Ahoj, nemůžu se rozhodnout, na jakou VŠ nastoupit, moc se mi zalíbila Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, ale asi bych byla blázen, dát jí přednost před UK...Nemáte někdo, prosím, o JU nějaké info, nejlépe o její filosofické fakultě, oboru historie-bohemistika, načerpané z vlastní zkušenosti?
Email: dustbinkacentrumcz
JU

-
(11.07.2008 12:46:07, moneypenny) no já ti nevím, na bohemistiku na JU jsem se hlásila a jsem ráda, že mi vyšla má vysněná škola jinde. Znám lidi, co si to tam pochvalujou, ale tahle škola často pořádá i druhý termín přijímaček, protože nemá lidi a výuka je tam dost zmatená, být Tebou beru ji spíš jako záchranu reagovat zde
-
(11.07.2008 18:36:43, Jerry) To je ta škola tak špatná? Já tam chci jít na přírodovědeckou fakultu. Sice mi vyšly ještě i jiné školy, ale dost mě láká ta JU. reagovat zde
-
(11.07.2008 19:36:49, Jane) záleží na fakultě..
ekonomka - propadák a studijní referentka pipka největší..
kámoš tam studoval dva semestry na ekonomce a pak to vzdal..
ted jde zkusit filosofickou - prý se bojí, ale na UK se nedostal.. reagovat zde
-
(11.07.2008 21:44:13, nejlonka) biologie je na JU nejlepsi v republice - co jsem slysela tak diky tomu, ze nejvetsi kapacity z UK kvuli nejakym neshodam odesly a presidlily do Budejic. Za ostatni obory na prirodovedecke fakulte bych ale ruku do ohne nedala, i kdyz sama jsem tam nestudovala a ani neznam nikoho, kdo ano, tak nemuzu soudit, natoz odsuzovat ... reagovat zde
-
(12.07.2008 14:45:56, Už trošku méně bezradná) To moneypenny: Dík za reakci...Proč myslíš, že je tam zmatená výuka?
reagovat zde
-
-
-
(15.07.2008 17:13:21, Blanka) Ahojky, tak co vím tak historie je na FF v CB pěkně těžká. Na historii jsou CB fakt dobrý a jsou tam prej samé kapacity.
reagovat zde
-
(15.07.2008 17:51:26, franta) Teologická fakulta JČU je pouze katolická. Pokud chceš studovat jinou než katolickou teologii, můžeš vybírat z teologických fakult Univezity Karlovy.
V porovnání s KTF UK je lehce konzervativnější. To je ale v teologii dle mého soudu spíš klad než zápor. Dále nabízí celkem široké spektrum pedagogicko-teologických oborů, nejen klasiku - magisterskou teologii. Ohlasy od studentů příznivé, z církevních kruhů také. reagovat zde -
(15.07.2008 19:03:17, Lucis) Děkuji za informace o teologické fakultě. Mám tam podanou přihlášku na druhé kolo přijímaček - Pedagogika volného času, a moc ráda bych se tam dostala. Ještě by mě zajímalo, jestli se písemné a ústní kolo dělá v jeden den a jestli se můžu nějak lépe připravit na přijímačky, nejen podle doporučené literatury...? reagovat zde
-
-
(18.07.2008 19:25:38, Monika) Jestli je vyuka zamtena nevim, ale bohemistika tam pravdepodobne moc kvalitni nebude. Znam jednu slecnu, ktera ji studuje a pritom se neumi spravne vyjadrit (nezvlada casovani, sklonovani atd), je schopna rict vetu "ja byt doma" a tak podobne. Nemyslim si, ze by na kvalitni skole mohl nekdo takovyhle studovat bohemistiku. reagovat zde
-
(25.08.2008 19:05:42, Cestovatel) Já dávám přednost italštině na FF JU, nez na FF UK! Je víc praktičtější! Ono všeobecně ty nově vznikající fakulty a obory jsou dynamičtější než ty zavedené konzervativnější! Takže určitě nezatracovat jižní čechy!! reagovat zde
Administrace příspěvku
Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.
Pravidla vložení
- Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
- Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
- Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
- Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
- Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
- Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
- Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
- Je zakázáno používat vulgární slova.
- Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
- Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
- Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.
Pravidla zobrazení
- Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
- Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
- Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 14.02.2025 10:19:30.