Medicína nebo architektura? Spěchá.

← Všechna témata Kategorie: Výběr vysoké školy 1 reakce 748 přečtení
Aja22.06.2018 09:12
Dobrý den,

už dlouho se nemohu rozhodnout, zda-li jít studovat architekturu nebo medicínu. Letos jsem si tedy podala přihlášky na obě a u přijímaček jsem byla úspěšná, teď se blíží zápisy, přichází čas volby. O oba obory mám poměrně velký zájem. Možná bych architekturu dělala s větší vášní, snad by mě tam i více bavilo studium, něco bych po sobě pak zanechala....na druhou stranu lékaři jsou více potřeba a mají větší uplatnění.

Rozhoduju se mezi FA ČVUT a medinou, kde bych si ještě musela zvolit konkrétní fakultu (3. LF, LF Hradec Králové, LF Olomouc).

Samotné rozhodnutí je samozřejmě na mně, uvítám ale jakékoli názory na vyjmenované fakulty, na studium, uplatnění, míru stresu, ....především od Vás, kdo máte vlastní zkušenost....cokoli, co Vás k tomu napadne, kontakty na lidi, kteří by mi k tomu mohli říct více - budu vděčná. 😊 + třeba jakou knížku si přečíst, když se člověk takto nemůže rozhodnout. 😀

Děkuju!

Email: E-mail
  • Franta10.03.2019 20:48
    Asi odpovídám pozdě, ale:
    Medicína obecně platí za nejtěžší školu, ale architektura také není snadná. Měl jsem za studií spolubydlícího architekta a ten pořád dělal nějaké modely, sice se nemusel moc učit, ale škole dal spoustu času. Ale kdo na to má trochu talentu, tak ho to většinou i baví.
    Z hlediska uplatnění je ale lepší medicína. Lékařů je nedostatek, zatímco architektů je celkem dost. V ČR je 7 škol, kde se dá architektura studovat (3 v Praze, 2 v Brně, 1 v Liberci a 1 v Ostravě).

Napsat odpověď

Reakce se zobrazí přímo pod zprávou, na kterou odpovídáš. Pole s * jsou povinná.

Kdo odpovídá

Pokud jméno nevyplníš, zobrazí se Anonym.

Text příspěvku *

Piš věcně a bez osobních údajů.

Text musí mít alespoň 5 znaků. Můžeš použít tučné písmo, kurzívu, seznam, citaci, odkaz a emoji.

Nastavení příspěvkuvolitelné

Základní nastavení

Upozornění na reakce

Po zapnutí budeš dostávat e-mailem upozornění na všechny nové reakce pod tímto příspěvkem, včetně vnořených odpovědí.

E-mail se veřejně nezobrazuje. Slouží k upozornění na nové reakce a k ověření autorství. Bez e-mailu nelze později ověřit, že jsi autor, proto nebude možné vyhovět žádosti o úpravu nebo odstranění příspěvku.

Poslední aktualizace údajů na stránce: 05.09.2026 17:41:10.