Ahojky, píšu akorát bakalářku a chci se zeptat..kolik tam citací může být na jedné stránce? přjde mi, že v té teoretické práci mám jednu citaci za druhou, nevím jestli to tak může být. Když například tu větu jen trochu "překopu" a řeknu vlastníma slovama, ale v podstatě to, co tam napsal autor, nemusím to uvádět v citacích? Dík za odpověď
Email: kristyna.dvseznamcz
Bakalářka

-
(07.03.2010 13:58:16, petr) V dnesni dobe je lepsi citovat vse, ono v te teoreticke casti stejne sama nic nevymyslis a kdyz vlastne reknes to same jen to lehce pozmenis tak by si to stejne mela uvest ze citujes, jako u bakalarky se to obecne az tak nehorti, ale muzou z toho byt problemy....cili urcite se neboj citovat, radej vic nez min...........ostatne kdyz ja sem psal BP tak sem mel stejny pocit, a vedouci mi jeste rekl ze tam nekde zapominam citovat, takze tak... reagovat zde
-
(18.03.2010 08:19:58, qwertzuiop) Také mám problém s citacemi v bakalářce. Například pokud v jedné monografii je zmíněná zajímavá informace a je u ní citace odkud to autor vzal, mám do bakalářky dát odkaz na tu knihu co jsem četl, nebo na tu odkud to její autor opsal? reagovat zde
Email: tommujmejlcz-
(18.03.2010 13:04:09, bet) určitě tu knihu, kterou jsi četl, ale i autora té myšlenky. Záleží na citační normě, ale u nás se to dělá třeba takhle:
V knize od Jana Nováka - Velká kniha je napsáno: Petr Dvořák uvádí ve svém výzkumu, že psi nemají rádi kočky.
Tak se cituje třeba: Psi nemají rádi kočky, tvrdí Petr Dvořák (2000, in Novák, 2003).
Na na konci v seznamu literutury:
Dvořák, Petr. (2000) Výzkum o psech a kočkách. Brno: Nakladatelství.
Novák, Jan. (2003) Velká kniha. Praha: Nakladatelství. reagovat zde
-
Podobné příspěvky:
- Jedna bakalářka na dvou oborech - Informace o studiu
- Téma - bakalářka - Ostatní
- Bakalář/bakalářka - Zkoušky, zápočty, státnice
- Dotazník bakalářka - Influenceři, spolupráce, ZOOT - Zkoušky, zápočty, státnice
Administrace příspěvku
Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.
Pravidla vložení
- Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
- Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
- Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
- Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
- Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
- Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
- Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
- Je zakázáno používat vulgární slova.
- Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
- Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
- Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.
Pravidla zobrazení
- Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
- Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
- Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 27.04.2025 14:03:22.