Zdravim, podal jsem si přihlášky na ekonomickou fakultu TUL na obory Cestovní ruch a Ekonomika a management služeb. Tyto obory jsem si vybral proto, že zde nejsou přijímačky z matematiky. V pozvánce k přijímačkám mi napsali, že kdo si podal na tyto obory přihlášku, tak skládá pouze jedny přijímací zkoušky z angličtiny a všeobecného přehledu, ale je tam napsáno, že také z matiky. Z dopisu jsem to moc nepochopil a studijní oddělení mi na tento dotaz neodpovědělo. Nevíte teda někdo jak to přesně bude, jsem docela zmatenej. Díky za odpověď
Přijímačky na ekonomickou fakultu TUL
27.04.2011 10:52:06, Hardy, zhlédnuto: 1753x, reakcí celkem: 2Reagovat na příspěvek
-
(04.12.2013 16:38:55, Karlíto) Ahoj, přikládám dvě reference na TUL, které dostaly od studentů TUL nejvíce liků, tak snad to někomu pomůže.
O ekonomické fakultě na TUL se říká, že TUL jako univerzitu táhne značně ke dnu. Že kdyby se TUL zaměřovala raději na původní technické disciplíny, tak může být možná lepší i než VUT. (VUT je po ČVUT a VŠCHT nejlepší technika). Ekonimická fakulta tak na TUL spíše parazituje. To souvisí s boomem ekonomických a humanitních oborů v 90. letech, kdy byly šíleně a nekoncepčně na technických, zemědělských a i některých "univerzálních" (Hradec/Pardubice...) regionálních univerzitách zakládány humanitní a ekonomické fakulty. V novém tisíciletí pak ještě došlo i k boomu ekon. oborů na soukromých vys. školách-90 % soukromek je ekonomicky zaměřeno, a tak došlo k převisu nabídky nad poptávkou a zaměstnavatelé si tak již dnes vybírají raději absolventy z prestižních škol z Prahy a Brna-zejména Masarykovy univerzity a Vysoké školy ekonomické.
Ekonomická fakulta TUL si nestojí v porovnání s jinými ekonomkami nijak slavně. Od toho se odvíjí i horší uplatnění absolventů na trhu práce. Ekonomů je dnes strašně moc a lidi z horších ekonomických škol nejsou ani přizíváni na pohovory. Řekl bych, že TUL je na úrovni UJEP, UHK či Upa. Takže sice žádná sláva, ale lepší než třeba VŠTEČB či Všpj a SU.
reagovat zde -
(28.02.2013 20:35:36, Kate) I na stránkách Fakulty a těch oborů najdeš že se test skládá z všeobecného znalostního testu (ve kterém je i matika) zkrátka a jednoduše matice se nevyhneš =) reagovat zde
Podobné příspěvky:
- Testy na vysokou školu ekonomickou - Přijímačky, přípravné kurzy
- Přijímačky na Národohospodářskou fakultu - Vysoká škola ekonomická v Praze
- Přestup na jinou fakultu - Česká zemědělská univerzita v Praze
- prijimacky na fakultu podnikatelskou - Ostatní
- Přestup na jinou fakultu - Výběr vysoké školy
- Přijímačky na Lékařskou fakultu - Přijímačky, přípravné kurzy
- Minimální percentil na ekonomickou fakultu -všb - Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava
- Přijímačky na Přírodovědeckou fakultu UK - Univerzita Karlova
- Nepřijetí na Podnikohospodářskou fakultu - Vysoká škola ekonomická v Praze
- Přestup na jinou fakultu před zápisem - Informace o studiu
Administrace příspěvku
Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.
Pravidla vložení
- Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
- Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
- Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
- Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
- Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
- Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
- Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
- Je zakázáno používat vulgární slova.
- Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
- Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
- Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.
Pravidla zobrazení
- Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
- Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
- Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 10.10.2024 13:20:23.