Zdravím,
tak nějak jsem zvažoval co dále po maturitě a nějak jsem si říkal, že když dělám různé kraviny na počítači, že by mě mohlo začít bavit programování, kdysi jsem už nějaké začátky dělal, ale hlavně u webových stránek. Nevěděl jsem tak nějak, do čeho půjdu a byl jsem hodně naivní o tom, jak "lehké" to bude a jak mě to bude bavit. Mám maturitu z oboru Strojírenství a to mě tak nějak bavilo, ale nejsem si jistý, jestli bych to chtěl studovat, jelikož hodně lidí mi říkalo, že je tam matika a fyzika a tyto předměty mě vcelku bavily, ale nechápal jsem, proč jsem vždy dostal nějaké špatné známky z nich, i když jsem vždy chápal před písemkami všechny principy. Nyní se rozhoduji co dál, jelikož prostě vím, že informační technologie (jako obor) nejsou můj šálek kávy a nikdy v životě bych tu školu nedokončil. Baví mě stavět počítače, i když v tom nemám žádnou praxi či zaškolení (spíše jen tak sám pro sebe), učit se nové věci ohledně počítačů (ale né programovat), angličtina (nyní píši příspěvky ohledně jedné hry v angličtině na jednu hodně známou celosvětovou stránku s touto tématikou), což mě také baví, ale vím, že se tím nedá uživit jak teď, tak do budoucna. Strojařina mě také baví a myslím si, že umím zapojit u práce hlavu a ve firmě, kde jsem dělal přes prázdniny byli všichni spokojeni, akorát tam byly hrozně malé peníze, a dokonce pro zaměstnance jsou prý ještě menší. Takže teď jsem vážně zmatený a nevím, co dál, kdy ukončit studium zde na vysoké, případně jestli jít studovat nástavbu zpátky na střední či jít do práce, či úplně něco jiného.
Díky všem za pomoc a přeji krásný zbytek dne/noci. 😊
Michal
Email: E-mail
Napsat odpověď
Reakce se zobrazí přímo pod zprávou, na kterou odpovídáš. Pole s * jsou povinná.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 08.09.2026 20:37:28.