Dobrý deň, chcel by som sa poradiť pri výbere VŠ. Uvažujem nad VŠ so zameraním na informatiku. Sám sa venujem programovaniu, no osobne by som hľadal čo najjednoduchšiu VŠ zameranú na informatiku s čo najľahšou matematikou. Viem, že to moc nejde do kopy, ale v IT je veľké spektrum zamerania, sú miesta kde človek využije aj veci spojené s matematikou, ale rovnako tak sú aj také kde až na takej úrovni nie. V dnešnej dobe je ale potrebné mať pre prácu v IT VŠ, preto hľadám niečo, čo sa relatívne dá spraviť, niečo čo nemá priepustnosť 20 %, ako to často u IT VŠ býva... Osobne som premýšľal nad VŠB, tam sa dá informatika študovať na fakule ekonomiky alebo na fakulte elektro/IT.. Počul som že tá škola je menej náročná, v porovnaní napríklad so školami u nás v SK. Jednak má výhodu, že študent nemusí robiť prijímacie skúšky z matematiky ak zmaturuje do priemeru 2.25, čo by pre mňa bolo splniteľné... Za akúkoľvek radu ďakujem...
Email: E-mail
Napsat odpověď
Reakce se zobrazí přímo pod zprávou, na kterou odpovídáš. Pole s * jsou povinná.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 11.09.2026 16:06:14.