Ahoj, na Slezské univerzitě zařadili pro nový obor Veřejná správa a sociální politika kurz o tvorbě webových stránek. Prosím o podpoření zdravého rozumu v diskusi pod článkem:
http://dohnal.blog.idnes.cz/c/80576/Studenti-Slezske-univerzity-bojkotuji-p-Kozaneho.html
Mr. Kožaný šikanuje studenty s učením HTML značek, je to fakt trapas...
Tvorba webovych stranek pro verejnou spravu.. trapas
27.04.2009 20:18:11, student8730, zhlédnuto: 458x, reakcí celkem: 5Reagovat na příspěvek
-
(29.04.2009 20:14:16, Michal) Možná inkriminovaný kurz není určen přímo pro výuku designu webových stránek pro státní správu, ale pouze pro to, aby se člověk naučil základnímu zacházení s internetem (z toho důvodu je také nepovinný, jak jsem vyrozuměl z blogu). Vždyť většina lidí ani neví, jak si text načtené stránky v prohlížeči prohledat pomocí funkce "Najdi" nebo si neumí stáhnout uživatelsky relevantní text html na disk pro případné převedení do jiného formátu (což může být někdy tristní, jako např. u mé stránky www.volny.cz/vlastnipoznamky; slouží k tomu funkce "Uložit jako" nebo "Uložit pod jménem"). Možná je to právě cílem Vás, web designerů, aby byl pro běžného uživatele internet co nejméně přístupný a byl ve všem odkázán na obratný způsob jak ho Vy navedete... reagovat zde
Web: http://www.volny.cz/vlastnipoznamky-
(30.04.2009 15:03:17, Dohnal) Tak bohužel ten kurz je pro studenty povinný. Ale už to naštěstí mají za sebou - zápočty jsou v indexu :-)
Někteří webdesigneře tvoří weby tak, jak se líbí jim. Ale já si myslím, že dnes už jsou určitě méně hojně používány animované gify, flash apod. A tak je situace lepší a orientovaná na uživatele. Snad to bude lepší i do budoucna. reagovat zde-
(09.05.2009 14:08:58, Michal) Nemohl by mi někdo vysvětlit proč v posledních několika letech tolik ubylo serióznich poskytovatelů bezplatného webhostingu? (Pro méně zkušené: ptám se, proč si už nemůže prakticky každý navrhnout svoje stránky a jednoduše je někde vystavit? To přece nemůže být jednoznačně označeno za "situaci lepší a více orientovanou na uživatele"...) reagovat zde
-
-
-
(30.04.2009 02:42:15, Michal) Uvědomuji si, že jsem byl k Vám trochu nespravedlivý. I mě jste předtím v e-mailu dokázal, že se jako profesionál se svými metodami před druhými netajíte. Jde pouze o to, že znalost jazyka html může být východiskem pro to, aby si jeho uživatel uvědomil, že k převodu z tohoto formátu do jiného může jako pramen posloužit funkce samotného prohlížeče (není třeba programovat něco např. v XSL). Podobné je to s funkcí "Najít" nebo "Find", která je často do stránek zbytečně programována... reagovat zde
-
(30.04.2009 15:09:26, Dohnal) Jsem skeptický v tom, že by znalost HTML byla nějakým východiskem pro lepší tvorbu webu, ale nechť si každý vybere postup, jak bude obhajovat svůj názor. Já jsem v tomto směru skeptický.
Jinak funkce najít/find na webech jsou docela užitečné pro hledání na rozsáhlém webu. Ne vše dobře zaindexují roboty jako google apod. a ne všechno daný web může povolit pro zaindexování.
V případě, že se rozhodnete vyvinout robustnější aplikaci pro správu a sdílení poznámek pro studenty, klidně se na mne obraťte a můžeme o tom opět podebatovat. reagovat zde
-
Podobné příspěvky:
- Hodnocení stránek o vš - Ostatní
- Jihočeská univerzita, Ekonomická fakulta Strukturální politika EU pro veřejnou správu - Výběr vysoké školy
- Tvorba a výroba nábytku - Mendelova univerzita v Brně
- Tvorba dotazníku - Ostatní
Administrace reakce
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.
Pravidla vložení
- Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
- Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
- Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
- Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
- Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
- Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
- Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
- Je zakázáno používat vulgární slova.
- Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
- Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
- Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.
Pravidla zobrazení
- Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
- Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
- Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 10.10.2024 13:20:23.