(09.01.2009 23:52:50, Radka)
xxx: Laskavě už konečně přestaň opruzovat, nikdo tu na to není zvědavej, pakliže ti to nedochází. Že máš v sobě nějakou frustaci a potřebuješ si ji na někom vybít, a využíváš k tomu internet, protože to je holt jednodušší a bezbolstnější než říct někomu něco do očí, to je smutný, ale fakt to není náš problém. Krom toho bych tě ráda upozornila, že feministka fakt není nadávka - třeba já jsem hrdá, že jsem feministka, a krom toho si myslím, že každý slušný člověk musí s feminismem sympatizovat.
hm: naprostý souhlas s Anetou, přece zmýlit v oboru nebo škole se může každý, ne? A jinak že se všude musí "šprtat", to bych netvrdila... já jsem se teda za svoje 2 a půl roku na VŠ zatím nijak extra nenadřela... z tebe taky mluví nějaká závist a frustrace z toho, že sám/sama jsi vejšku nedodělal/a, takže to teď nepřeješ ani ostatním, že? Ach jo, proč tyhle internetový diskuse přitahujou zrovna tenhle typ lidí.
A propos, kdo si vybírá SŠ podle uplatnění, toho bych fakt chtěla vidět... Jednak minimum lidí ví v 15, co chtějí dělat, a za druhé moje zkušenost je taková, že 99 % lidí, co znám, si vybrali SŠ podle toho, že je v jejich domovském městě. Protože ne každý rodič je ochotný vás vyslat někam na intrák (nebo si to nemůže finančně dovolit).
Kromě toho už samotná myšlenka - vybírat si školu podle uplatnění - mi přijde vadná. Důležité je, co mě baví, ne? Takže podle tebe, pokud mě třeba nejvíc zajímá umění, ale uplatnění je v technických oborech, tak mám jít na techniku a 5 let se tam trápit a pak se dalších 40 let živit něčím, co mi není blízké? Podle mě - když vybírat školu, tak podle vlastních zájmů (teď mluvím spíš o VŠ, jak je to se SŠ jsem popsala výše). Pokud mě ta věc zajímá opravdu hodně a vypracuju se mezi špičku, tak uplatnění najdu vždycky.
reagovat zde