Ahojky chtela bych poprosit nekoho, kdo se vyzna v poplatcich za studium o radu.Když bych dokončila jednoho bakalara, za kterého bych musela poslední semestr platit z důvodu překročení doby studia a pak bych si chtela udelat jeste jednoho bakalara na jine skole musela bych platit?Vubec se v tom nevyznám a najít takové info je taky docela těžke.Díky moc
Poplatky za studium
20.11.2007 18:22:36, Lenca, zhlédnuto: 460x, reakcí celkem: 13Reagovat na příspěvek
-
(20.11.2007 19:11:21, Radek) Ahojky,
něco bys platila. Ale další studium je něco jiného než delší studium. Ten poplatek by byl o dost nižší. (jen tak orientačně, co jsi platila za měsíc bys nyní platila za celý semestr). Ale přesněji zjistíš konkrétní výši na studijním oddělení, nebo prostě u toho člověka přes kterého jsi to na své škole vyřizovala. Zákon o vys. školách § 58, odst. 4 (aktuální znění z portal.gov.cz):
http://www.vejska.cz/profiles/radek-lexa/files/111_1998_sb.txt reagovat zde -
(20.11.2007 19:22:24, Radek) letos byl základ o kterém se mluví v tom § 58 stanoven na 3004 Kč ( viz http://www.msmt.cz/ekonomika-skolstvi/zaklad-pro-stanoveni-poplatku-spojenych-se-studiem-podle-58-od st-2-zakona-o-vysokych-skolach-2 )
reagovat zde -
(20.11.2007 19:26:46, Radek) Takže to možná bude jen 3 tis. Kč za celý rok. V tom odkazu se udělala omylem mezera v -odst- tak si to v řádku adresy oprav ať se to najde. reagovat zde
-
(20.11.2007 19:31:33, Radek) tohle je za předpokladu že to bude po úspěšném absolvování. Kdybys tamten ukončila neúspěšně (bez titulu) a šla na jiný, tak platíš pořád to co ten poslední semestr.. reagovat zde
-
(20.11.2007 19:40:17, Lenca) Rady moc díky jsi fakt zlato, prosim jestli jeste muzu kdyz uz jsem byla tak blba a v prvaku neznalá pravidel..nahlasila jsem se na 2 skoly a i kdyz jsem na te jedne nestudovala(prakticky) ale bohužel jsem ukoncila studium az v lednu tak se mi tech 6 měsíců bere z toho roku navíc že? reagovat zde
-
(20.11.2007 19:50:31, Radek) Doba souběžného studia více studijních programů se tam počítá pouze jednou. Takže pokud jsi studovala zároveň v prváku tu jednu (kterou teď budeš dodělávat) a zároveň byla hlášena na té druhé, nic zlého se neděje. Tohle se všechno smaže tím, že toho bakaláře úspěšně absolvuješ. Pak pojedeš nanovo, tedy jen s těmi 3 tis. ročně, no. reagovat zde
-
(20.11.2007 20:01:38, lenca) Pockej takze mi nic nezapocitaji když jsem něco studovala souběžně(ukoncila to po urcite dobe) s tím co chci dokončit i kdybych na to potrebovala cely ty 4 roky??to by byla parada...ale pak by nebyly ani ty tři tisíce..ne?..promin ze te tak otravuju ale jsi fakt prvni kdo mi to dokaze vysvetlit asi.. reagovat zde
-
(20.11.2007 20:13:06, Radek) jojo. Je to tak. Prostě si spočítej dobu od té doby kdy jsi poprvé nastoupila na nějakou VŠ do té doby než doděláš úspěšně toho bakaláře. If < or = 4 roky ==> free
viz § 58 odst 3 (dolní část):
do doby studia se započtou též doby
všech předchozích studií v bakalářských a magisterských studijních
programech, které byly ukončeny jinak než řádně podle § 45 odst. 3 nebo
§ 46 odst. 3, přičemž období, ve kterém student studoval v takovýchto
studijních programech a v aktuálním studijním programu souběžně, se do
doby studia započítávají pouze jednou.
reagovat zde -
-
(20.11.2007 20:24:46, Radek) jé tak to jsem rád. Takže tohle studium asi doděláš zadarmo. Když potom začneš nějaké to další, budou 3 tis. ročně. Přeju zdar reagovat zde
-
(20.11.2007 20:33:08, lenca) Tak uz snad naposled:-) ted mi psala kamoska co dela uz jakoby druhou skolu(jednoho Bc uz ma)ale kazda skola si to pry stanovuje sama..ten rocni poplatek.. reagovat zde
-
(20.11.2007 20:43:25, Radek) pochopil jsem to tak, že ty 3004Kč/rok jsou letošní strop (že to nemůžou dát víc). Míň můžou. (odst. 4) Ale asi co řekne škola je zákon reagovat zde
-
(03.09.2008 12:49:28, Leo) A jak je to na některých uměleckých školách, nebo medicíně, kde není bakalářské studium, ale rovnou magisterské? Např. člověk by studoval dva roky bakaláře (neukončil by studium) a pak šel na některou z těchto škol (tedy rovnou na magisterské)? reagovat zde
Podobné příspěvky:
- Poplatky za studium - Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
- Poplatky za další studium - Studentské výhody
- Poplatky za studium - Informace o studiu
- dataz: Poplatky za VŠ - Vysoká škola polytechnická Jihlava
- Poplatky za delší studium - Ostatní
- poplatky - Ostatní
- Poplatky za studium - Ostatní
- Ukončení studia a přechod na jinou VŠ - případné budoucí poplatky - Informace o studiu
- Poplatky za studium - Ostatní
- Souběžné studium - poplatky - Informace o studiu
Administrace příspěvku
Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.
Pravidla vložení
- Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
- Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
- Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
- Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
- Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
- Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
- Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
- Je zakázáno používat vulgární slova.
- Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
- Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
- Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.
Pravidla zobrazení
- Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
- Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
- Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 15.09.2024 09:58:48.