Překladatelství

-
(06.11.2007 06:59:52, Ingrid) Tak zkus jít na to Mgr., možná za pár let Bc.nebude dost stačit.....
je to celkem lehkej obor, nemusíš se bát, že bys na to třeba neměla... reagovat zde
-
(06.11.2007 11:52:48, Radek) Ahoj, zkusím uvést to málo co vím.. Na FF UK v Praze byl dříve pětiletý obor Překladatelství a tlumočnictví (různé jazyky), teď to nahradili bakalářským studiem Mezikulturní komunikace, s tím že na to bude navazovat pak nějaký obor buď se zaměřením na překladatelství, nebo na tlumočnictví.
Pak je ještě na FF OU v Ostravě obor Angličtina. Přímo v názvu to není, že by to bylo překladatelství, ale v akreditaci na stránkách mšmt o tom něco je.
Pak jsou takové ty běžné obory Anglický jakyk a literatura - většinou na filozofických nebo pedagogických fakultách. To člověk buď studuje na učitele, nebo na filologa (učí se takové ty reálie, literaturu apod.)
A další skupinou jsou obory které spojují angličtinu a ekonomiku. Takové ty angličtina ve sféře podnikání, nebo "v hospodářské praxi" apod.
přeju zdar při tvém průzkumu reagovat zde -
(25.01.2008 11:45:09, Brigitka) Primo ajina se zamerenim na tlumoceni a preklad (jednooborova) se ted druhym rokem otvira v Olmiku - www.anglistika.upol.cz reagovat zde
-
(25.01.2008 18:56:48, Lucka) Ahoj je to v Praze na FF,obor mezikulturní komunikace-angličtina,přijímačky jsou z AJ,zkus se podívat na:www.ff.cuni.cz
reagovat zde
-
(06.02.2008 16:52:32, Terka) Když se budeš hlásit na fildu UK, lze studovat POUZE dvouoborově. Neznamená to však, že bys musela volit dva jazyky. Můžeš si vybrat něco jiného:-) Seznam předmětů, které lze dvouoborově studovat nalezneš na stránkách fakulty. reagovat zde
-
(11.02.2017 13:49:30, ADAM778) Je pravda, že kdybych nevystudoval překladatelství, měl bych to horší na trhu práce. Přesvědčil jsem se o tom, když jsem se ucházel o práci pro významné agentury a dali mi šanci jedině tady: www.prekladysro.cz reagovat zde
Email: adam.siwseznamcz, Web: http://www.prekladysro.cz-
(11.02.2017 18:32:57, x) Čili jestli tě správně chápu, chtěl bys varovat před prekladysro.cz, že vezmou kohokoliv bez ohledu na jeho kvalifikaci, hlavně když bude levný? reagovat zde
-
-
(11.02.2017 13:49:31, ADAM778) Je pravda, že kdybych nevystudoval překladatelství, měl bych to horší na trhu práce. Přesvědčil jsem se o tom, když jsem se ucházel o práci pro významné agentury a dali mi šanci jedině tady: www.prekladysro.cz reagovat zde
Email: adam.siwseznamcz, Web: http://www.prekladysro.cz -
(20.02.2017 11:39:05, Jana) Já tento obor vystudovaný nemám, ale dlouhou dobu jsem žila v Anglii. Když jsem se vrátila do Čr, zkoušela jsem se prosadit u různých agentur. Nejdřív mi poslali 1 stránku na přeložení. Reakce od různých agentur byly pozitivní, ale já si nakonec vybrala http://www.prekladysro.cz/ reagovat zde
Web: http://www.prekladysro.cz/
Podobné příspěvky:
- Prekladatelstvi/anglistika amerikanistika - Informace o studiu
- překladatelství - Přijímačky, přípravné kurzy
- Tlumočnictví, překladatelství - Univerzita Karlova
- překladatelství aj - Informace o studiu
- Přijímačky na obor Angličtina pro mezikulturní komunikaci - Překladatelství a tlumočnictví - Přijímačky, přípravné kurzy
- překladatelství, tlumočnictví - Univerzita Karlova
- Tlumočnictví,překladatelství-angličtina - Přijímačky, přípravné kurzy
- překladatelství a tlumočnictví AJ-ČJ - Univerzita Karlova
- UK Translatologie, překladatelství - Přijímačky, přípravné kurzy
Administrace reakce
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.
Pravidla vložení
- Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
- Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
- Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
- Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
- Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
- Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
- Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
- Je zakázáno používat vulgární slova.
- Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
- Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
- Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.
Pravidla zobrazení
- Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
- Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
- Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 06.06.2023 22:25:49.