Zde je prostor pro Vaši reklamu.
Kontaktujte nás.
Reklama.
Přidej se k nám.
Anketa.
Podle čeho vybíráš zejména vejšku?

Obtížnosti (19%)

Prestiže (18%)

Vyučovaného oboru (29%)

Ceny (15%)

Blízko domova (16%)

Celkový počet odpovědí: 9213.
Napiš nám.
Upozorni nás na chybu,
navrhni doplnění.
Zpětné odkazy.

ČVUT - FD (programování?)

← Všechna témata Kategorie: Výběr vysoké školy 1 reakce 796 přečtení
T1110.03.2017 18:16
Čau, jsem nerozhodný ohledně výběru vysoké školy. Poslední dobou se mi začaly líbit technické obory, ale na gymplu jsem se soustředil (měl semináře) na chemii a biologii. S matematikou a fyzikou v běžných hodinách jsem nikdy problém neměl - známky 1 - 2, ale neměl jsem vůbec programování a asi mi i můžou chybět semináře z matiky.
Chtěl bych se tedy zeptat, jestli na technických oborech, které nejsou nějak IT zaměřené, ale přesto na nich je předmět (lineární) programování, je nezbytné znát základy programování?
Mám na mysli např. fakultu dopravní ČVUT, konkrétně obor logistika a řízení dopravních procesů.
  • x12.03.2017 09:21
    Ahoj, zbytečně se děsíš. Jednak na technické vysoké školy chodí i absolventi špatných průmyslovek, takže se nemusíš bát ani skluzu v matematice a fyzice, a jednak se programování učí od nuly, takže pokud náhodou nejdeš na špičkový IT obor, nebudeš mít problémy.
    Jo a lineární programování tě z pohledu dosud žádné programátorské zkušenosti nemusí vzrušovat už vůbec. Lineární programování, též lineární optimalizace, je odvětví matematiky zaměřené na hledání minim resp. maxim soustavy lineárních rovnic na množině vymezené soustavou lineárních nerovnic. Ono to má poměrně široké využití, protože řadu zajímavých problémů ekonomického charakteru jde popsat soustavou lineárních rovnic a nerovnic. Pravda, může se stát, že součástí výuky bude nadatlení příkladu do nějakého matematického jazyka, ale to je obvykle jen o málo intelektuálně náročnější než "naprogramování" pračky 😉

Napsat odpověď

Reakce se zobrazí přímo pod zprávou, na kterou odpovídáš. Pole s * jsou povinná.

Kdo odpovídá

Pokud jméno nevyplníš, zobrazí se Anonym.

Text příspěvku *

Piš věcně a bez osobních údajů.

Text musí mít alespoň 5 znaků. Můžeš použít tučné písmo, kurzívu, seznam, citaci, odkaz a emoji.

Nastavení příspěvkuvolitelné

Základní nastavení

Upozornění na reakce

Po zapnutí budeš dostávat e-mailem upozornění na všechny nové reakce pod tímto příspěvkem, včetně vnořených odpovědí.

E-mail se veřejně nezobrazuje. Slouží k upozornění na nové reakce a k ověření autorství. Bez e-mailu nelze později ověřit, že jsi autor, proto nebude možné vyhovět žádosti o úpravu nebo odstranění příspěvku.

Poslední aktualizace údajů na stránce: 08.09.2026 20:37:28.