Hodnocení fyzikálních a chemických vlastností rajčat
Název školy: | Mendelova univerzita v Brně |
Vloženo: | 21.04.2010 |
Vytvořeno: | 01.04.2009 |
Typ materiálu: | bakalářská práce |
Počet stran A4: | 65 |
Velikost souboru: | 4.29 MB |
Jazyk: | česky |
Autor: | ytik |
Poskytl: | ytik |
Počet stažení: | 247x |
Popis: | Tato bakalářská práce je zaměřena na popis látkového složení a mechanicko-fyzikálních vlastností plodů rajčat. V literární části jsou popsány základy pěstování rajčat, parametry jakosti plodů a faktory, které je ovlivňují. V experimentální části je popsáno měření vybraných vlastností u plodů dvou odrůd tyčkových rajčat 'Tornádo F1' a 'Tipo F1'. Z keřů bylo v průběhu zrání odebíráno vždy po deseti plodech u každé odrůdy. Pro čtyři odlišné stupně zralosti byly u plodů stanoveny charakteristiky týkající se chemického složení (obsah refraktometrické sušiny, titrační kyselost) a mechanicko-fyzikálních vlastností (pevnost slupky a dužniny, hmotnost, rozměry). Obě sledované odrůdy se statisticky lišily především v hmotnosti plodů, pevnosti slupky a dužniny a obsahu titračních kyselin. Vlastnosti plodů odpovídají požadavkům na kvalitu rajčat, jsou to odrůdy vhodné pro pěstování pro spotřebitelské účely domácí produkce v příznivých klimatických podmínkách. |
Materiály, které by tě mohly také zajímat
- Stavební spoření v Evropě - bakalářská práce
- Hodnocení bonity - vícekriteriální metody - seminární práce
- Zlato a jeho vlastnosti - dokument
Poslední aktualizace údajů na stránce: 12.02.2025 10:20:56.