mol. biologie uk

-
-
(01.07.2009 10:47:42, Zuzka) no tak třeba, jak je to s náročností studia a jestli se dá u toho i pracovat...a taky jestli je pro molekulární biologii povinný tělák...dík moc
reagovat zde
-
(01.07.2009 20:11:06, q) Tělák není povinný pro žádné biology, ale určitě je dobré jet aspoň na Albeř (v červnu v prváku), případně i na vodu a na lyže. Nevýhodou TV je, že je v Hostivaři (snad až na tenis, který je i na Albertově). Velikou výhodou ovšem je, že si můžeš vybrat určitý sport, který tě baví. V porovnání s naší TV na střední nebo na základce je to ale pohoda, žádná buzerace, žádné známkování - vždycky jsem TV nesnášela a teď chodím dobrovolně
Studium podle mě příliš náročné není, ale úplná ulejvárna taky ne. To je fakt těžké posoudit. Většina lidí se učí pouze ve zkouškovém, v průběhu roku se učit na nic nemusíš (ale někdy je to lepší - nemáš toho pak tolik najednou ve zkouškovém). Rozhodně je to mnohem jednodušší než třeba medicína a asi težší než zemědělka.
Pracovat určitě můžeš, všechny předměty si vybíráš, takže tím si i sestavuješ rozvrh a můžes si nechat některé dny volné (určitě nejmíň pátky - v pátek moc přednášek nebývá). Samozřejmě na přednášky chodit vůbec nemusíš, povinné nejsou, pouze docházka na některá cvičení je povinná. (Já teda na přednášky většinou chodím, protože se nedokážu učit z cizích poznámek, ale dost lidí chodí jenom někdy nebo nechodí vůbec.) reagovat zde-
(02.07.2009 09:32:14, Zuzka) fíha, tak dík za vyčerpávající odpověď
já mám právě k tv už od základky vypěstovanou averzi. takže uvidim, ten první semestr ho asi ještě riskovat nebudu, ale třeba povolim
s tou relativní nenáročností jsi mě potěšila, já jako gymplák snad nebudu mít velký problémy. a ještě jaký máš zkušenosti s kolejema? já slyšela, že nejvíc přírodovědců bydlí na koleji budeč, ale mně byly docela sympatický i ty koleje na jižáku... reagovat zde
-
(08.07.2009 22:39:10, q) No, já jsem z Prahy, takže s kolejema osobní zkušenost nemám, ale lidi od nás jsou opravdu většinou na Budči nebo na Jižáku. Pokud vím, tak na Budeč kromě prváků snad berou lidi s lepším prospěchem - aspoň jsem něco takového slyšela, ale nevím, co je na tom pravdy.
Jižák je asi levnější? Jsou to paneláky, je to dál od centra, ale jezdí tam autobusy na metro i noční autobusy přímo z centra (v době, kdy nejezdí metro). Na Jižáku je daleko víc lidí než na Budči (to je jenom jeden dům) - je tam několik paneláků a jsou tam i lidi z jiných fakult UK, pak z VŠE a VŠCHT (v různých budovách). Pokud vím, tak na Jižáku jsou buňky - 2 pokoje většinou dvoulůžáky mají společnou koupelnu a záchod a snad i kuchyňku? S tou kuchyňkou nevím. Na Budči jsou umývárny i kuchyňky na chodbách společné pro víc lidí. Zase má určitou atmosféru a je blíž škole - v pěší vzdálenosti. reagovat zde
-
-
Podobné příspěvky:
- Molekulární Biologie nebo Medicína? - Výběr vysoké školy
- Biologie nebo Molekulární biologie a biochemie organismů na UK? - Výběr vysoké školy
- Biologie na UK či MU? - Výběr vysoké školy
- Chemie vs Biologie - uplatnění - Výběr vysoké školy
- MUNI nebo UPOL? - Přf, Molekulární biologie - Výběr vysoké školy
- PřF UK,biologie - Ostatní
- Biologie KU - Informace o studiu
- biologie - Výběr vysoké školy
- Molekulární biologie a biochemie organismů - Informace o studiu
- přf molekulární x experimentální biologie - Výběr vysoké školy
Administrace příspěvku
Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.
Pravidla vložení
- Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
- Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
- Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
- Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
- Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
- Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
- Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
- Je zakázáno používat vulgární slova.
- Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
- Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
- Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.
Pravidla zobrazení
- Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
- Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
- Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 13.03.2025 14:16:20.