Aplikované vědy v inženýrství, kombinovaná forma (FS ČVUT, Ing.)

← Všechna témata Kategorie: Výběr vysoké školy 2 reakce 7369 přečtení
Šroubek13.05.2026 19:48
Ahoj, studujete někdo v kombinované formě AVI na ČVUT? Zvažuji, že bych si tím doplnil své vzdělání, ale když jsem procházel starší diskuze, je to prý na rozdíl od bakalářského studia celkem špatně organizované. Značka ideál by pro mě bylo řízené samostudium (doporučené knihy, úlohy, semestrální práce/projekty,..), jeden den výuky v týdnu podobně jako v bakalářských programech bych také zvládal, ale kdybych nakonec musel na několik předmětů chodit s prezenčními studenty, byl by to pro mě problém.
Na stránkách FS jsem našel jen informace k bakalářskému studiu, ale nic k magisterskému. Máte někdo zkušenost, jak konkrétně to je?
  • Riky19.05.2026 17:16
    Ahoj,
    joo hele to je hodně individuální, záleží vyloženě na ústavu, jak to nastaví.
    Z mých zkušeností to potenciálně vypadá tak, že zapisuješ stejný předměty jako prezenční studenti s tím, že tam nemusíš chodit, plus nějaké potenciální úlevy s projekty a zápočty. Takže tahle část je dost na tobě, co si budeš chtít případně poslechnout.
    Jinak bych to teda hooooodně zvážil, AVI je hodně těžké a i velmi chytří studenti v prezenčním studiu mají problém s náročností. Spíš bych vybral nějaký ústav, který se zabývá něčím tématicky příbuzným tomu, co bys chtěl studovat a specializoval se skrz individuální projekty. Do hloubky navíc člověk může jít vždycky. Na opačnou stranu hodně těžko.
    • Šroubek22.05.2026 19:05
      Díky za odpověď, takže to, čeho jsem se obával a čemu bych se raději vyhnul. Takhle jsem si kdysi udělal bakaláře z fyziky, ale právě tou domluvou jsem musel roztahovat studium. Obsahově se to celkem dalo, takže jestli jsem ještě nezhloupl, obtížnosti se nebojím; naopak, to by mě těšilo, protože to znamená, že takové studium má smysl. Třeba do konce roku narazím na něco podobného, jen lépe organizovaného 😊

Napsat odpověď

Reakce se zobrazí přímo pod zprávou, na kterou odpovídáš. Pole s * jsou povinná.

Kdo odpovídá

Pokud jméno nevyplníš, zobrazí se Anonym.

Text příspěvku *

Piš věcně a bez osobních údajů.

Text musí mít alespoň 5 znaků. Můžeš použít tučné písmo, kurzívu, seznam, citaci, odkaz a emoji.

Nastavení příspěvkuvolitelné

Základní nastavení

Upozornění na reakce

Po zapnutí budeš dostávat e-mailem upozornění na všechny nové reakce pod tímto příspěvkem, včetně vnořených odpovědí.

E-mail se veřejně nezobrazuje. Slouží k upozornění na nové reakce a k ověření autorství. Bez e-mailu nelze později ověřit, že jsi autor, proto nebude možné vyhovět žádosti o úpravu nebo odstranění příspěvku.

Poslední aktualizace údajů na stránce: 16.09.2026 14:03:47.