Možná by mi někdo na zdejším všemocném webu mohl poradit. Chtěl bych se zeptat studentů, kteří mají nějaké zkušenosti s matikou resp. statistikou a s kalkulačkama.
Jedná se mi o to, že nevím jak se dělá na kalkulačce casio typ, který končí označením písmeny ES, logaritmická regrese. Kdybyste mi někdo byl ochotný poradit, tak bych byl neskutečně rád, respektive i spousta mojich spolužáků, protože u tohohle typu kalkulačky na to nemůžeme přijít.
Jedná se o to, že nevíme, jak počítat ostatní regrese, kromě lineární teda na ostatní se používaj ve vzorcích logaritmy a to je kámen úrazu, v ostatních kalkulačkách casio i jiných typů, kde se hodnoty vstupních dat oddělují čárkou (středníkem) to funguje jak má, ale nemůžeme přijít na to jak to počítat u kalkulaček, kde se ty hodnoty zadávají do dvou sloupců x a y. Po vybrání typu regrese např. logaritmické ostatní kalkulačky už to spočítají normálně, ale u tohodle typu kalkulačky je někde háček. Nemáte někdo zkušenosti s regresí na kalkulačkách typ, který končí ES ?

Email: radezseznamcz