Zde je prostor pro Vaši reklamu.
Kontaktujte nás.
Reklama.
Přidej se k nám.
Anketa.
Podle čeho vybíráš zejména vejšku?

Obtížnosti (19%)

Prestiže (19%)

Vyučovaného oboru (23%)

Ceny (18%)

Blízko domova (18%)

Celkový počet odpovědí: 26522.
Napiš nám.
Upozorni nás na chybu,
navrhni doplnění.
Zpětné odkazy.

Dotaz - převod studentů do nové studijního programu

← Všechna témata Kategorie: Zkoušky, zápočty, státnice 2 reakce 8701 přečtení
Klema02.11.2021 09:52
Dobrý den,

měl bych dotaz ohledně převodu studentů do nového studijního programu.
Letos jsem měl ukončit VŠ. Splněné zkoušky ( plný počet kreditů), BP odevzdanou a ohodnocenou, SZZ 1. část splněna, 2. část měla být opravná. Ze zdravotních důvodů jsem nemohl na opravnou jít. Nyní čekám na vyhlášení dalšího termínu v zimním období, byl jsem zapsán z důvodu převodu studentů do nové studijního programu, kredity my byly ubrány a mám splnit další 4 zkoušky.
Nerozumím tomu, je to oprávněné.
Předem děkuji za jakoukoli odpověď a radu.

Email: E-mail
  • x03.11.2021 19:41
    Zcela obecně, takové jednání vysoké školy není morálně přijatelné. Navíc pokud podle organizace studia byly splněny podmínky pro složení státní závěrečné zkoušky a tato byla zahájena, tak běží čas pro její složení a změna programu by už ani neměla být možná.
    Takto opožděná stížnost - je už skoro polovina semestru - už nejspíš nemá moc nadějí na úspěch.
    Na druhou stranu "ubrání kreditů" zní podivně. Předpokládám, že ve skutečnosti nikdo nemanipuloval s hodnotami kreditů u již splněných studijních povinností (to by bylo nezákonné), ale že došlo k přesunům mezi předměty povinnými, povinně volitelnými a volitelnými takže v některé kategorii ti teď chybí kredity. Na slušné vysoké škole by k tomu buď vůbec nedošlo, nebo by vše vyřešila pro forma podaná žádost o výjimku. O jakou školu jde?
    Každopádně jediné řešení je žádost o výjimku k rukám děkana zdůvodněná tím, že jde o problém vzniklý mimo tvoji vůli a v zásadě o změnu pravidel během studia. Druhé řešení je splnit chybějící zkoušky. Třetí možnost je vzít všechny podklady a obrátit se na právníka, protože počínání vysoké školy by mohlo být napadnutelné podle správního práva (podmiňovací způsob je na místě - neznám detaily, možná je vše v souladu s pravidly a tedy i se zákonem, jen je to v rozporu s dobrými mravy).
    • Klema04.11.2021 10:49
      Děkuji za reakci a odpověď. Na studijním mi bylo řečeno, že studijní program byl zrušen a z toho důvodu byly přepočteny kredity a přidány 4 zkoušky z nového programu. Jak jsem psal toto bych chápal, pokud bych neměl splněno vše před SZZ.
      Pokusím se ještě oponovat.
      Děkuji K

Email: E-mail

Napsat odpověď

Reakce se zobrazí přímo pod zprávou, na kterou odpovídáš. Pole s * jsou povinná.

Kdo odpovídá

Pokud jméno nevyplníš, zobrazí se Anonym.

Text příspěvku *

Piš věcně a bez osobních údajů.

Text musí mít alespoň 5 znaků. Můžeš použít tučné písmo, kurzívu, seznam, citaci, odkaz a emoji.

Nastavení příspěvkuvolitelné

Základní nastavení

Upozornění na reakce

Po zapnutí budeš dostávat e-mailem upozornění na všechny nové reakce pod tímto příspěvkem, včetně vnořených odpovědí.

E-mail se veřejně nezobrazuje. Slouží k upozornění na nové reakce a k ověření autorství. Bez e-mailu nelze později ověřit, že jsi autor, proto nebude možné vyhovět žádosti o úpravu nebo odstranění příspěvku.

Poslední aktualizace údajů na stránce: 12.09.2026 23:11:07.