Kolik je pokusů na Státní bakalářskou zkoušku ?

← Všechna témata Kategorie: Zkoušky, zápočty, státnice 4 reakce 26628 přečtení
Marek05.10.2011 17:13
Zdravím, chtěl bych se zeptat kolik je pokusů na Státní bakalářskou zkoušku, dozvěděl jsem se, že na naší Univerzitě máme prý jenom dva pokusy (řádný a opravný). Ale kamarád mi říkal, že podle vysokoškolského zákona jsou na státnice 3 pokusy. Chtěl bych se zeptat, jestli kdybych tedy u nás na univerzitě nedal státnice ani na druhý pokus, jestli mám ještě možnost žádat o třetí pokus ? Předem vám děkuji za každou radu.

Email: E-mail
  • Zdena Š.05.10.2011 20:26
    Bohužel v zákoně o VŠ nic takového nejde, z čehož vyplývá, že vysoká škola si může vnitřním předpisem (zpravidla Studijním nebo zkušebním řádem) upravit tyto faktory. Obecně platí pravidlo "třikrát a dost" (1 řádně a 2 opravně). Není ovšem vyloučeno, a buďme upřímní, děje se tak zpravidla na soukromých školách, 1 řádně a 1 opravně. Student neuspěje, je nucen opakovat ročník a tudíž ho znovu zaplatit. Zde je to tedy o financích a platí zde doslova, že "za ***ost se platí."

• Zdena Š.05.10.2011 20:28
      tam to mám ***ě, místo "nejde" tam má být "není"

• Marek08.10.2011 19:59
      No já nejsem na soukromé výšce, ale na státní. Před nedávnem jsem zjistil, že u nás jsou právě jenom dva pokusy na státnice 1 řádny a 1 opravný. Ale většina kámošů, co jsou na jiných státních univerzitách tak mají 3 pokusy.

• com05.11.2011 23:18
    delal sem bakalarsky statnice na univerzite pardubice a byly tam se mnou i taci, co uz tam delali treti pokus - si zazadali o dekansky termin.

Napsat odpověď

Reakce se zobrazí přímo pod zprávou, na kterou odpovídáš. Pole s * jsou povinná.

Kdo odpovídá

Pokud jméno nevyplníš, zobrazí se Anonym.

Text příspěvku *

Piš věcně a bez osobních údajů.

Text musí mít alespoň 5 znaků. Můžeš použít tučné písmo, kurzívu, seznam, citaci, odkaz a emoji.

Nastavení příspěvkuvolitelné

Základní nastavení

Upozornění na reakce

Po zapnutí budeš dostávat e-mailem upozornění na všechny nové reakce pod tímto příspěvkem, včetně vnořených odpovědí.

E-mail se veřejně nezobrazuje. Slouží k upozornění na nové reakce a k ověření autorství. Bez e-mailu nelze později ověřit, že jsi autor, proto nebude možné vyhovět žádosti o úpravu nebo odstranění příspěvku.

Poslední aktualizace údajů na stránce: 08.09.2026 20:37:28.