíle mám takový zvláštní pocit, že to asi není úplně to pro mě.
Všichni okolo mi říkají, že prvák je na všech školách nic moc a že ty dobrý předměty začínají až tak ve třeťáku. Jenže já si pořád říkám, že přece není normální 3 roky (ne-li víc) studovat něco, co by mě nebavilo?
Už když jsem se na školu hlásila, tak jsem nevěděla, jestli mě ta škola bude bavit a naplňovat. Samozřejmě vím, že na všech školách jsou předměty, které nikoho nebaví.
Doma mi říkali, že všude si člověk může najít něco, co ho bude bavit a taky že hlavní je mít titul a pak člověk vůbec nemusí dělat v rámci oboru (s tím se zas tak moc neztotožňuji ). Navíc po vystudování práv je pak velká možnost uplatnění i v rámci profesí, které nejsou vyloženě právnické - např. v nějaké obchodní společnosti apod. - a to by mě i bavilo. Vím, že by mě celkem mohlo zajímat třeba obchodní a mezinárodní právo, ale to je jen minimum z toho všeho. Zatím mám pocit, že je ta škola na mě moc taková teoretická, nic praktického a bohužel ani nic zajímavého

Myslíte, že mám zatnout zuby a zkusit to vydržet, nebo zkusit něco jiného?? Bojím se, že jsem si vybrala špatně a nechtěla bych to definitivně zjistit až třeba ve třeťáku a ztratit roky

Možná pro mě ani neexistuje žádná rada a musím si pomoct sama, ale budu ráda aspon za nějaké názory

Email: prochazkova.majagmailcom, ICQ: 312567186