Zde je prostor pro Vaši reklamu.
Kontaktujte nás.
Reklama.
Přidej se k nám.
Anketa.
Podle čeho vybíráš zejména vejšku?

Obtížnosti (19%)

Prestiže (18%)

Vyučovaného oboru (26%)

Ceny (17%)

Blízko domova (17%)

Celkový počet odpovědí: 12880.
Napiš nám.
Upozorni nás na chybu,
navrhni doplnění.
Zpětné odkazy.

Biologie na JU nebo Biologie/Ekologie na UHK?

← Všechna témata Kategorie: Výběr vysoké školy 1 reakce 459 přečtení
Sylph16.07.2019 20:20
Dobrej! Mám trošku problém, byla jsem totiž přijata i na školu, u které jsem to upřímně nečekala, a budu si muset vybrat. Nemám bohužel koho se zeptat, protože neznám nikoho, kdo by v mém okolí studoval biologii, či se na ni chystal, a tak jsem se chtěla zeptat, zda tu někdo nemá zkušenosti s přírodovědeckými fakultami na těchto dvou školách.
Jedna velká výhoda UHK je pro mě mnohonásobně menší vzdálenost, a také skutečnost, že obor není jen biologie, ale i ekologie, což si myslím, že by mi mohlo v budoucnu pomoct s uplatněním (?)
Na druhou stranu se mi moc nezdá, že jedna škola naučí bio i eko za stejnou dobu jako ta druhá pouze bio. Bojím se, abych v Hradci o něco nepřišla.
Navíc mě vždy velmi zajímala entomologie, která je jen na JU, ale až jakožto doktorské studium. Kdo ví, jestli bych se k tomu kdy dopracovala, ale zní to jako něco, co by mě hodně bavilo. A kdybych studovala na uhk a pak chtěla přejít na tohle (Pokud to vůbec tedy jde, jako absolutní trouba v těchto věcech tohle upřímně nevím) bojím se, že by mi něco důležité mohlo chybět.

Omlouvám se za nic moc odstavce a gramatiku, pevně doufám, že jsem neprohodila entomologii a etymologii, a hlavně moc děkuji za jakoukoli pomoc v mé zmatečnosti. 😊

Email: E-mail
  • x17.07.2019 09:29
    Rozhodně doporučuji České Budějovice. Název programu je především kosmetická záležitost, ekologie je spíš vyjádřením možnosti, do uplatnění to moc nemluví. Dobrou školu dělají především flexibilní studijní plány (student má možnost si pořídit nadprůměrně široký základ) a konktakty na vědecká pracoviště s dobrou pověstí (student si připravuje kvalitní závěrečnou práci, může dostat hodnotné doporučení na doktorské studium, spíše se ocitne v hledáčku headhunterů). Hradec Králové nemá ani jedno z toho. PřF JU je sice relativně rigidní (ve srovnání s PřF MU a zejména s PřF UK), ale má přímou spolupráci s v ČB lokalizovanými pracovišti Akademie věd.

Entomologie jako "superspecializace" je celkem správně až jako doktorské studium, předpokládá se předchozí bakalář z biologie a magistr ze zoologicky orientovaného oboru (typicky zoologie, ale v zásadě třeba i agronomie).

Na druhou stranu bakalář je úvod, ani v HK by nebyl chyba. Ale jen bakalář, magistr už rozhodně ne. To jen u nás je zvykem po bakaláři nemigrovat na jinou školu za konkrétním zaměřením (např. antropologie nad biologickým bakalářem je jen na UK, nejlepší netopýry dělají asi v Brně, hodně dobří ornitologové bývali v Olomouci /i když bez prof. Grima.../).

Napsat odpověď

Reakce se zobrazí přímo pod zprávou, na kterou odpovídáš. Pole s * jsou povinná.

Kdo odpovídá

Pokud jméno nevyplníš, zobrazí se Anonym.

Text příspěvku *

Piš věcně a bez osobních údajů.

Text musí mít alespoň 5 znaků. Můžeš použít tučné písmo, kurzívu, seznam, citaci, odkaz a emoji.

Nastavení příspěvkuvolitelné

Základní nastavení

Upozornění na reakce

Po zapnutí budeš dostávat e-mailem upozornění na všechny nové reakce pod tímto příspěvkem, včetně vnořených odpovědí.

E-mail se veřejně nezobrazuje. Slouží k upozornění na nové reakce a k ověření autorství. Bez e-mailu nelze později ověřit, že jsi autor, proto nebude možné vyhovět žádosti o úpravu nebo odstranění příspěvku.

Poslední aktualizace údajů na stránce: 10.09.2026 10:24:16.