Zdravím, chtěl bych se zeptat kolik je pokusů na Státní bakalářskou zkoušku, dozvěděl jsem se, že na naší Univerzitě máme prý jenom dva pokusy (řádný a opravný). Ale kamarád mi říkal, že podle vysokoškolského zákona jsou na státnice 3 pokusy. Chtěl bych se zeptat, jestli kdybych tedy u nás na univerzitě nedal státnice ani na druhý pokus, jestli mám ještě možnost žádat o třetí pokus ? Předem vám děkuji za každou radu.
Email: Marek.Jakseznamcz
Kolik je pokusů na Státní bakalářskou zkoušku ?
05.10.2011 17:13:48, Marek, zhlédnuto: 25281x, reakcí celkem: 4Reagovat na příspěvek
-
(05.10.2011 20:26:44, Zdena Š.) Bohužel v zákoně o VŠ nic takového nejde, z čehož vyplývá, že vysoká škola si může vnitřním předpisem (zpravidla Studijním nebo zkušebním řádem) upravit tyto faktory. Obecně platí pravidlo "třikrát a dost" (1 řádně a 2 opravně). Není ovšem vyloučeno, a buďme upřímní, děje se tak zpravidla na soukromých školách, 1 řádně a 1 opravně. Student neuspěje, je nucen opakovat ročník a tudíž ho znovu zaplatit. Zde je to tedy o financích a platí zde doslova, že "za ***ost se platí." reagovat zde
Email: zdenek.smidaemailcz-
(05.10.2011 20:28:21, Zdena Š.) tam to mám ***ě, místo "nejde" tam má být "není" reagovat zde
Email: zdenek.smidaemailcz -
(08.10.2011 19:59:10, Marek) No já nejsem na soukromé výšce, ale na státní. Před nedávnem jsem zjistil, že u nás jsou právě jenom dva pokusy na státnice 1 řádny a 1 opravný. Ale většina kámošů, co jsou na jiných státních univerzitách tak mají 3 pokusy. reagovat zde
Email: Marek.Jakseznamcz
-
-
(05.11.2011 23:18:05, com) delal sem bakalarsky statnice na univerzite pardubice a byly tam se mnou i taci, co uz tam delali treti pokus - si zazadali o dekansky termin. reagovat zde
Email: komarekzcentrumcz
Podobné příspěvky:
- Státní bakalářská zkouška - Zkoušky, zápočty, státnice
- Počet pokusů na zápočet - Zkoušky, zápočty, státnice
- Nejlehčí státní VŠ? - Výběr vysoké školy
- Kolik? - Ostatní
- Statni maturita - Ostatní
- Ekonomka dálkově - na státní - Výběr vysoké školy
- VŠ - soukromé nebo státní? - Ostatní
- Státní vs.Soukromé - Ostatní
- 2 dotazy: Finance nebo Účetnictví a daně;kolik můžu podat přihlášek na báňskou ? - Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava
- Přechod ze soukromé školy na státní - Informace o studiu
Administrace reakce
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.
Pravidla vložení
- Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
- Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
- Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
- Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
- Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
- Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
- Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
- Je zakázáno používat vulgární slova.
- Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
- Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
- Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.
Pravidla zobrazení
- Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
- Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
- Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 15.10.2024 00:19:07.