Navazující Mgr. obor jen pro udržení statusu studenta

← Všechna témata Kategorie: Výběr vysoké školy 4 reakce 846 přečtení
erico999905.02.2018 11:12
Zdravím,

mám vystudovaný Bc. obor Technologie strojírenství na VUT a o další navazující studium díky práci mám zájem už jen v podobě dálkového studia. Při studiu jsem měl založenou živnost, kterou bych rád ponechal v platnosti, nicméně bez statusu studenta budu muset platit soc. zdr. a už se mi to nevyplatí. No a jelikož je mi 22 a pořád mám v "záloze" 3 roky Ing. studia, rád bych toho využil a nechal si ještě status studenta.

Proto hledám nějaký navazující obor (pokud existuje), nejlépe v Brně (pokud jich existuje víc), kde nejsou stanoveny podmínky pro splnění zimního semestru, ale až pro splnění celého roku (resp. letního semestru). Zkrátka a dobře potřebuju navazující obor, kde se můžu zapsat,celý rok nic neudělat a mít status studenta.

Budu rád za každé nápady a zkušenosti!
Díky!

Email: E-mail
  • zzz05.02.2018 18:55
    Ale student by si měl platit sociální stejně sám, protože od 2010 se za studenta sociální neplatí. A pokud si ho nebude platit, nemusí mít dost let třeba na ID atd...
    Zdravotní platí stát, to jo.
    • erico999907.02.2018 12:13
      To jo, to jsem napsal špatně. Tak i tak je status studenta dost výhodný. I v dalších ohledech, nejen ohledně živnosti. Proto sháním tu školu.

Email: E-mail
      • x07.02.2018 15:03
        S výjimkou několika málo specifických oborů, pro které je zbytečný i bakalář, tj. náročných medicínských oborů a někdy i učitelství pro první stupeň, je jednotkou studia na vysoké škole jeden semestr. Takže máš smůlu, nezaparazituješ si.
      • zzz07.02.2018 17:55
        Z většiny škol tě vyhoději naštěstí už v únoru, takže na tom vyděláš pár měsíců zdravotka, slevu na dani za těch pár měsíců a možná nějaký ISIC. A nic víc, což je jen dobře.....

Napsat odpověď

Reakce se zobrazí přímo pod zprávou, na kterou odpovídáš. Pole s * jsou povinná.

Kdo odpovídá

Pokud jméno nevyplníš, zobrazí se Anonym.

Text příspěvku *

Piš věcně a bez osobních údajů.

Text musí mít alespoň 5 znaků. Můžeš použít tučné písmo, kurzívu, seznam, citaci, odkaz a emoji.

Nastavení příspěvkuvolitelné

Základní nastavení

Upozornění na reakce

Po zapnutí budeš dostávat e-mailem upozornění na všechny nové reakce pod tímto příspěvkem, včetně vnořených odpovědí.

E-mail se veřejně nezobrazuje. Slouží k upozornění na nové reakce a k ověření autorství. Bez e-mailu nelze později ověřit, že jsi autor, proto nebude možné vyhovět žádosti o úpravu nebo odstranění příspěvku.

Poslední aktualizace údajů na stránce: 11.09.2026 16:06:14.