Lze díky certifikátu být uvolněn z výuky anglického jazyka?

← Všechna témata Kategorie: Výběr vysoké školy 2 reakce 7245 přečtení
student_novak09.01.2022 22:37
Zdravím!
Letos si vybírám vysokou školu, ale zatím jsem nikde nenašel, jak školy přistupují k výuce AJ, když mám nějaký certifikát. Konkrétně mám stupeň C2 (CAE, Grade A), takže by mě zajímalo, zda se díky tomu nedá vynechat výuka AJ, popřípadě alespoň zkouška. Fakulty, které zvažuji, jsou FIS a FMV na VŠE a MFF a FSV na UK, takže nevíte někdo, jak to tam ohledně certifikátů funguje?
Budu rád za jakoukoliv odpověď, díky moc!
  • Riky12.01.2022 12:05
    Univerzální odpověď ti v tomhle případě nikdo nedá, každá škola si tohle upravuje vnitřními předpisy. Na tohle je nejlepší si sehnat lidi z konkrétních fakult a optat se. Případně se to dá dohledat v plánech výuky atd. Z mých zkušeností bych tipoval, že plus mínus ti certifikát uznají, nejspíš tě uvolní z výuky a rovnou pošlou ke zkoušce, která co si budeme pokud máš CAE bude pro tebe brnkačka a za hodinu budeš hotov.
  • Eliška Malinová13.01.2022 10:44
    Ahoj,
    opravdu záleží na konkrétním učiteli. Já měla certifikát City&Guilds C1 na UHK a na některých předmětech mi ho uznali bez problémů a na zkoušku jsem nemusela, někde mi dali jen zápočet a na některých ho neakceptovali vůbec, protože náplní byla převážně "ekonomická angličtina, ciž certifikát nesplňuje. Každopádně se určitě neboj zeptat. Já si díky certifikátu udělala všechny nepovinné kredity, protože jsem si zapsala předměty z jiných fakult, kde jsem věděla, že je akceptují a ušetřila jsem tak spoustu času i starostí 😀

Web: https://oscio.cz/

Email: E-mail

Napsat odpověď

Reakce se zobrazí přímo pod zprávou, na kterou odpovídáš. Pole s * jsou povinná.

Kdo odpovídá

Pokud jméno nevyplníš, zobrazí se Anonym.

Text příspěvku *

Piš věcně a bez osobních údajů.

Text musí mít alespoň 5 znaků. Můžeš použít tučné písmo, kurzívu, seznam, citaci, odkaz a emoji.

Nastavení příspěvkuvolitelné

Základní nastavení

Upozornění na reakce

Po zapnutí budeš dostávat e-mailem upozornění na všechny nové reakce pod tímto příspěvkem, včetně vnořených odpovědí.

E-mail se veřejně nezobrazuje. Slouží k upozornění na nové reakce a k ověření autorství. Bez e-mailu nelze později ověřit, že jsi autor, proto nebude možné vyhovět žádosti o úpravu nebo odstranění příspěvku.

Poslední aktualizace údajů na stránce: 08.09.2026 20:37:28.